İşverenler için Günlük Yemek Ücreti Rehberi

İşverenin personelinden görev ve sorumluluklarını gerektiği gibi yerine getirmesini beklemesi gibi, personelin de işverenden kendisine daha iyi çalışma koşulları sunmasını beklemesi işveren-çalışan ilişkisinin doğal bir sürecidir. Siz de işveren olarak bu doğal sürecin en iyi şekilde işlemesini istiyorsanız işe çalışanlarınızın yemek ihtiyaçlarını karşılayarak başlamalısınız.

Personelin yemek ihtiyacını karşılamak için yemekhane kurulumuna büyük yatırımlar yapmadan ya da yemekhane personeli giderleri olmadan minimum masraf ile çalışanlarınıza dilediği yemeği yeme özgürlüğünü verebileceğinizi biliyor muydunuz?

Personele verdiğiniz günlük yemek ücreti üzerinden vergi avantajı sağlayarak kâra geçebileceğiniz yeni nesil akıllı sistemlerle tanışmanın zamanı geldi.

İşveren için Günlük Yemek Ücretini Sağlama Yolları

Bir işletmenin çalışanlar tarafından tercih edilmesinde kurum kimliği, iş ortamı, lokasyon ve maaş kadar yan haklar da önemlidir. Günlük yemek ücreti de bu yan haklardan biridir ve işverenin tercihine göre aşağıdaki şekillerde çalışanlara verilebilir.

Günümüzde, çalışan sayısının fazla olduğu firmalar iş yerlerinde yemekhane veya catering gibi toplu yemek hizmeti sunmayı tercih etmektedir. Özellikle şirketlerin konum olarak merkezi lokasyonda olmaması hem de operasyonel kontrolün daha kolay sağlanacağı düşüncesidir. Ancak firmaların bu hizmeti tercih ederken fark etmediği görünmeyen birçok dolaylı maliyetlerin olduğudur.

Örneğin: mutfak alanı için verilen kira bedeli, yemeği pişiren, operasyonda yer alan ilgili kişilerin masrafı ve elektrik, su, doğalgaz gibi hesaba katılmayan gizli maliyetlerdir. Üstelik iş sağlığı ve güvenliğine uygun sağlanması koşulu da zorunludur.

Çalışan açısından baktığımızda ise yemek menüsü içeriğinin belirli bir düzende olması çalışanlara özgürlük tanınmamasına ve çalışan memnuniyetsizliğine yol açmaktadır. Diğer en çok karşılaşılan sorunlar arasında ise yemek yemek için ayrılan alanın yetersizliği ve personelin yemeği beğenmemesi veya yapılan yemeğin artması sonucunda oluşan yemek israfıdır.

Muhasebesel olarak bakıldığında ise yemekhane hizmeti sağlandığında SGK primi hesabı yapılmaz. Buna ek olarak gelir vergisinde istisna tutularak bordroya eklemeden muhasebesi yapılır. Fakat, kıdem tazminatlarında yemek bedelinin maaşa eklenerek ödenmesi gerekir. Ancak işyerinde işçilere yemek verilmesi halinde işlem biraz karışacaktır. Yine de yapılması gereken; işçiye sağlanan bu yemek hizmetinin bedelini doğru şekilde bulmak ve bunun bir aylık karşılığını giydirilmiş brüt maaşın üzerine eklemek olacaktır.

Çalışana verilen günlük yemek ücreti hakkı nakdi olarak da verilebilir. Bu durumda verilen ücret bordroya dahil edilir ve gelir vergisine tabi olur. Nakit olarak verilen yemek ücreti, yemek bedeli istisna tutarının üzerinden değil devletin belirlediği taban ücret üzerinden hesaplanır.

Örneğin; 2021 yılı için belirlenen günlük yemek bedeli 27 TL’dir. Bu miktar üzerinden bakıldığında çalışana verilen nakit para devletin belirlediği sınıra kadar SGK primi hesabına dahil edilerek yapılır. Bedelin üzerindeki kısım ise prim hesabına dahil edilmez. İşçiye nakit olarak bordrosunda ödenen yemek parası, gelir vergisine tabidir. SGK açısından ise, iş günü bazında günlük asgari ücretin %6’sı kadarı PEK yani prime esas kazanç matrahından istisna edilir, üzerinden SGK primi hesaplanmaz. Bu sistem Gelir Vergisi Kanunu’nun 61, 94, 103 ve 104′üncü maddelerine göre vergilendirilir ve bordrolaştırılır.

Günümüzde artık çok tercih edilmeyen yöntemlerden biri olarak bu sistemin en büyük dezavantajı şirketlerin muhasebe departmanında oluşan operasyonel zorluğudur. İlgili departmanların getirilen her yemek fişinin muhasebe kaydını tek tek yapması gerekir. Bu da işveren için zaman kaybına neden olur. Yemek fişi yöntemi sadece işletmeye değil çalışanlara bazı zorluklar getirir. Fiş biriktirme, fişlerin kaybolması, fişin evde unutulması ya da muhasebe sistemlerinde yapılan hata ve eksikliklerden dolayı eksik fiş alma gibi mağduriyetlere sebebiyet verebilir.

Şirketlerin tercih ettiği diğer yemek çözümleri arasında anlaşmalı lokanta da yer almaktadır. Şirket çevresindeki en yakın lokanta ile yemek hizmetinin sağlanması firmalar için en kolay yöntem olarak görülse de bazı sıkıntıları da beraberinde getirebilir. Hizmetin en büyük dezavantajı çalışanların belirli bir yere bağlı kalması, yemeklerin lezzetinden veya lokantanın hizmetinden memnun kalmasa dahi orada yemek yemek zorunda olmasıdır. Bu da çalışan motivasyonunun ve iş veriminin düşmesine neden olabilir. Anlaşmalı lokanta hizmeti; hizmeti verecek olan lokanta ve hizmeti alan işletmenin aralarında yaptığı anlaşmaya göre farklı şekillerde olabilir. Örneğin: çalışanlar her gün belirlenen fiks menülerden birini ya da çok sayıdaki yemek çeşidinden belli bir sayıda seçim yaparak yemeğini yer ve ücret ödemez. Bazı anlaşmalarda ise çalışan indirimli yemek yer.
Günümüzde firmaların yemek ihtiyacını karşılama yöntemlerine baktığımızda en fazla tercih ettiği yöntemler arasında yemek kartı ve yemek çeki gelmektedir. Bu yöntem, yemek hizmetinin getirdiği iş güvenliği, hijyen, ek masraflar vb. problem yaratan durumları ortadan kaldırırken çalışanlar için de seçme hakkı gibi birçok avantaj sağlamaktadır. Özellikle hibrit modele geçişle birlikte çalışanlar artık evde veya ofiste çalışsınlar fark etmeksizin yemek ihtiyacını dilediği restoran, kafe veya marketlerde karşılayabilir. Üstelik çalışanların dilediği yemeği seçme özgürlüğüne sahip olması çalışma motivasyonlarını da arttıracaktır.

İş yerlerinde sezonsallık etkisi, vardiyalı çalışma modeli, özel günler ve tatiller gibi değişken koşullarda ise yemek kartı veya yemek çeki kullanmasında birçok avantaj vardır. Örneğin: kullanım saatleri ve günlerini şirket olanakları doğrultusunda karar vererek kolayca yönetebilirler. Hem de işveren, nakit para ya da yemekhane yerine yemek kartı/çeki hizmetlerini tercih ettiğinde yemek parası istisnası üzerinden SGK primi hesaplanmaz ve prime esas kazanca dahil edilmez.

Günlük yemek bedeli istisnası 27 TL (kdv dahil) olarak kadar yapılan ödemeler gelir vergisine tabi olmayıp yemek istisnası üzerinde yapılan ödemeler yemek kartları gelir vergisine tabiidir ve her yıl belirtilen tutara göre vergiden tasarruf sağlar. İşletmeler güvenilir ve tecrübeli bir firmadan yemek kartı/çek hizmeti aldıkları takdirde yemek ücreti hakkını hem çalışanları hem de kendileri için en avantajlı şekilde çözmüş olurlar.

MultiNet Yemek Kartı ile Akıllardaki Tüm Soru İşaretlerini ve Olumsuzlukları Ortadan Kaldırıyoruz.

MultiNet yemek kartı iş hayatını hem çalışanlar hem de işverenler için kolaylaştırıp daha avantajlı hale getiriyor. Nasıl mı?

İşveren İçin;

  • Kullanım saatini ve günlerini ayarlayabilme, böylece kuryelerin gelme zamanını ve yoğunluğunu kontrol altına alarak düzeni sağlama,
  • Bakiyeleri günlük, aylık ya da yıllık olarak belirleyebilme,
  • Tek fatura ile muhasebe kolaylığı sağlama
  • %100 vergi avantajı
  • Multinet Up’ın en iyi müşteri deneyimi hizmetinden yararlanabilme
  • Kolay kart üretimi
  • Hızlı bakiye yükleyebilme,
  • MultiPay ile hızlı bloke yapabilme
  • Online panel ile kolay raporlama
  • Sanal kart üretebilme

Çalışan İçin;

  • Online alışveriş yapabilme
  • 30.000 noktada harcama rahatlığı
  • Mobil cüzdan ile dijitalleşme
  • Karekod ile ödeyebilme kolaylığı
  • TatlıPara ile ayda 3 yemeğin bedava olması
  • Çalışanlara özel kampanyalardan yararlanabilme
  • MultiPay ile anlık bakiye takibi yapabilme
  • MultiPay üzerinden kayıp/çalıntı bildirimini hızlı bir şekilde yapabilme,
  • Paket servis olanağı ile dilediği yemeği dilediği yerde yiyebilme özgürlüğü,
  • İster online ister fiziki marketlerde anlaşmalı noktalarda kullanabilme,

Günlük Yemek Ücreti Hakkında Sıkça Sorulan Sorular


2022 Yılı Günlük Yemek Ücreti Ne Kadar Oldu?

2022 yılı günlük yemek ücreti KDV dahil 36,72 TL olarak belirlenmiştir.


İstisnai Günlük Yemek Nedir?


Gelir Vergisi Kanunu'na göre şirketler, çalışan yemek yardımlarını, nakit yerine "yemek kartı" ile sağlamaları durumunda; SGK İşveren Hissesi, SGK İşçi Primi, Gelir Vergisi, Damga Vergisi gibi masraflardan muaf olurlar. Böylece ödemelerinizde %100 vergi avantajı sağlamış olursunuz. Belirlenen tutar her yıl Cumhurbaşkanlığı kararı ile açıklanır ve resmi gazetede yayımlanır. Bu uygulama sayesinde işletmeler, yemek kartı kullanarak günlük yemek bedeli istisnasından faydalanabilir.

Yemek Kartı ile %100 Vergi Avantajını Nasıl Sağlayabiliriz?

Çalışana verilecek yemek parasının yemek kartı ile sağlanması durumunda işletmeler aşağıdaki vergi çeşitlerinden muaf olur. (Vergilere ait oranları parantez içinde görebilirsiniz.)

  • Damga Vergisi (%0.759)
  • SGK Primi İşçi Payı (%14)
  • İşsizlik Sigortası İşçi Payı (%1)
  • SGK Primi İşveren Payı (%20.5)
  • İşsizlik Sigortası İşveren Payı (%2)
  • Gelir Vergisi (%20)

Yemek kartı ile sağlanan vergi avantajı durumu KDV değişiminden etkilenir.


Yıllık İzinde (Ücretli İzinde) Yol ve Yemek Parası Kesilir mi?

Ücretli yıllık izinlerde yol ve yemek paralarının kesilme durumu çalışan ile yapılan iş sözleşmesine veya idari şartnameye göre değişiklik gösterir. Şartnamede, ilgili durumlarda bahsedildiği takdirde çalışanın yol ve yemek ücretleri verilmelidir.


Yemek Parası Ne Kadar Olmalı?

Yemek parası aylık çalışma günü, çalışan sayısı, devletin belirlediği günlük yemek bedeli, KDV oranı ve kesilen vergi çeşitlerine göre belirlenir. Yemek parası hesabının nasıl yapıldığını öğrenmek için tıklayın.


Yol ve Yemek Parası SGK Primine Tabi midir?

Evet, Yol ve Yemek Parası SGK Primine tabidir.


Kıdem Tazminatında Yol ve Yemek Parası Nasıl Hesaplanır?

