Çalışanınız İçin Yılbaşı Hediyeleri

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

01.12.2023
7 Dakika Okuma Süresi

Yeni yıl, yeni umutlar ve heyecanı beraberinde getiriyor. Yeni yılda çalışanlarınızın umutlarına ve heyecanına ortak olmak için ise yılbaşı hediyelerinden faydalanabilirsiniz. Kutlamaya dahil olmak için yapabileceklerinizin ise adeta sınırı yok. Sizin için çalışanlarınıza sunabileceğiniz yılbaşı hediyelerini ve bilmeniz gerekenleri derledik. 

Çalışanlarınız için kolay ve zahmetsiz bir yılbaşı hediyesi almak için MultiGift kurumsal hediye kartını tercih edebilirsiniz. Üstelik çalışanlarınızın yılbaşı hediyesini MultiGift kurumsal hediye kartı ile vermeniz durumunda %45’e varan vergi avantajından faydalanabilirsiniz. Böylece hem yılbaşı hediyesi ile çalışanlarınızın şirkete karşı bağlılığını geliştirir hem de vergi avantajından faydalanmış olursunuz.

MultiGift hediye kartıyla vergi avantajı sağlayarak çalışanlarınızı ödüllendirmek için hemen bilgilerinizi bırakın, MultiGift ayrıcalıklarını öğrenin.

Kurumsal Yeni Yıl Hediyelerinin Çalışan Sadakati Üzerindeki Etkisi

Çalışanlarınız için yılbaşı hediyeleri seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli konu, ihtiyaçlarıdır. Çalışanlarınızın farklı ihtiyaçları ve öncelikleri olabilir. Bu nedenle de yılbaşı hediyelerinin seçimine özel olarak dikkat edilmesi gerekir. Seçilen hediyeler ise çalışanların motivasyonlarını olumlu yönde etkilediği gibi sadakatlerini de artırır. Böylece yılbaşı hediyeleri daha pozitif bir çalışma ortamının yaratılmasına katkı sağlar.

[2024] Çalışanlara Verilen Kurumsal Yılbaşı Hediyesi Neler Olabilir? 

Şirket yılbaşı hediyeleri arasında çok fazla seçenek bulunur ve bu seçenekleri belirleyen faktörler de aynı şekilde çok çeşitlidir. İşletmenin büyüklüğü, kârlılığı, çalışanın unvanı, cinsiyeti, yaşı, çalışılan sektör, çalışana yılbaşı hediyesi verilirken öne çıkan faktörler arasındadır. Kısacası bir hediye düşünmek yerine, çok sayıda hediyeyi değerlendirmeniz gerekir.

Sizin için hazırladığımız yılbaşı hediye tavsiyeleri ve bilmeniz gerekenler ise şöyle:

1. Kurumsal Hediye Kutuları

Son yıllarda tek bir hediye yerine hediye kutularını tercih etmek oldukça yaygınlaştı. Özellikle insan kaynakları yöneticilerinin çalışan tipi ve kişisel yapısına göre hazırlayabileceği hediye kutuları, çalışanlar için moral kaynağıdır. Ancak her çalışan için kutuların özelleştirilmesi gerekir. Çünkü çalışanların kişisel yapısı farklılık gösterebilir. 

Yılbaşı Hediye Kutusunda Neler Bulabilir?

Yılbaşı hediye kutusu olarak satılan ürünler, genellikle birbirinin aynıdır. İçerisinde çay veya kahve, sukulent çiçek, bakım ürünleri, ilginç aksesuar veya objeler, muglar, mumlar, matara ve yeni yıl ajandası gibi eşyalar bulunur. Dilerseniz çalışanlarınız için şirketlerle anlaşıp özel ve logonuzun basılı olduğu hediye kutuları da talep edebilirsiniz. 

2. Kurumsal Teknolojik Hediyeler

Çalışanların hem iş ortamında hem de evlerinde teknolojik ihtiyaçları olur. Güzel bir kulaklığa, iyi çalışan bir akıllı saate ya da aklınıza gelebilecek birçok teknolojik hediye, çalışanlar tarafından beğenilebilir. 

3. Logo Baskılı Hediyeler

Klasikleşen hediyeler arasına giren firma logo baskılı hediyeler çalışanların firmaya aidiyet duygusunu da artıran yöntemler arasındadır. Şirketler çoğunlukla çalışan bağlılığını artırmak için logo baskılı mug, ajanda ve sweatshirt gibi ürünler üretir. Bu tip ürünlerin en büyük avantajı ise hemen hemen her çalışanın beğenmesidir. 

4. Kurumsal Ev Dekorasyon Hediyeleri

Çalışanların iş yerleri dışında en çok vakit geçirdikleri yer kuşkusuz evleridir ve burada buldukları huzur, iş yerini de etkiler. Bu nedenle de yılbaşında sık sık ev dekorasyonu ile ilgili hediyeler tercih edilir. Ancak her çalışanın ev dekorasyonu hakkında fikirleri farklı olabilir. Bu nedenle hediye seçimine özel olarak dikkat edilmesi gerekir.  

5. Hobi & Etkinlik Hediyeleri

Hobi ve etkinliklere yönelik yılbaşı hediyeleri, insan kaynakları departmanları tarafından sık sık tercih edilir. Hobi hediyeleri gerek çalışanın aidiyetini artırma gerekse de çalışanı tanıma konusunda oldukça etkilidir. Ancak diğer hediyelerde olduğu gibi bu tip hediyelerde de çalışan profilinin iyi analiz edilmiş olması gerekir.

6. Çiçek & Çikolata Hediyeleri

Standart hediyelerden vazgeçmek istemeyenlerin tercih edebileceği en pratik yılbaşı hediyeleridir. Sadece yılbaşı hediyesi olarak değil bayram hediyesi olarak da sıkça tercih edilir.

7. Kurumsal Hediye Kartı

Çalışan motivasyonu üzerindeki etkileri artık yadsınamayan kurumsal yılbaşı hediyeleri ile ilgili en doğru çözüm ise, yılbaşı hediye kartı olmaktadır. Bu seçeneği diğer yılbaşı hediyelerinden ayıran en önemli özellik, çalışana seçme özgürlüğü sunmasıdır. Şirket çalışanına hediye vermek “Seni önemsiyorum!” anlamı taşırken, hediye kartı vermek “Seni önemsediğim gibi, senin seçimlerine saygı da duyuyorum!” anlamına gelmekte; çalışanların kendi ihtiyaçlarına göre hareket edebilmelerine olanak tanıyarak, motivasyonlarını olumlu yönde daha fazla etkilemektedir. Kurumsal yılbaşı hediye kartının firmanız için diğer olumlu etkisi de kurumsal hediye fikirleri için zaman harcama sorununu ortadan kaldırmasıdır.

Yılbaşında Neden MultiGift Kurumsal Hediye Kartı?

MultiGift kurumsal hediye kartı hem çalışanlara hem de şirketlere sağladığı avantajlarla şirket yılbaşı hediyeleri arasında öne çıkmaktadır. Avantajlara bakacak olursak;

  • Çalışan motivasyonunu artırır: Çalışanlar, kurumsal yılbaşı hediyeleri seçimlerinin kendilerine bırakılması sayesinde şirketlerine daha fazla bağlanır, motivasyonları artar ve bu durum şirket için verimlilik artışını beraberinde getirir.
  • Zamandan kazandırır: Her çalışan için ya da tüm çalışanların ortak beğenisine uygun hediyeye karar verme süreci zorlu ve oldukça sancılıdır. MultiGift Kurumsal Hediye Kartı ile bu süreç tamamen ortadan kalkar.
  • Operasyonel iş yükünü azaltır: Şirket yılbaşı hediyeleri, seçim süreci kadar satın alma, nakliye ve dağıtım süreçleri ile de iş yükü doğurur. MultiGift Kurumsal Hediye Kartı bu süreçlerin tamamını ortadan kaldırır.
  • En geniş hediye seçeneklerini tek kartla sunar: MultiGift Kurumsal Hediye Kartı tüm Türkiye’de, 20.000’i aşkın noktada geçerli olduğundan ve bu noktalar arasında Boyner, Koton, Flo, Ayakkabı Dünyası, Hotiç gibi Türkiye’nin en büyük zincir mağazaları yer aldığından, çalışanlar hediye kartlarındaki bakiyelerini istedikleri şekilde harcayabilirler.
  • Vergi avantajı sağlar: Şirketler için MultiGift Kurumsal Hediye Kartı’nın sağladığı en büyük avantajlardan biri de %45’e varan vergi istisnasına sahip olmasıdır. Bu sayede her bir çalışanınıza yapacağınız yardımlarda %45'e varan oranlarla tasarruf sağlarsınız.
  • Online çözümler ile hayatları kolaylaştırır: MultiGift sayesinde çalışanlarınız online olarak alışveriş yapılabilir. Böylece iş yerinde, evlerinde veya istedikleri herhangi bir yerde kolayca alışverişlerini yapabilirler. 
  • Pandemi ile artan online yönelimi hem çalışanlar hem de işverenler için büyük önem kazandı. Tedarik ağını sürekli genişletene MultiGift çözümümüz ile biz de bu ihtiyaçlara çözüm olacak pek çok markayı tek çatı altında topladık. Böylece elektronikten markete, ev dekorasyonundan giyime kadar pek çok sektörde ve 20.000’i aşkın noktada MultiGift ile çalışanlarınız ihtiyaç duydukları ürünleri satın alabilir.

MultiGift Kurumsal Hediye Kartı Çatısı Altındaki Tercih Edebileceğiniz Marka Kartlarımızı Biliyor Musunuz? 

Multinet Up olarak kurumların öğle yemeği, akaryakıt, kurumsal hediye gibi çalışana bağlı giderlerini yönetebilmelerini ve çalışanlarının deneyimini iyileştirmelerini önemsiyoruz. Özellikle son yıllarda yaygınlaşan hibrit çalışma gibi yöntemlerle çalışan ihtiyaçlarında meydana gelen değişiklikleri göz önünde bulundurarak, üye ağımızı ve sunduğumuz hizmetleri daha da geliştirerek, hem şirketlere hem de çalışanlara online çözümler sunuyoruz. Bu sayede çalışanlarınıza dilerseniz hediye kartları dilerseniz dijital hediye kodları vererek ihtiyacınıza uygun tüm çözümleri MultiGift ile sağlamanıza imkan sunuyoruz. 

2023 yılına girerken siz de çalışanlarınıza güzel bir hediye vererek motivasyonlarını yüksek tutabilir, seçeceğiniz marka kartları ve kodları ile ister online, isterlerse fiziki ziyaret ile ihtiyaçlarına göre alışveriş yapmalarına imkan sunabilirsiniz. Tüm bunlara ek operasyonel kolaylık sağlarken, maliyetlerinizde %45’e varan vergi tasarrufu elde edebilirsiniz.

Marka Kartlarımız;

    • D&R Mağazaları: D&R hediye kartları ile çalışanlarınız D&R mağazalarındaki ürünleri satın alabileceklerdir. Özellikle evde kaldığımız bu dönemlerde hobiler, etkinlikler ve birçok motivasyon artırıcı ürünleri satın alma şansları olacaktır.
    • IKEA ve English Home: Mobilya ve ev dekorasyonu denilince aklımıza gelen IKEA ve English Home mağazaları ile çalışanlarınız ev içi dekorasyonlarını yapabilecekler. Evden çalışma modelinde olan şirketlerin özellikle çalışanlarına çalışma masası ve masa düzeni gerçekleştirmelerini sağlaması için English Home ve IKEA hediye kartlarını tercih edebilir.
    • Defacto ve Mavi Jeans: Yılbaşı hediyelerinde alınan en popüler eşyalar giyim sektöründen çıkmaktadır. Defacto ve Mavi Jeans hediye kartları ile çalışanlarınız ilgili fiziksel ve online mağazalardan dilediği giyim ürünlerini satın alabileceklerdir.
    • Teknosa ve MediaMarkt: Giyimden sonra aklımıza gelen diğer hediyelerden biri de teknoloji ürünleridir. Çalışanlarınıza dilediği teknoloji ürününü alabileceği kartları verin, istediği ürünü kendisi belirlesin.
  • CarrefourSA ve A101: Çalışanlarınız yılbaşı hediye kartlarını, kusursuz bir yılbaşı sofrası için CarrefourSA ve A101 marketlerinde kullanabilir. 
  • Jolly Tur: Yılbaşında seyahat etmeyi seven çalışanlarınız için sunabileceğiniz Jolly Tur hediye kartları ile çalışanınız dilediği tatil, otel ve turdan seçimini yapsın.

Tüm bunlara ek olarak 20.000’den fazla noktada elektronikten giyime, anne bebek giyiminden gıda alışverişine Türkiye’nin en sevilen markalarında geçerli MultiGift kurumsal hediye kartı ile onlarca markayı ve ihtiyacı tek kartta da çalışanlarınıza sunabilirsiniz.

Submitted byburakaon01.12.2023

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık