İşverenler için Günlük Yemek Ücreti Rehberi

Motivasyon ve iş veriminin yükselmesinde etkili olan yemek ücretlerinin önemi oldukça büyük. Günümüzde çalışana yemek ücreti ya da hizmeti sağlamayan firma sayısı yok denecek kadar az. Bu durum aslında çalışanların sosyal açıdan da yemek ücretlerini beklemesi ile de alakalı. İş hayatının en önemli gereksinimlerinden biri haline gelen günlük yemek ücreti kavramı, mavi yaka, beyaz yaka fark etmeksizin tüm çalışanlar tarafından tercih ediliyor.

Peki, çalışanlarınız için tercih ettiğiniz yemek ücreti yöntemi firmanız için ne kadar avantajlı?

İşveren için Günlük Yemek Ücretini Sağlama Yolları

Bir işletmenin çalışanlar tarafından tercih edilmesinde kurum kimliği, iş ortamı, lokasyon ve maaş kadar yan haklar da önemlidir. Günlük yemek ücreti de bu yan haklardan biridir ve işverenin tercihine göre aşağıdaki şekillerde çalışanlara verilebilir.

Yemekhane & catering sistemleri, şirketlerin konum olarak çalışanlarına yemek yiyebilecekleri mekanlar bulmakta zorlandığı bir lokasyonda bulunması ve operasyonel kontrolün daha kolay sağlanması sebebi ile sıklıkla tercih edilen yöntemlerdendir. Ancak birçok firma bu hizmetin getirdiği görülmeyen maliyetleri fark etmez.

Temelinde unutulan; mutfak ekipman gereksinimi, yemekhane alanının ihtiyacı ve metrekare başına kira bedeli, aşçı ve yardımcıları, yemekler için gerekli olabilecek malzemeler gibi durumların getirdiği maliyetler söz konusu. Gizli maliyetler dışında hijyenik mutfak, kaliteli yemek malzemesi, iş sağlığı ve güvenliğine uygun yapının oluşturulması gibi durumlar da bu hizmetin zorlukları arasında.

Bunlarla birlikte aslında yemek seçiminin tamamen işletmeye ait olması çalışan için özgürlük sağlamadığı aşikar. Günlük olarak çıkarılan ne yemek var ise çalışan onu yemek zorunda kalan çalışan belli süre sonra bu sistemden rahatsız olabilir. Özellikle günümüzde vegan, gluten alerjisi vb. alerjik durumları olan çalışanlar olabilir. Tüm sistemin mutlu çalışabilmesi için her bir çalışanın ihtiyaçlarını unutmamak gerekir.

Ayrıca yemekhanelerde en çok karşılaşılan durum yemek israfıdır. Yenilmeyen yemeklerin doğrudan çöpe atılması gereksiz masrafları ortaya koyar. Bunlarla birlikte her çalışanın çalışma koşulları aynı olmayabilir. Yemek saatinde verilen yemeğe yetişemeyen çalışanın motivasyonu düşebilir.

Muhasebesel olarak bakıldığında ise yemekhane hizmeti sağlandığında SGK primi hesabı yapılmaz. Buna ek olarak gelir vergisinde istisna tutularak bordroya eklemeden muhasebesi yapılır. Fakat, kıdem tazminatlarında yemek bedelinin maaşa eklenerek ödenmesi gerekir. Ancak işyerinde işçilere yemek verilmesi halinde işlem biraz karışacaktır. Yine de yapılması gereken; işçiye sağlanan bu yemek hizmetinin bedelini doğru şekilde bulmak ve bunun bir aylık karşılığını giydirilmiş brüt maaşın üzerine eklemek olacaktır.

Çalışana verilen günlük yemek ücreti hakkı nakdi olarak da verilebilir. Bu durumda verilen ücret bordroya dahil edilir ve gelir vergisine tabi olur. Nakit olarak verilen yemek ücreti, yemek bedeli istisna tutarının üzerinden değil devletin belirlediği taban ücret üzerinden hesaplanır. Örneğin; 2021 yılı için belirlenen günlük yemek bedeli 27 TL’dir. Bu miktar üzerinden bakıldığında çalışana verilen nakit para devletin belirlediği sınıra kadar SGK primi hesabına dahil edilerek yapılır. Bedelin üzerindeki kısım ise prim hesabına dahil edilmez. İşçiye nakit olarak bordrosunda ödenen yemek parası, gelir vergisine tabidir. SGK açısından ise, iş günü bazında günlük asgari ücretin %6’sı kadarı PEK yani prime esas kazanç matrahından istisna edilir, üzerinden SGK primi hesaplanmaz. Bu sistem Gelir Vergisi Kanunu’nun 61, 94, 103 ve 104′üncü maddelerine göre vergilendirilir ve bordrolaştırılır.
Günümüzde artık çok tercih edilmeyen yöntemlerden biri de yemek fişleridir. Bu sistemin en büyük dezavantajı muhasebe departmanında oluşan operasyonel zorluktur. Firmanın getirilen her yemek fişinin muhasebe kaydını tek tek yapması gerekir. Bu da işveren için zaman kaybına neden olur. Yemek fişi yöntemi sadece işletmeye değil çalışanlara bazı zorluklar getirir. Fiş biriktirme, fişlerin kaybolması, fişin evde unutulması ya da muhasebe sistemlerinde yapılan hata ve eksikliklerden dolayı eksik fiş alma gibi mağduriyetlere sebebiyet verebilir.
Şirketlerin tercih ettiği yemek çözümleri arasında diğer yöntemler arasında anlaşmalı lokanta geliyor. Şirket çevresindeki en yakın lokanta ile yemek hizmetinin sağlanması firmalar için en kolay yöntem olarak tercih edilse de belli sıkıntıları da beraberinde getirebilir. Hizmetin en büyük dezavantajı çalışanların belirli bir yere bağlı kalması, yemeklerin lezzetinden veya lokantanın hizmetinden memnun kalmasa dahi orada yemek yemek zorunda olmasıdır. Bu da çalışan motivasyonunun ve iş veriminin düşmesine neden olabilir. Anlaşmalı lokanta hizmeti; hizmeti verecek olan lokanta ve hizmeti alan işletmenin aralarında yaptığı anlaşmaya göre farklı şekillerde olabilir. Bazı anlaşmalarda çalışanlar her gün belirlenen fix menülerden birini ya da çok sayıdaki yemek çeşidinden belli bir sayıda seçim yaparak yemeğini yer ve ücret ödemez. Bazı anlaşmalarda ise çalışan indirimli yemek yer.
Son 10 yıl içerisinde çalışanlar tarafından en fazla talep gören ve işletmelerce en çok tercih edilen yöntemlerin başında yemek kartı ve yemek çeki gelmektedir. Bu yöntem, yemek hizmetinin getirdiği iş güvenliği, hijyen, ek masraflar vb. problem yaratan durumları ortadan kaldırırken çalışanlar için de kolaylık sağlıyor. Çalışanlar, bu sistem ile seçme hakkına sahip olurlar. Kendilerine verilen yemek kartı ve yemek çekini ister restoran / cafelerde isterlerse marketlerde kullanabilirler. Firmaların yemek kartı/çeki tercih etme konusunda kararsız kaldığı bazı durumlar ortaya çıkabilir. Örneğin; işverenin yemek siparişlerinin kurye ile art arda geleceğini ve işletme içerisinde sürekli bir yemek servisi akışını olacağını düşünmesi... Oysa şirketin sipariş için bir saat aralığı belirlemesi bu sorunu kolayca çözecektir. Üstelik çalışanların dilediği yemeği seçme özgürlüğüne sahip olması çalışma motivasyonlarını da arttıracaktır. İşveren, nakit para ya da yemekhane yerine yemek kartı/çeki hizmetlerini tercih ettiğinde yemek parası istisnası üzerinden SGK primi hesaplanmaz ve prime esas kazanca dahil edilmez. Yemek istisnası (27 TL KDV dahil) tutarına kadar yapılan ödemeler gelir vergisine tabi olmayıp yemek istisnası üzerinde yapılan ödemeler Yemek kartları gelir vergisine tabiidir ve her yıl belirtilen tutara göre vergiden tasarruf sağlar. İşletmeler güvenilir ve tecrübeli bir firmadan yemek kartı/çeki hizmetleri aldıkları takdirde yemek ücreti hakkını hem çalışanları hem de kendileri için en avantajlı şekilde çözmüş olurlar.

MultiNet Yemek Kartı ile Akıllardaki Tüm Soru İşaretlerini ve Olumsuzlukları Ortadan Kaldırıyoruz.

MultiNet yemek kartı iş hayatını hem çalışanlar hem de işverenler için kolaylaştırıp daha avantajlı hale getiriyor. Nasıl mı?

İşveren İçin;

  • Kullanım saatini ve günlerini ayarlayabilme, böylece yemek siparişlerinin teslim zamanını ve yoğunluğunu kontrol altına alarak düzeni sağlama,
  • Bakiyeleri günlük, aylık ya da yıllık olarak belirleyebilme,
  • Tek fatura ile muhasebe kolaylığı sağlama
  • %100 vergi avantajı
  • Multinet Up’ın en iyi müşteri deneyimi hizmetinden yararlanabilme
  • Kolay kart üretimi
  • Hızlı bakiye yükleyebilme,
  • Kayıp, çalıntı kart durumunda MultiPay uygulaması üzerinden hızlı bloke,
  • MultiPay ile hızlı bloke yapabilme
  • Online panel ile kolay raporlama
  • Sanal kart üretebilme

Çalışan İçin;

  • Online alışveriş yapabilme
  • 30.000 noktada harcama rahatlığı
  • Mobil cüzdan ile dijitalleşme
  • Karekod ile ödeyebilme kolaylığı
  • TatlıPara ile ayda 3 yemeğe kadar hediye
  • Çalışanlara özel kampanyalardan yararlanabilme
  • MultiPay ile anlık bakiye takibi yapabilme
  • MultiPay üzerinden kayıp/çalıntı bildirimini hızlı bir şekilde yapabilme,
  • Paket servis olanağı ile dilediği yemeği dilediği yerde yiyebilme özgürlüğü,
  • İster online ister fiziki marketlerde anlaşmalı noktalarda kullanabilme,

Günlük Yemek Ücreti Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Gelir Vergisi Kanunu'na göre şirketler, çalışan yemek yardımlarını, nakit yerine "yemek kartı" ile sağlamaları durumunda; SGK İşveren Hissesi, SGK İşçi Primi, Gelir Vergisi, Damga Vergisi gibi masraflardan muaf olurlar. Böylece ödemelerinizde %100 vergi avantajı sağlamış olursunuz. Belirlenen tutar her yıl Cumhurbaşkanlığı kararı ile açıklanır ve resmi gazetede yayımlanır. Bu uygulama sayesinde işletmeler, yemek kartı kullanarak günlük yemek bedeli istisnasından faydalanabilir.

Çalışana verilecek yemek parasının yemek kartı ile sağlanması durumunda işletmeler aşağıdaki vergi çeşitlerinden muaf olur. (Vergilere ait oranları parantez içinde görebilirsiniz.) Damga Vergisi (%0.759) SGK Primi İşçi Payı (%14) İşsizlik Sigortası İşçi Payı (%1) SGK Primi İşveren Payı (%20.5) İşsizlik Sigortası İşveren Payı (%2) Gelir Vergisi (%20) Yemek kartı ile sağlanan vergi avantajı durumu KDV değişiminden etkilenir.
Ücretli yıllık izinlerde yol ve yemek paralarının kesilme durumu çalışan ile yapılan iş sözleşmesine veya idari şartnameye göre değişiklik gösterir. Şartnamede, ilgili durumlarda bahsedildiği takdirde çalışanın yol ve yemek ücretleri verilmelidir.
Yemek parası aylık çalışma günü, çalışan sayısı, devletin belirlediği günlük yemek bedeli, KDV oranı ve kesilen vergi çeşitlerine göre belirlenir. Yemek parası hesabının nasıl yapıldığını öğrenmek için tıklayın.
Evet, Yol ve Yemek Parası SGK Primine tabidir. Ancak ayni ödenmesi durumunda prime tabi değildir. ​​
Çalışana ödenecek yol ve yemek paralarının hesabı kıdem tazminatına özel değişmez. Hem işyerinde sağlanan yemek hem de işçilere verilen yemek kartı/çeki bedelleri kıdem tazminatı hesabına dahil edilir. işçiye sağlanan sürekli ve düzenli tüm menfaatlerin brüt bedelleri kıdem tazminatı hesabında dikkate alınmalıdır.
​​​İş Kanunun 4857 sayılı maddesine göre yemek ücreti vermek çalışan ile yapılan iş sözleşmesinde aksi belirtilmediği sürece zorunlu değildir. Bu durum yemek parasının, işverenin çalışanlarına yan hak olarak sağladığı bir avantaj olarak gösterilir. Günümüzde yemek parası vermeyen firma sayısı oldukça azdır. Çalışanların gerek beklentileri gerekse motivasyonlarını arttırmak için günümüz şartlarında olmazsa olmaz gereksinimler arasında yer alır. Yapılan anketler, özellikle pandemi sürecinde çalışanlara verilen yemek parası, ödüllendirme, ek olarak verilen hediyeler gibi yan hakların çalışanlar ve işletmeler için ciddi olumlu dönüşler sağladığını gösteriyor. ​​
​​​​​Evet, eğer iş sözleşmesinde çalışana yemek parasının verileceği yazılıysa Ramazan ayında da yemek paralarının verilmesi gerekir.
Her sene asgari ücretin açıklanması ile birlikte çalışanlara verilen günlük yemek bedellerinin istisna tutarları da açıklanır. 2021 yılı için günlük yemek bedeli istisna tutarı KDV dahil 25,25 TL olarak belirlenmiştir. Detayları incelemek için linke tıklayabilirsiniz.
Çalışana ödenen yemek paraları nakit olarak ödenmesi durumunda Gelir Vergisi Kanunu’na tabi olarak gösterilir.
Çalışana verilen yemek paraları İş Kanunu'nun 4857 sayılı maddesine göre belirlenir. Buna göre işverenin, sözleşmede aksi belirtilmediği sürece yemek parası verme zorunluluğu bulunmamaktadır.
Yemek paralarının bordroda gösterilmesi yemek parasının hangi hizmetle verildiğine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin çalışana nakit para olarak verilen yemek paralarının mutlaka bordroda gösterilmesi gerekirken yemek kartı ile ödenen ücretler gösterilmez. ​​​​
Çalışana verilen yemek paraları iş günü sayısına göre hesaplanır. 31 ve 28 gün çeken aylarda fiili gün sayısına bakılmaksızın idari şartnameye göre 22 veya 26 gün üzerinden yemek ücretleri hesaplanır. Gün sayısı belirtilmemiş şartnamelerde ise hesaplamalar 26 gün üzerinden yapılabilir.
Günlük yemek paraları ek olarak brüt maaşa da yansımaktadır.
Günlük yemek parasının raporlu çalışana verilip verilmeyeceği yine çalışan ile yapılan iş sözleşmesi veya idari şartnameye göre belirlenir.
Yarım gün çalışan bir personelin yemek parasının verilip verilmeyeceği personel ile yapılan iş sözleşmesine veya işverenin kararına göre değişiklik gösterir.
Uzaktan çalışan personellere ofisten çalışan personellerden herhangi bir fark gözetmeksizin aynı hakların sağlanması gerekir. Söz konusu bu durum işverenin hukuki sorumluluğundadır. Çalışanlara yapılan yemek yardımı gibi yan ödemelerin mesai saatleri içerisinde uzaktan / ofisten çalışan tüm personele verilmesi gerekir..
Page CSS
.tabs-menu .nav{overflow-y:hidden;overflow-x:auto}.tabs-menu .nav>li{white-space:nowrap}.section-2-text{position:absolute;left:5%;top:25%;right:5%}.section-2-text p{line-height:30px;margin-top:30px!important}.section-2-col .az-column{width:max-content;padding:0}.section-1-text{padding:7%}.section-1-text p{line-height:27px!important}.section-2-text{position:absolute;left:50%;top:50%;transform:translate(-50% ,-50%);width:71%}.section-3-text1,.section-3-text2{padding:20px;border:1px solid!important}.section-3-text1 ul.bullet,.section-3-text2 ul.bullet{margin-bottom:0!important}.section-3-text1 ul.bullet li,.section-3-text2 ul.bullet li{margin-bottom:11.5px!important}.section-3-text1 ul.bullet li:last-child,.section-3-text2 ul.bullet li:last-child{margin-bottom:0!important}.section-3-text1{margin-bottom:20px}.tabs-menu ul li a{color:#1a1c3c!important;font-weight:700}.tabs-menu .active a{background-color:#14123b!important;color:#fff!important;font-weight:700}li.active::after{content:'';position:absolute;right:50px;bottom:-16px;border-style:solid;border-top-width:13px;border-right-width:8px;border-left-width:8px;border-top-color:#14123b;border-right-color:transparent;border-bottom-color:transparent;border-left-color:transparent;display:inline-block;text-align:center;margin:auto}.section2-text{position:absolute!important;left:50%!important;top:50%!important;transform:translate(-50% ,-50%);width:72%;z-index:1}.p-0 .az-ctnr.container-fluid{padding:0}.tabs-menu ul{margin-bottom:35px}.tabs-menu{margin:90px 0}.section-multi{margin-top:30px}.section-tab-alt-text{padding:20px;border:1px solid;margin-top:30px}.section-tab-text p{line-height:30px}.section-2-row{margin-top:70px;margin-bottom:20px}.tabs-menu .nav li.active a,.tabs-menu .nav li:hover a{color:#fff!important;background-color:#131f5a!important}.tabs-menu .nav li.active a:hover{color:#fff!important;background-color:#131f5a!important}.section-son{margin-top:50px}.tabs-menu .nav>li>a:focus,.tabs-menu .nav>li>a:hover{background-color:#131f5a!important;color:#fff!important}.tabs-menu .nav{display:flex}.tabs-menu ul li{flex:1 1 auto!important}@media(max-width:768px){.display-flex-row{display:flex;flex-direction:column}.order-1{order:1;margin-bottom:30px}.order-2{order:2}.section2-img img{width:auto!important;max-width:initial}.section-pos-row{background:linear-gradient(rgb(30 31 60 / 80%) 100%,rgb(30 31 60 / 80%)100%),url(http://multinet-com-tr.drp-dev.com/sites/default/files/glazed-cms-media/multipos_0_3.png?fid=1773)!important;padding:20px 10px}.section-3-text1{margin-top:30px}.tabs-menu .nav{overflow-y:hidden;overflow-x:auto}.tabs-menu ul li{white-space:nowrap}}@media(max-width:576px){.section-1-img{display:none}}@media(min-width:768px){.section-1-text,.section-pos-row{background-image:none!important}}
Yukarı Çık