Çalışana ödenecek yol ve yemek paralarının hesabı kıdem tazminatına özel değişmez. Verilecek miktarın ilgili gün sayısına göre klasik hesaplama yöntemleriyle yapılması gerekir.

İşveren, Çalışanına Yemek Parası Vermek Zorunda mı?

İş Kanunun 4857 sayılı maddesine göre yemek ücreti vermek çalışan ile yapılan iş sözleşmesinde aksi belirtilmediği sürece zorunlu değildir. Bu durum yemek parasının, işverenin çalışanlarına yan hak olarak sağladığı bir avantaj olarak gösterilir. Günümüzde yemek parası vermeyen firma sayısı oldukça azdır. Çalışanların gerek beklentileri gerekse motivasyonlarını arttırmak için günümüz şartlarında olmazsa olmaz gereksinimler arasında yer alır. Yapılan anketler, özellikle pandemi sürecinde çalışanlara verilen yemek parası, ödüllendirme, ek olarak verilen hediyeler gibi yan hakların çalışanlar ve işletmeler için ciddi olumlu dönüşler sağladığını gösteriyor.

Ramazan Ayında Yemek Parası Verilir mi?

Evet, eğer iş sözleşmesinde çalışana yemek parasının verileceği yazılıysa Ramazan ayında da yemek paralarının verilmesi gerekir.


Asgari Ücretle Çalışanın Yemek Parası Ne Kadardır?

Her sene asgari ücretin açıklanması ile birlikte çalışanlara verilen günlük yemek bedellerinin istisna tutarları da açıklanır. 2021 yılı için günlük yemek bedeli istisna tutarı KDV dahil 27 TL olarak belirlenmiştir. 2022 yılı günlük yemek bedeli ise 36,72 TL olarak belirlenmiştir. Detayları incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

Yemek Parası Gelir Vergisine Tabi mi?

Çalışana ödenen yemek paraları Gelir Vergisi Kanunu’na tabi olarak gösterilir.

İş Kanunu’nda Çalışanın Yemek Hakkı Nedir?

Çalışana verilen yemek paraları İş Kanunu'nun 4857 sayılı maddesine göre belirlenir. Buna göre işverenin, sözleşmede aksi belirtilmediği sürece yemek parası verme zorunluluğu bulunmamaktadır.


Yemek Parası Bordroda Nasıl Gösterilir?

Yemek paralarının bordroda gösterilmesi yemek parasının hangi hizmetle verildiğine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin çalışana nakit para olarak verilen yemek paralarının mutlaka bordroda gösterilmesi gerekirken yemek kartı ile ödenen ücretler gösterilmez.


Aylık Yemek Parası Kaç İş Günü Üzerinden Hesaplanır?

Çalışana verilen yemek paraları iş günü sayısına göre hesaplanır. 31 ve 28 gün çeken aylarda fiili gün sayısına bakılmaksızın idari şartnameye göre 22 veya 26 gün üzerinden yemek ücretleri hesaplanır. Gün sayısı belirtilmemiş şartnamelerde ise hesaplamalar 26 gün üzerinden yapılır.

Yemek Bedeli Brüt Maaşa Dahil mi?

Günlük yemek paraları ek olarak brüt maaşa da yansımaktadır.


Raporlu Personele Yemek Parası Ödenir mi?

Günlük yemek parasının raporlu çalışana verilip verilmeyeceği yine çalışan ile yapılan iş sözleşmesi veya idari şartnameye göre belirlenir.


Yarım Gün Çalışana Yemek Parası Verilir mi?

Yarım gün çalışan bir personelin yemek parasının verilip verilmeyeceği personel ile yapılan iş sözleşmesine veya işverenin kararına göre değişiklik gösterir.


Evden Çalışan Personele Yemek Parası Verilir mi?

Uzaktan çalışan personellere ofisten çalışan personellerden herhangi bir fark gözetmeksizin aynı hakların sağlanması gerekir. Söz konusu bu durum işverenin hukuki sorumluluğundadır. Çalışanlara yapılan yemek yardımı gibi yan ödemelerin mesai saatleri içerisinde uzaktan / ofisten çalışan tüm personele verilmesi gerekir.

Page CSS

#gbu0u2pc1j{display:flex !important}

.tabs-menu .nav { display: block; width: 100%;}

.tabs-menu .nav li { width: 100%;}

.tabs-menu .nav li.active a ,.tabs-menu .nav li a, .tabs-menu .nav li:hover a {color: #fff!important; background-color: #00b988!important; width: 100%; border-radius:0px 50px 50px 0; padding:15px;height: 70px;margin-bottom:20px}

.tab-yesil-menu{width:100% !important}

.yesil-ul{width:30% !important;display:block !important}

.yesil-content{width:100% !important;margin-left:35px !important}

#gbj6ppu4gp,#gb02zm7dol,#gbzkqs9x83,#gbozh4hake{line-height : 30px}

.tabs-menu .nav{overflow-y:hidden;overflow-x:auto}.tabs-menu .nav>li{white-space:nowrap}.section-2-text{position:absolute;left:5%;top:25%;right:5%}.section-2-text p{line-height:30px;margin-top:30px!important}.section-2-col .az-column{width:max-content;padding:0}.section-1-text{padding:7%}.section-1-text p{line-height:27px!important}.section-2-text{position:absolute;left:50%;top:50%;transform:translate(-50% ,-50%);width:71%}.section-3-text1,.section-3-text2{padding:20px;border:1px solid!important}.section-3-text1 ul.bullet,.section-3-text2 ul.bullet{margin-bottom:0!important}.section-3-text1 ul.bullet li,.section-3-text2 ul.bullet li{margin-bottom:11.5px!important}.section-3-text1 ul.bullet li:last-child,.section-3-text2 ul.bullet li:last-child{margin-bottom:0!important}.section-3-text1{margin-bottom:20px}.tabs-menu ul li a{color:#1a1c3c!important;font-weight:700}.tabs-menu .active a{background-color:#14123b!important;color:#fff!important;font-weight:700}li.active::after{content:'';position:absolute;right:50px;bottom:-16px;border-style:solid;border-top-width:13px;border-right-width:8px;border-left-width:8px;border-top-color:#14123b;border-right-color:transparent;border-bottom-color:transparent;border-left-color:transparent;display:inline-block;text-align:center;margin:auto}.section2-text{position:absolute!important;left:50%!important;top:50%!important;transform:translate(-50% ,-50%);width:72%;z-index:1}.p-0 .az-ctnr.container-fluid{padding:0}.tabs-menu ul{margin-bottom:35px}.tabs-menu{margin:90px 0}.section-multi{margin-top:30px}.section-tab-alt-text{padding:20px;border:1px solid}.section-tab-text p{line-height:30px}.section-2-row{margin-top:70px;margin-bottom:20px}.tabs-menu .nav li.active a,.tabs-menu .nav li:hover a{color:#fff!important;background-color:#131f5a!important}.tabs-menu .nav li.active a:hover{color:#fff!important;background-color:#131f5a!important}.section-son{margin-top:50px}.tabs-menu .nav>li>a:focus,.tabs-menu .nav>li>a:hover{background-color:#131f5a!important;color:#fff!important}.tabs-menu .nav{display:flex}.tabs-menu ul li{flex:1 1 auto!important}@media(max-width:768px){.display-flex-row{display:flex;flex-direction:column}.order-1{order:1;margin-bottom:30px}.order-2{order:2}.section2-img img{width:auto!important;max-width:initial}.section-pos-row{background:linear-gradient(rgb(30 31 60 / 80%) 100%,rgb(30 31 60 / 80%)100%),url(http://multinet-com-tr.drp-dev.com/sites/default/files/glazed-cms-media/multipos_0_3.png?fid=1773)!important;padding:20px 10px}.section-3-text1{margin-top:30px}.tabs-menu .nav{overflow-y:hidden;overflow-x:auto}.tabs-menu ul li{white-space:nowrap}}@media(max-width:576px){.section-1-img{display:none}}@media(min-width:768px){.section-1-text,.section-pos-row{background-image:none!important}}

@media(max-width:576px){.tabs-menu .nav li.active a ,.tabs-menu .nav li a, .tabs-menu .nav li:hover a {color: #fff!important; background-color: #00b988!important; margin-bottom:20px;border-radius:0;height:auto;width:auto !important}#gbu0u2pc1j{display:block !important}.yesil-content{width:100% !important;margin-left:0px !important}.yesil-ul{width:100% !important;display:flex !important}}

Yukarı Çık