Çalışan Bağlılığı ve Memnuniyeti Nasıl Arttırılır?

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

13.09.2021
5 Dakika Okuma Süresi

Çalışan bağlılığı, yalnızca çalışanların işletmedeki devamlılığını değil, ortaya koyduğu performansı ve işletmeye yaptığı katkıları da kapsar. İş verimliliği, ürün kalitesi, müşteri memnuniyeti gibi iş performansı üzerinde doğrudan etkisi olan çalışan bağlılığı hem insan kaynakları uzmanlarının hem de yöneticilerin önem verdiği konuların başında geliyor. Motivasyon, ücretlendirme, yan haklar gibi çalışan bağlılığını etkileyen pek çok etken bulunduğu için çalışan bağlılık düzeyini artırmak için farklı yöntemlere başvurulması gerekebiliyor.

Çalışan bağlılığını en çok etkileyen unsurlardan biri çalışan memnuniyetidir. İşletmenizdeki çalışanlarınızın memnuniyetini artırarak bağlılıklarını güçlendirebilir, aynı zamanda motivasyon ve performansını artmasını sağlayarak işletmenizdeki faaliyetlerin etkinliğini artırabilirsiniz. Bu yazımızda, çalışan memnuniyeti ile çalışan bağlılığı arasındaki ilişkiyi açıklayarak çalışan memnuniyetini artırarak çalışan bağlılığını güçlendirmenizi sağlayacak belirli çözümlere yer verdik.

Çalışan Bağlılığı Nedir?

Çalışan bağlılığı, çalışanların işletmenin hedefleri, işleyişi ve değerlerine karşı sahip olduğu adanmışlık seviyesi olarak tanımlanıyor. Çalışan bağlılığı genellikle çalışanların işletmedeki devamlılıkları ile ilişkilendiriliyor. Bu nedenle de çalışan bağlılığının artırılması ile temelde uygun yetkinliklere sahip çalışanların işletmede kalmalarını sağlamak amaçlanıyor. Bağlılık düzeyinin yüksek olduğu işletmelerde çalışanların devamlılığı daha fazlayken, personel devir hızı daha düşük oluyor.

Çalışan Memnuniyeti Nedir?

Çalışan bağlılığı ve çalışan memnuniyeti birbiriyle bağlantılı ancak farklı kavramlardır. Bir çalışanın işletmedeki tüm etmenlere karşı tutumunu gösteren çalışan memnuniyeti, çalışan bağlılığını etkileyen en önemli faktörlerden biri olarak görülüyor. Bu nedenle, çalışan bağlılığını güçlendirmenin en etkili yollarından biri çalışan memnuniyetini arttırmaktan geçiyor. Çalışan memnuniyeti için uygulanan çözümler çalışan motivasyon ve verimliliğinin de artmasını sağlayarak iş performansına katkıda bulunuyor.

çalışan bağlılığı

Çalışan Bağlılığının İş Performansına Katkısı Nedir?

Çalışanlarının bağlılık düzeyleri güçlü olan veya bağlılık düzeylerini artıracak çözümlerden faydalanan işletmeler iş performansı açısından daha etkin oluyor. Çalışan bağlılığının iş performansına etkileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Çalışanların iş verimliliği artar. Böylece işletmenin hizmet ve üretim süreci olumlu yönde etkilenir.
  • Hizmet ve ürün kalitesi yükseldikçe müşteri memnuniyeti de artar.
  • Üretken olmak için yetkinliklerini geliştiren çalışanlar işletmenin gelecek strateji ve hedeflerine katkı sağlar.
  • İşletmenin etkili bir kurum kültürü oluşturmasına yardımcı olur.
  • İşletmede çalışan devamlılığı sağlanarak personel devir hızı azalır, iş süreçlerindeki aksamaların önüne geçilir.

Çalışan Bağlılığı Nasıl Arttırılır?

Çalışanların işletmeye olan bağlılığını etkileyen ücretlendirme, yan haklar, motivasyon, ödüllendirme gibi çeşitli faktörler bulunduğu için farklı stratejiler ile çalışanların bağlılık düzeyi arttırılabiliyor. Çalışanlarınızın bağlılığını artırmak için uygulayabileceğiniz stratejilerden bazıları şunlardır:

  1. Düzenli geri bildirimler alın: Her çalışanın tutumu ve beklentileri aynı olmayacağı için çalışanlarınızdan düzenli geri bildirimler alarak duygu ve düşüncelerini öğrenin.
  2. Belirsizlikleri ortadan kaldırın: Çalışanlarınızın iş ve görev sorumluluklarını anlaşılır bir şekilde tanımlayarak daha motive ve verimli çalışmalarını sağlayabilirsiniz.
  3. Çalışanlarınızdan görüş alın: Çalışanlarınızı işletmenizdeki süreçler ve düzenlemeler hakkında bilgilendirerek akıllarında oluşabilecek belirsizliklerin önüne geçin.
  4. Strateji ve hedeflerinizi paylaşın: İşletmenizin gelecek planlarını çalışanlarınızla paylaşarak beklentilerinizi ve çalışanlarınızın beklentilerini ilişkilendirin.
  5. Gelişim planı oluşturun: İşletmenizin gelecek hedeflerinde yer almalarını sağlayacak yetkinliklere sahip olmaları için çalışanlarınıza yönelik gelişim planları hazırlayın.

MultiNet UP Çözümleri ile Çalışan Bağlılığına Katkı Sağlayın!

MultiNet UP çözümleri, işletmelere olduğu kadar çalışanlara da pek çok avantaj sağlıyor. Bu çözümler sayesinde çalışanlarınızın motivasyon ve verimliliklerini artırarak işletmenize olan bağlılık düzeylerini güçlendirebilirsiniz. Çalışanlarınızın bağlılığına katkı sağlayan Multinet UP çözümleri ve bu çözümlerin çalışanlarınız için sunduğu avantajlar şu şekildedir:

MultiNet Yemek Kartı ile Çalışan Bağlılığını Güçlendirin;

  • 000’den fazla geçerli nokta ile çalışanlarınızın yemek molalarında MultiNet Yemek Kartı ile diledikleri gibi yemek ve mekân seçebilirler.
  • Çalışanlarınızın sadece restoranlarda değil market, online market ve yemek ödemelerini de yapabilirler.
  • Çalışanlarınız MultiNet Yemek Kartı ile yaptıkları harcamalardan TatlıPara kazanabilir, bakiyelerine eklenen TatlıPara’ları tüm üye işyerlerinde kullanabilirler.
  • Çalışanlarınız MultiPay uygulaması üzerinden özel indirim ve kampanyaları görüntüleyebilir.
  • MultiPay uygulamasına MultiNet yemek kartı numaralarını tanımlayarak ödemelerini karekod ile kolayca yapabilirler.

35.000'i aşkın noktada geçerli MultiNet yemek kartının sunduğu operasyonel kolaylıkları öğrenmek ve 73.000 TL'yi aşan vergi avantajından faydalanmak için bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım.

MultiGift Hediye Kartı ile Çalışan Bağlılığını Güçlendirin;

  • Takdir ve ödüllendirme için tercih edebileceğiniz MultiGift Hediye Kartı ile çalışanlarınızın 20.000’den fazla geçerli noktada harcama yapabilirler.
  • Özel yardım ve teşvik seçenekleri ile çalışanlarınız ihtiyaçlarının tam karşılığını alabilirler.
  • Standart yan haklar yerine tercihi çalışanlarınıza bırakarak ürün seçimlerini özgürce yapabilirler.
  • Çalışanlarınızın harcama geçmişlerini ve bakiyelerini MultiPay uygulaması üzerinden takip edebilirler.
  • Çalışanlarınız özel indirim ve kampanyaları takip ederek harcadıkça kazanmaya devam edebilirler.

MultiGift hediye kartıyla vergi avantajı sağlayarak çalışanlarınızı ödüllendirmek için hemen bilgilerinizi bırakın, MultiGift ayrıcalıklarını öğrenin.

Siz de MultiNet UP çözümlerinden faydalanarak çalışanlarınızın işletmenize olan bağlılığını arttırırken işletmenize de pek çok avantaj sağlayabilirsiniz. MultiNet UP çözümleri ile tanışmak ve avantajlarından faydalanmak için başvurunuzu hemen yapabilirsiniz!

Submitted bygamzegulden.sigircion13.09.2021

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık