Ülkenin ekonomisini canlandırmak ve vatandaşlarının yaşam standardını yükseltmek için projeler üstlenmek üzere gelir elde etmek için hükümetler tarafından vatandaşlardan vergiler alınır . Verginin ödenmesiyle; ülkenin kalkınması, toplumsal hayatın refah seviyesinin iyileştirilmesi gibi hedefler yapılır.
Gerçek kişilerin bir yıl içerisinde elde ettikleri kazançlar ve gelirlerden alınan vergiye "Gelir vergisi" denir.
Kurumlar vergisi , kurumların bir mali yıl boyunca elde ettikleri kazanç üzerinden alınan vergidir.
Kurumlar Vergisi Kanunu’na göre tüzel kişilik sayılmaktadır ve mükellefiyetleri vardır. Ancak bu mükellefiyetleri yine aynı kanunda tam ve daraltılmış olarak ikiye ayrılmaktadır.
Kanuni olarak ve iş yerleri Türkiye’de bulunan kurumların elde ettikleri kazançlarının (hem yurtiçi hem yurtdışı) tamamı Kurumlar Vergisi’nin konusudur.
(Tam Mükellefiyet)
Kanuni olarak veya işyerleri Türkiye’de bulunmayan şirketlerin ise sadece Türkiye’deki faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları vergilendirilmektedir.
(Dar Mükellefiyet)
11 Mart 2020’de Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesiyle birlikte, tüm çalışma hayatı da derinden etkilendi. Kısa zamanda ülkemizi etkisine alan Covid-19, işverenleri ve insan kaynakları uzmanlarını, kaybı en az indirmek için yeni çalışma koşulları ve çözümler üzerinde çalışmaya itti. Bu dönemde de işten çıkarma yasağı uygulanmaya başladı ve pandeminin sona ermesi ile beraber yasak kaldırıldı.
Bunlar arasında özellikle yemek kartları şirketlere vergiden tasarruf, kolay fatura yönetimi, tek fatura ile operasyonel kolaylık gibi birçok avantaj sağlar.
gibi masraflardan muaf olurlar. İlgili vergi kalemleriyle 10 çalışan için yılda 113.000 TL'den fazla tasarruf ve %100 vergi avantajı sağlarsınız.