Yemek fişleri çalışanlar tarafından ay boyunca restoran ve kafelerdeki harcamaları esnasında toplanarak ay sonunda şirkete teslim edilir ve şirket tarafından çalışana toplam harcama tutarında nakit ödeme yapılır. Fişlerin ay boyunca toplanarak tek tek sisteme girilmesini ve faturalandırılmasını gerektiren bu sistem, işletmelere operasyonel anlamda zorluk doğururken çalışanlar açısından da pratik bulunmamaktadır. Dijital sistem üzerinden tüm işlemlerinizi gerçekleştirip takip edebildiğiniz, fiş ve fatura toplama yükünden kurtulurken aynı zamanda vergi indirimlerinden faydalanarak tasarruf edebildiğiniz MultiNet yemek kartı ile sizler de operasyonel kolaylık sağlayabilir ve maliyetlerinizi düşürebilirsiniz!
Nakit Ödeme | MultiNet Yemek Kartı | |
---|---|---|
KDV İndirimi | - | - |
Gelir Vergisi | - | - |
Damga Vergisi | - | - |
SGK Primi İşçi Payı | - | - |
İşsizlik Sigortası İşçi Payı | - | - |
SGK Primi İşveren Payı | - | - |
İşsizlik Sigortası İşveren Payı | - | - |
İşverene Toplam Maliyet | - | - |
Toplam Yemek Bedeli | - |
MultiNet Yemek Kartı Kazanç Oranı | - |
Yemek fişi sisteminde çalışanlar ay boyunca restoran ve kafelerde gerçekleştirdikleri yemek harcamalarının fişlerini toplayarak şirketlerine teslim ederler. İşverenler de gerçekleştirilen toplam harcama tutarının ödemesini çalışanlarına nakit olarak elden sağlamaktadır. Fiş takibi ve faturalandırma gibi süreçlerin tamamı işverenler tarafından gerçekleştirilir. Dolayısıyla yemek fişi sistemi için herhangi bir başvuru gerekmez.
Yemek fişi sisteminde çalışanlar yemek ihtiyaçlarını gerçekleştirirken kafe ve restoran gibi noktalardan aldıkları fişleri saklayarak ay sonunda işverene teslim ederler ve toplam harcama miktarında ödemeyi nakit olarak alırlar.
Çalışanların yemek ihtiyaçlarını karşılarken yaptıkları ödeme sonrasında aldıkları fişleri toplayarak işverene teslim etmesi gerekir. İşveren tarafından teslim alınan bu fişler her çalışan için ayrı olarak faturalandırılır ve fatura tutarındaki ödeme çalışana nakit olarak yapılır.
Yemek fişlerinin zaman, tutar ve içeriklerinin faturalandırma sürecinde kontrol edilmesi gerekir. Bu sayede iş saatleri haricinde, yemek ihtiyacı dışında gerçekleştirilen ve belirlenen miktarı aşan fişler tespit edilebilir.
Yemek fişlerinin bahsi geçen ay içerisinde, iş saatlerine dahil olan yemek ihtiyaçlarını karşılaması gerekmektedir. Bu sebeple önceki ayların fişleri daha sonrasında işleme alınmaz. Aynı şekilde iş saatlerine dahil olmayan harcamaların da geçerliliği bulunmamaktadır.
Yemek fişlerinde sınırlanabilen günlük veya aylık harcama limiti bulunmamaktadır. Ancak işveren ve çalışan arasındaki anlaşmaya bağlı olarak bir ay içerisinde yapılabilecek toplam harcama limiti bulunur. Çalışanlar yemek ihtiyaçlarını bu limiti aşmayacak şekilde gerçekleştirmelidir.
Faturalandırma sürecinde yaşanabilecek aksaklıkları ve karışıklıkları önlemek adına yemek fişlerinin her çalışan için ayrı olarak toplanması ve 5 sene boyunca arşivde tutulması gerekir.