notification-announcements

Duyurular

 

İnsan Kaynakları

İnsan kaynakları yalnızca bir işletmenin ihtiyaç duyduğu yetkinlikleri işe alma dışında daha pek çok sürecin yürütülmesini sağlar. Bu süreçlerin başında, mevcut çalışanların memnuniyet, bağlılık ve performans değerlendirilmesi, gelişimleri için ihtiyaç duyulan eğitim planlamalarını oluşturulması ve takibinin sağlanması, çalışan verimlilik ve motivasyonlarının artırılması için uygulama ve programların yürütülmesi gelir. İnsan kaynakları süreç ve hizmetleri ile şirketlerin hedeflerine ulaşması yolunda daha etkin ve sağlıklı bir iş gücünün oluşturulması amaçlanır.

 

Etkili bir insan kaynakları yönetimi için sektörel ve teknolojik gelişmeleri, şirketinizin stratejilerini ve çalışma modelini, kurum kültürünüzü, çalışanlarınızın ihtiyaçlarını, hedeflerini ve haklarını göz önünde bulundurmanız, tüm bu aşamalara yönelik uygun ve yenilikçi çözümler sunmanız gerekir. Bu doğrultuda, şirketinizin hedeflerine ulaşmasında katkı sağlayacak yeni bir çalışma modeli uygulamasına geçilmesi veya çalışanlarınızın motivasyon, verimlilik ve bağlılıklarını artıracak yan haklar sağlanması gibi süreçleri daha etkili bir şekilde sürdürebilirsiniz.

 

Süreç ve hizmetlerine yönelik güncel bilgilere sahip olmanız, yeni gelişmeleri yakından takip etmeniz insan kaynaklarının sağladığı şirket ve çalışan kazanımları için büyük bir önem taşır. Güncel bilgilere sahip olarak oryantasyon, performans değerlendirme gibi insan kaynakları süreçlerini uygun bir şekilde yürütebilirsiniz. Gelişmeleri takip ederek çalışanlarınızı bayramlarda teşviklendirme, uzaktan çalışan ekipleri motive etme gibi konulara yönelik inovatif çözümlerden faydalanabilirsiniz.

İnsan Kaynaklarına Dair Herşey Multinet Blog'ta

İnsan kaynakları hizmet ve süreçlerinizi uygun bir şekilde yürütmek, geliştirmek, şirketinize kattığı değeri, çalışanlarınıza sağladığı motivasyon ve verimliliğin etkisini artırmak için tüm güncel bilgileri ve gelişmeleri Multinet Blog ile takip edebilirsiniz. Multinet Blog ile insan kaynakları süreçlerinize yönelik öneriler, güncel ve pratik bilgilerin yanı sıra bu süreçlere yönelik Multinet Up çözümleri hakkında ipuçlara da ulaşabilirsiniz.

İş Arama İzni Nedir?

İş Arama İzni Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Personelin işten çıkarılması veya kendi isteğiyle görevinden ayrılması, iki taraf için de bazı yükümlülükler doğurur. Şirket, yeni bir işçi bulana kadar işlerini sürdürmek durumundadır. Personel ise bu süreçte yeni bir iş bulmak için belli bir süreye gereksinim duyar. Dolayısıyla iş arama izni, her iki taraf için önemli bir hâl alır. Çalışan ve kurum, bu aşamada birtakım haklara sahiptir. Bu içeriği okuyarak yeni iş arama izni konusunda detaylı bilgi edinebilirsiniz.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Çalışanlar İçin Kıdem Ödülleri

Kıdem Ödülü Nedir ve Nasıl Seçilir?

Bir firmayı başarıya ulaştırmayı sağlayan en önemli unsur, şirketini seven, yüksek motivasyonlu personelleridir. Çalışanlarının sadakatini kazanan firmalar, rakiplerine karşı oldukça önemli bir avantaj yakalar.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Emekli Çalışan Maliyeti 2024

Emekli Çalışanın İşverene Maliyeti [2024]

Çalışanların işverene maaş ve diğer giderleri içeren bir maliyeti bulunur. Bu maliyete sigorta primi ödemeleri de dâhildir. İşveren, henüz emekli olmayan personeller için SGK primi yatırır.

İnsan Kaynakları 7 Dakika Okuma
Doğum İzni Nedir?

Doğum İzni Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Çalışan anne ve baba adayları ile işverenlerin en çok merak ettiği konuların başında doğum izni geliyor. Doğum izninin ne zaman başlayacağı, nasıl uzatılacağı ve bitişi gibi konular hakkında birçok soru kafaları kurcalıyor.

İnsan Kaynakları 10 Dakika Okuma
Kümülatif Vergi Matrahı Nedir?

Kümülatif Vergi Matrahı Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Kümülatif vergi, bir çalışanın gelirinden hangi oranda devlet tarafından gelir vergisi payı alınacağını belirleyen esas parametredir. İş veren yükümlülükleri sebebiyle kümülatif vergi oranını doğru hesaplayarak ödeme yapmak zorundadır. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Mazeret İzni Nedir?

Mazeret İzni Nedir ve Kaç Gün Alınır?

Çalışanların motivasyonunu ve şirkete bağlılığını artırmanın yolu, hakların ve sorumlulukların eksiksiz yerine getirilmesinden geçer.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
2024 Stajyer Maaşı Ne Kadar?

2024 Stajyer Yasal Maaşı Ne Kadar?

Öğrencilerin eğitim-öğretim hayatı çerçevesinde öğrendiği teorik bilgileri uygulamaya dökerek deneyim kazanmasını amaçlayan staj çalışmaları karşılığında 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına göre belirli bir ödeme yapılması zorunluluğu getirilmiştir. Stajyer maaşları her yıl bu zorunluluğa göre belirlenir ve işletmeler söz konusu ücreti ödemekle yükümlü kılınır.

İnsan Kaynakları 7 Dakika Okuma
Liderlik Becerisi

Başarılı Yönetimin Anahtarı: Liderlik Becerisi

Bir organizasyonun başarılı olmasında liderin payı yadsınamaz. Önder ve şef gibi anlamlara gelen lider, özetle yönetimden sorumlu olan kişidir. Ancak iş hayatında liderlik, bu tanımdan daha fazlasını ifade eder. Ekip içi iletişimden etkili zaman yönetimine, çalışanların yönlendirilmesinden hedeflerin belirlenmesine kadar pek çok sorumluluğu içerir. Bu nedenle liderlerin bazı özelliklere ve becerilere sahip olması önemlidir. Yazımızın devamında iş hayatında liderlik konusuna dair detayları ele aldık. 

İnsan Kaynakları
Abone ol İnsan Kaynakları