notification-announcements

Duyurular

 

Yemek Saati

Personel Yemek Giderlerinin Muhasebe Süreçleri

Personel Yemek Giderleri Muhasebe Kaydı Nasıl Yapılır?

İşyerinde yemek ihtiyacının karşılanması hem çalışanlar hem de işletmeler için her zaman önemli bir konu olmuştur. Yeni bir işe başlarken yemeğin işyeri tarafından karşılanıp karşılanmaması durumu işi kabul ederken bile dikkat edilen konuların başında gelmektedir.

Yemek Saati 5 Dakika Okuma
İş Yeri Yemek Menüsü Nasıl Planlanır?

İş Yeri Yemek Menüsü Nasıl Planlanır?

Çalışanlarına işletme içerisinde kurulu olan yemekhane ile yemek hizmeti sağlayan veya sağlamayı planlayan işletmelerin bu hizmet sürecinde dikkate alması gereken en önemli konulardan biri yemek menüsüdür.

Yemek Saati 3 Dakika Okuma
Yemek Faturası Kesmek

Yemek Faturası Nasıl Kesilir?

Satın alınan bir mal veya verilen hizmet karşılığında yapılan ödemeyi tutarı ile birlikte gösteren belge olarak tanımlanan fatura temelde bir işletmenin nereye ne kadar harcama yaptığını ve ne kadar ciro sağladığını gösterir.

Yemek Saati 5 Dakika Okuma
Yemek Kartı Nedir?

Yemek Kartı Nedir?

Yemek kartı, işverenler tarafından çalışanlara sağlanan özel bir yan haktır. Yemek kartı ile çalışanlar, anlaşmalı restoranlarda bakiyelerini kullanabilirler. Bakiyeler ise işverenler tarafından düzenli aralıklarla yüklenir.Yemek kartları ile ilgili hem işverenlerin hem de çalışanların merak ettiği; "Yemek Kartı Nedir?", "Yemek Kartı Ne İşe Yarar?", "Yemek Kartı SGK Ödemeleri Ne Kadar?", "Yemek Kartı Gelir Vergisi Ne Kadar?" ve "Yemek Kartı Damga Vergisi Ne Kadar?" gibi birçok soru bulunur. Sizin için tüm bu soruların cevaplarını derledik.

Yemek Saati 3 Dakika Okuma
Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Nelerdir?

Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Nelerdir?

Endüstriyel mutfak, genellikle fazla çalışan sayısına sahip büyük işletmelerde yer alan teknolojik ve yüksek kapasiteli mutfaklardır. Endüstriyel mutfaklar, ev mutfaklarına göre daha dayanıklılık ve süreklilik açısından daha gelişmiş ekipmanlar ile oluşturulur. Büyük oranda paslanmaz çelikten üretilen bu ekipmanlar daha profesyonel ve uzun ömürlü olurlar.

Yemek Saati 5 Dakika Okuma
Catering Yemeklerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Catering Yemeklerinde Dikkat Edilmesi Gereken 7 Detay

Günümüzde catering yemekleri hemen hemen her sektörün sıkça kullandığı yemek çözümlerindendir. Bu da catering şirketleri arasındaki rekabeti artırmaktadır.Şirketlerin bu rekabet sürecinde iyi bir hizmet sunması müşteri ilişkileri açısından önemli yere ahiptir. Özellikle günümüzde catering yemeklerinde en sık görülen problemler yemeklerdeki çeşitliliğin azlığı, bozulmalar, hijyen sorunlarıdır.

Yemek Saati 4 Dakika Okuma
Catering Nedir?

Catering Nedir ve Catering Hizmetleri Nelerdir?

Herkesin temel ihtiyacı olan yemek, aynı zamanda hepimizin ortak zevkidir.  Modern toplumun karmaşası içinde, her zaman kendi yemeğimizi yapamıyoruz ve dışarıdan hizmet olarak alıyoruz. Yemek hizmeti almanın, milattan önceki Çin imparatorluklarına, Mısır firavunlarına ve eski Roma’ya kadar geri gittiğini biliyor muydunuz?  Peki Türkiye’de de 80’li yıllardan sonra otellerde duymaya başladığımız ve artık sıkça karşılaştığımız catering nedir?

Yemek Saati 4 Dakika Okuma
Yemekhane mi, yemek kartı mı?

Yemekhane ve Yemek Kartı Karşılaştırması, Hangisi Daha Karlı?

İşletmelerin üzerinde düşündükleri ve çoğu zaman kararsız kaldıkları konulardan biri "Yemekhane mi, yemek kartı mı?" konusudur. İşletmenin boyutlarına, konumuna, yapısına ya da çalışma şekline göre her ikisinin de diğerine göre avantajları olduğu ortadadır. Bu avantajlar net bir şekilde ortaya koyulduğu takdirde, işletme sahiplerinin ve yöneticilerinin karar vermeleri daha kolay olacaktır.Genellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) tarafından geleneksel olarak devam ettirilen yemekhane çözümünün avantajlarını ele alalım;

Yemek Saati 5 Dakika Okuma

Günün büyük bir bölümü çalışarak geçtiği için sağlıklı ve lezzetli bir yemeğe ayrılan vakit oldukça değerlidir. Çalışanlar için öğle yemekleri iş yoğunluğundan bir süreliğine de olsa uzaklaşılmasını sağlayan bir zaman dilimi olmasının yanı sıra günün geri kalanı için de ihtiyaç duyulan enerjinin kaynağıdır. Bu nedenle, işverenler çalışanlarının bu süreçten alacakları verimin artmasını sağlayacak çözümleri belirlemesi ve uygulaması gerekir. İşverenler ise bu süreçte genellikle catering hizmetleri, yemek kartı gibi çözümlere başvururlar.

Yemek saatlerini hem çalışanlarınız hem de şirketiniz açısından daha verimli bir sürece dönüştürmek için tercih edeceğiniz yöntem ve uygulamalar hakkında belirli değerlendirmeleri yapmalısınız. Şirketinizde sağladığınız yemek çözümleri ile çalışanlarınızın sağlıklı ve dengeli beslenme ihtiyaçlarını karşılarken motivasyonlarına da katkıda bulunduğunuzu unutmayın. Çalışanlarınızın yemek tercihleri ve alışkanlıkları ile sunduğunuz yemek hizmetinin uyumu bu aşamada oldukça önemlidir. Bu nedenle, uygulayacağınız yemek çözümlerinin çalışanlarınıza sağladığı imkanları ve verimliliği iyi değerlendirmelisiniz.

Çalışanlarınıza sağlayacağınız yemek hizmetini belirlerken ayrıca işletmenizin çalışma modelini, ortaya çıkacak yemek maliyetini ve faydalanabileceğiniz finansal avantajları göz önünde bulundurmalısınız. Şirketiniz ve çalışanlarınıza uygun yemek hizmetini belirlerken uygulayacağınız yönteme yönelik kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekir. Bu sayede, daha etkili bir yemek hizmeti sunarak hem verimlilik hem de ekonomik açıdan işletmenize kazanç sağlayabilirsiniz.

Yemek Çözümleri İpuçları Multinet Blog'ta!

Yemek saatlerinizi daha verimli ve etkili bir sürece dönüştürmenizi sağlayacak hem catering hizmetleri, yemek kartı gibi işletmelere yönelik hem de öğle yemeklerinde dikkat edilmesi gerekenler, yemek yerleri gibi çalışanlara yönelik önerilere ve daha birçok pratik bilgiye Multinet Blog ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca, yemek saatlerini hem işletmeniz hem de çalışanlarınız için daha avantajlı bir sürece dönüştüren Multinet Up çözümleri hakkında da ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Abone ol Yemek Saati