Shell Türkiye - Enerji Sektörünün Lideri Shell Kimdir?

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

28.04.2021
3 Dakika Okuma Süresi

İçerik Başlıkları

1907 yılından bu yana enerji sektöründe faaliyetlerini gösteren Shell, Marcus Samuel tarafından İngiltere’de kuruldu. Akaryakıt firması denilince akla ilk gelen markalar arasında yer alan Shell, 1923’ten bu yana Türkiye’de faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle sürdürülebilir enerji ve yenilikçi yaklaşımları ile öne çıkıyor.

Shell, ayrıca her geçen gün bireysel ve kurumsal firmalara yeni çözümler üreterek, sektörlerin faaliyetlerini sürdürmesinde de destek oluyor. Perakendeden filo çözümlerine, havacılıktan denizcilik alanlarına kadar her sektöre yardımcı olan Shell, dijital çözümleri ile de müşterilerinin hayatını kolaylaştırıyor. Türkiye’nin dört bir yanında 1000’den fazla akaryakıt istasyonu bulunan Shell, gittiğiniz her yerde sizinle oluyor.

Shell Üretim Tesisleri - Turcas

Shell, 2005 yılında Turcas ile Ortak Girişim Sözleşmesi imzalayarak 2006 faaliyetleri başladı. Söz konusu bu anlaşma ile akaryakıt ve madeni yağ ürünlerinin perakende ve ticari satışı, pazarlama ve dağıtım alanlarında kullanılması sağlandı.


Shell & Turcas’ın Türkiye genelinde toplamda 8 adet akaryakıt terminali bulunuyor.

Shell Kartları Nelerdir?

Shell kartları arasında en popüler olanları Shell Card, Partner Card, Pratik Kart ve ClubSmart Kart’dır.

Kısaca özelliklerinden bahsedersek;

Shell Pratik Kart

Yalnızca yakıt alımı yaparken geçerli olan ödeme işlemlerini kolaylaştıran karttır. Özellikle kurumsal firmaların dönemsel yakıt ihtiyaçlarını karşılamaları için çözüm üretir. Şifresiz bir kart olan Pratik Kart, tek fatura ile operasyonel yükleri azaltır. 

Shell ClubSmart

Shell ClubSmart kart, akaryakıt alımlarında puan sistemi ile bedava yakıt alımı sağlayan yakıt kartıdır. Sürücüler için tercih edilen bu kart ile yakıt alımlarınızda puan biriktirerek bedava yakıt alımı gerçekleştirebilirsiniz.

Shell Partner Card

Sadece firmalara değil firmaların iş ortakları ile birlikte akaryakıt ödemelerini tek bir yerden görebileceği sistemdir. Bu sistemle fiş, nakit gibi ödemelere gerek duymadan online olarak filo yönetimi sağlayabilirsiniz. Raporlamayı kolaylaştıran bu kart ile hızlı ve kolay yönetimi sağlayabilirsiniz.

Shell Card

Shell Card, kurumsal firmaların Avrupa’daki filoları üzerine kurulmuş sistemdir. Avrupa’daki filoların otoyol, tünel-köprü geçişlerinde alınan ödemeleri tek bir faturada kontrolünü sağlayan Shell Card ile filo yönetiminizi kolaylaştırabilirsiniz. 

Shell Filo Çözümleri Nelerdir?

Shell kurumsal firmalara özel 6 adet filo çözümü bulunuyor.

Bunları sıralarsak;

Shell Taşıt Tanıma Sistemi

Yazının başında da bahsedildiği üzere Türkiye’deki ilk taşıt tanıma sistemini sunan Shell akaryakıt alımlarını araçtan inmeden, hızlı ve kolay şekilde yapılmasını sağlıyor. Akıllı Halka ve Akıllı Anahtarlık gibi araç tanıma çözümleriyle, tüm Shell istasyonları sizi tanıyor!  Araç ve filo bazında limit yönetimi ile yakıt tüketimi kontrol altına alınıyor, gönderilen verilerle filo takibi kolayca yapılıyor. Ayrıca sadece filo yönetimini değil operasyonel yükleri de azaltarak kurumsal firmaların değişmez çözümü haline geliyor.

Shell Türkiye premium distribütörü Multinet Up ile filo yönetimi çok pratik. Taşıt tanıma sistemi, yaygın şube ağı ve daha fazla

 

Shell Araç Takip Sistemi

Shell araç takip sistemi ile kurumsal firmalar filolarının anlık olarak kontrol edebiliyor, gelişmiş harita hizmetleri ile doğru planlama yapabiliyor. Filonun yakıt tüketim raporlarını da düzenli olarak aldıkları için yakıt tüketimi takibi yapılıyor.

Shell Kurumsal HGS

Şirket araçlarının HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) geçişleri sırasındaki ödeme ve raporlama sağlayan yapıdır. Uzaktan okuma teknolojisi ile ücretlendirme sağlayan Shell Kurumsal HGS ile yapılan ödemeler kontrol edilebiliyor. Ayrıca tek fatura ile de muhasebe kolaylığı sağlayan Shell Kurumsal HGS, Shell Taşıt Tanıma Sistemi ile de uyumludur. 

Submitted bygamzegulden.sigircion28.04.2021

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık