Ramazan Kolisi Yardımı Nedir? Ramazan Kolisi İçinde Neler Olur?

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

16.02.2024
3 Dakika Okuma Süresi

Ramazan ayının başlangıcı 2024’te 11 Mart Pazartesi gününe denk geliyor. Çalışanlarının sahur veya iftar sofralarına ortak olmak ya da ihtiyaç sahiplerini desteklemek isteyenler için ise Ramazan kolileri satışa sunuluyor. Peki, Ramazan kolisi tam olarak nedir? 

Ramazan Kolisi Nedir? 

Ramazan ayında yardım sevenler için ihtiyaç sahiplerine, işverenler için ise çalışanlarına ulaştırılabilecek ve temel ihtiyaç maddelerini içeren koliler hazırlanıyor. Yerel veya zincir marketler ya da gıda toptancıları tarafından hazırlanan koliler, bir ailenin mutfak ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde oluyor. 

Ramazan Kolisinde Ne Olur?

Marketler veya gıda toptancıları Ramazan kolilerine farklı farklı isimler veriyor. İçerdikleri erzak bakımından farklar bulunsa bile standart bir koliye eklenen malzemeler şöyle sıralanıyor: 

  • Mercimek
  • Kuru fasulye
  • Nohut
  • Bulgur
  • Pirinç
  • Makarna
  • Salça
  • Un
  • Tuz 
  • Yağ
  • Çay
  • Un

Ücreti daha yüksek olan kolilere ise hazır çorba gibi ekstra malzemeler ekleniyor. 2024 Ramazan kolisi örneği için CarrefourSA'nın Ramazan kolilerine göz atabilirsiniz.

MultiGift hediye kartıyla vergi avantajı sağlayarak çalışanlarınızı ödüllendirmek için hemen bilgilerinizi bırakın, MultiGift ayrıcalıklarını öğrenin.

Ramazan Paketi Kimlere Verilir?

Ramazan paketi veya daha sık kullanılan ismiyle Ramazan kolisi genellikle iki durumda veriliyor. Birincisi işverenler tarafından çalışanlara yönelik olarak alınan veya hazırlanıp dağıtılan kolilerdir. İkincisi ise ihtiyaç sahiplerine dağıtılan koliler olarak karşımıza çıkıyor. 

Ramazan Kolisi Hazırlanabilir mi?

Marketler tarafından hazırlanan Ramazan kolileri içerisinde yer alan mercimek veya pirinç gibi sofralık malzemeleri satın alıp kendi kolinizi oluşturmanız mümkündür. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Bunların başında da tercih edilecek malzemelerin raf ömrü gelir. 

Raf ömrü kısa olan veya son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri satın almamanız ve kolilememeniz gerekiyor. Aksi takdirde ürünlerin bozulması neredeyse kaçınılmazdır. Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise paketlerdir. 

Koli içerisinde yer alan paketlerin mümkün olduğu kadar dayanıklı olması gerekiyor. Ayrıca cam gibi kırılabilir kaplara sahip ürünlerden de uzak durulmalı. Çünkü ürünler hem kısa süreliğine bile olsa depolanıyor hem de çalışanlara veya ihtiyaç sahiplerine dağıtımı yapılıyor. Yani birden fazla taşıma işlemi gerçekleşiyor. Dayanıksız ambalajlar veya cam gibi kırılabilir kaplarla korunan erzaklar, taşıma işlemi sırasında sorun çıkarabiliyor. 

Kısacası Ramazan kolisi satın almak yerine hazırlamanız mümkün. Ancak buna pek ihtiyacınız yok. Çünkü hem Ramazan yardımlarını muhasebeleştirme hem de ihtiyaçlara uygun çözümler üretme noktasında MultiGift yanınızda! Üstelik MultiGift Ramazan Kartı ile %45’e varan vergi avantajından da faydalanabilirsiniz. 

Neden Ramazan Kolisi Yerine MultiGift Tercih Edilmeli?

  • Gıda çeşitliliği: Klasik ramazan kolilerindeki ürünler yerine çalışanlarınız ihtiyacı olan ürünleri anlaşmalı marketlerden satın alabilir.
  • Zaman kaybı yok: Sizin için birçok market ile görüşerek market yardım kartlarını oluşturduk. Yöneticilerin uzun işlemler ile uğraşmasına ve marketler ile tek tek pazarlık yapmasına gerek yok! Çalışanlar ihtiyacına göre alışveriş yapar ve daha mutlu olurlar.
  • Bekleme derdi yok: Paketlerdeki stoklama, bekleme ve bozulma problemi olmaz. Her yıl ramazan kolilerinde eksiklikler, tedarik sürecinin uzun olmasından kaynaklı bakliyatlarda bozulmalar gibi birçok sorun ortaya çıkabilmektedir. MultiGift ile bu sorunlar ortadan kalkar. Çalışanlarınız hediye kartını aldığında dilediği zamanda ürünlerini satın alabilir. Dilerse miktarı haftalara yayarak harcayabilir.
  • Çevreye duyarlı sistem: Paketleme, koliler gibi ürünlerden ortaya çıkan kâğıt israfını önler.
  • Çalışanlar için zahmetsiz: Çalışanlarınız MultiGift ile evlerine en yakın marketlerden alışveriş yapabilirler. İşten eve dönerken yol boyunca koli taşımak zorunda kalmazlar. MultiGift geçerli noktaları öğrenmek için tıklayın.
  • Çalışan motivasyonu artar: Dilediği ürünü satın alabilen çalışanların seçimin kendisine bırakılmasıyla motivasyonu yükselir. Şirkete olan bağlılığı artar. Bu şekilde şirket içindeki verimlilik de artar.
  • Operasyon ve tedarikte kolaylık: MultiGift tercih ederseniz kolilerin işletmeye sevki, depolanması, sorumlu personel atanması ve personelin taşıma ile uğraşması gibi dertleriniz olmaz. Operasyonel iş yükünü azaltırsınız.
  • Vergi avantajı: MultiGift ile %45'e varan oranlarda vergi avantajı elde ederek tasarruf sağlayabilirsiniz.
  • Giyim markaları da dahil edilebilir: Tanımlayacağınız tek bir kart ile çalışanlarınız için birçok giyim markasını ekleyebilirsiniz.

MultiGift ile ister Ramazan Bayramı ve yılbaşı gibi özel günlerde çalışan yardımı şeklinde, isterseniz de çalışana teşvik, motivasyon veya esnek yan haklar şeklinde kişi özelinde veya yaş, cinsiyet gibi farklı gruplara göre ödüllendirme seçenekleri oluşturabilirsiniz.

Özetle MultiGift ile sadece koliyi değil tüm işlemlerinizi hafifletiyoruz.

MultiGift kurumsal hediye kartının firmanıza sağlayacağı tüm avantajlar için bilgilerinizi bırakın sizi arayalım.

Ramazan Kolisi Çeşitleri Nelerdir?

Farklı farklı Ramazan kolisi çeşitleri görmeniz mümkün. Çünkü Türkiye’de birçok farklı market tarafından koliler hazırlanıyor. Öne çıkan koli çeşitleri ise şöyle sıralanıyor: 

A101 Ramazan Kolisi 

Türkiye’nin en büyük zincir marketleri arasında yer alan A101, hem perakende müşterilerine hem de şirketlere toptan Ramazan paketi satışı yapıyor. Paket içeriğinde pirinç, bulgur, kuru bakliyat, yağ, çay, şeker, tuz, salça, makarna, zeytin, un, hazır çorba ve helva gibi temel gıda maddeleri bulunuyor. A101 Ramazan paketi teslimatı perakende satışlarda online siparişler için 3-4 gün sürer ancak şirketlere toptan satış söz konusu olduğunda şirketin lokasyonuna, istenilen koli sayısına göre değişiklik gösterebilir. 

%45’e varan vergi avantajından yararlanmak isterseniz, MultiGift marka çözümlerimiz arasında yer alan A101 kartını tercih edebilirsiniz. A101 Ramazan kartı ile çalışanlarınız diledikleri şubeye gidip harcamalarını gerçekleştirebilir ve ihtiyaçlarına uygun olarak Ramazan alışverişlerini yapabilir. 

A101 Ramazan kolisi ile ilgili detaylı bilgi için “A101 Ramazan Kolisi Nedir? İçindekiler Nelerdir?” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. 

CarrefourSA Ramazan Kolisi

CarrefourSA Ramazan bağış kolisi Klasik, Süper, Mega ve Lüks adı altında farklı boyutlarda paket seçenekleri ile sunulmaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi Klasik paket en temel gıda ürünlerini içerirken sırasıyla Süper, Mega ve Lüks paketler daha fazla ürün çeşitliliğine sahiptir. İşveren bu paketlerden bütçesine uygun olanı seçerek çalışanlarına verebileceği gibi CarrefourSA Ramazan çeki ile de çalışanlarına ramazan yardımı yapabilir.

Marka çözümlerimiz arasında yer alan CarrefourSA Ramazan kartı ile çalışanlarınız ihtiyaçlarına uygun olarak alışveriş yaparken,  sizler de %45’e varagn vergi tasarrufundan faydalanabilirsiniz. 

CarrefourSA Ramazan kolisi ile ilgili detaylı bilgi için “CarrefourSA Ramazan Kolisi Nedir? İçindekiler Nelerdir?” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. 

Migros Ramazan Kolisi 

Migros her Ramazan birden fazla Ramazan kolisi seçeneği ile müşterilerine hizmet vermektedir. Migros Ramazan paketi seçenekleri koli içerisindeki ürün çeşitliliğine göre farklı fiyat aralığında olup, her bütçeye hitap etmektedir. 

  • Bereket Paketi; en ekonomik paket olup içerisinde un, çay, şeker, tuz, kuru bakliyat, hazır çorba, pirinç, bulgur, yağ, makarna, salça, bulyon ve içecek gibi en temel gıda malzemelerini bulundurur.  
  • Lezzet Paketi; Bereket Paketi’ne göre biraz daha pahalı ama içeriği biraz daha zengindir. Ek olarak daha fazla içecek çeşidi, reçel, Türk kahvesi, kırmızı mercimek, zeytin ve puding gibi gıdalar içerir. 
  • Ziyafet Paketi; adından da anlaşılacağı gibi ürün çeşitliliği en zengin olan pakettir. Lezzet Paketi’ne artı olarak irmik, haşlanmış bezelye, haşlanmış nohut gibi gıdalar barındırır. Migros’un maliyeti en fazla olan paketidir. 

Şok Ramazan Kolisi

Şok Ramazan paketi “Ramazan Erzak Paketi” adıyla satışa sunulmaktadır. Paket içerisinde un, çay, şeker, tuz, kuru bakliyat, hazır çorba, pirinç, bulgur, yağ, makarna, salça gibi temel gıda ürünleri bulunmakta ve her yıl ürün çeşitliliğine göre paket fiyatları da değişiklik göstermektedir. İşverenin tercih edebileceği yardım paketi seçeneklerinden biridir. 

Getir Ramazan Kolisi

İhtiyaçlarınızı kapınıza kadar getiriyor olması ile ön plana çıkan “Getir”, Getir Ramazan Kolisi ile müşterilerinin kapısına Ramazan mutluluğunu da götürüyor. Bireysel müşteriler gibi şirketler de bu hizmetten faydalanmayı tercih edebiliyor. Online olarak Getir sitesine giriş yapan işveren birden fazla paket seçeneğinden birini seçer. Ardından ya tek tek çalışanlarının ev adreslerine birer paket sipariş verir ya da siparişlerin tamamını şirket adresine getirtip dağıtımını kendisi yapar.

BİM Ramazan Kolisi

Ramazan Bayramı bereketiyle sofralara destek olan bir diğer marka da BİM’dir.  BİM Ramazan paketi seçenekleri diğer markaların paketleri gibi temel gıda ürünlerini içermektedir.  Koli fiyatları kutu içerisinde yer alan ürün çeşitliliğine göre farklılık göstermektedir. İşveren bütçesine uygun paketlerden birini seçerek çalışanlarının iftar ve sahur sofralarına katkı sağlayabilir. 

Metro Ramazan Kolisi

Metro Market Ramazan kolisi paket içerisindeki ürün çeşitliliğine göre Paket-1, Paket-2, Paket-3 ve Paket-4 şeklinde kategorize edilmiştir. Her pakette farklı sayıda ürün çeşidi bulunmakta ve ürün çeşidi sayısıyla doğru orantılı olarak paket fiyatı da artış göstermektedir. Bu da işverene şirket bütçesine göre seçim yapma şansı tanır.  

Ramazan Paketleri Ne Zaman Verilir?

Ramazan paketleri genellikle Ramazan’ın başlamasına bir hafta kala çalışanlara veya ihtiyaç sahiplerine verilir. Ancak erzak kolisi olarak yardım yapılacağı için siparişlerin bu tarihten çok daha önce verilmesi gerekir. Bunun yerine MultiGift’i tercih edip çok daha kısa bir sürede çalışanlarınıza Ramazan için yardımda bulunabilirsiniz. Üstelik bunu yaparken %45’e varan vergi avantajından da faydalanırsınız. 

Multinet Up Blog’da yer alan içeriğin yalnızca bilgi verme amaçlı olduğunu, hukuki görüş ve tavsiye içermediğini, bilgilerin Multinet Up Blog’un hazırlanma tarihindeki mevzuata dayalı olduğunu ve zamanla mevzuat değişiklikleri ile ilgili kurumların görüşleri çerçevesinde güncelliğini yitirmiş olabileceğini bildiririz.

Submitted bygamzegulden.sigircion16.02.2024

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık