Çalışanlarınız İçin Kurban Bayramı Hediye Önerileri

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

09.05.2023
5 Dakika Okuma Süresi

Özel günler, şirketinizde kurumsal birlik sağlamanız için harika birer fırsattır. Bilhassa bayramlar gibi kalabalık kutlamalarla özdeşleşmiş günlerde hem gelenekleri yaşatmanız hem de çalışanlarınızı motive etmeniz mümkündür. Çalışanlarınızın e-posta adreslerine göndereceğiniz kurumsal kurban bayramı mesajının yanı sıra onlara çeşitli hediyeler de sunabilirsiniz.

Vereceğiniz hediyeleri belirlerken çalışan sayısı ve şirket bütçesi gibi rakamları göz önünde bulundurmayı unutmayın. İsim yazılı ofis malzemelerinden erzak paketlerine, seyahat biletinden online eğitime kadar çalışanlarınıza verebileceğiniz birçok bayram hediyesi seçeneği mevcuttur. Dilerseniz Multinet Up’ın birbirinden farklı seçeneklerini tercih etmeniz de mümkündür.

Kurban Bayramı Kurumsal Olarak Kutlanmalı mıdır?

Kurban Bayramı, ülkemizde kutlanan dinî geleneklerden biridir. Tıpkı diğer dinî, resmî bayramlarımız ve geleneksel günlerimiz gibi önemli bir dönemdir. Çalışanlarınızın çoğu, bu özel günü sevdikleriyle geçirmek ve bayram coşkusunu hissetmek isteyecektir. Eğer siz de iş yerinizi çalışanlarınız için bir yuva hâline getirmek istiyorsanız onlara ikinci bir aileleri olduğunu hatırlatabilirsiniz.

Kurban Bayramını bir aile gibi şirket içerisinde kutlamak, çalışanların bağlarını kuvvetlendirir. Hem farklı birimler arasında kaynaşma sağlar hem de çalışanların şirkete duyduğu sadakatin artmasına yardımcı olur. Hemen bir Kurban Bayramı etkinlik planı hazırlayarak işleri aksatmadan kutlama yapmanın yolunu bulabilirsiniz. Sade bir bayramlaşma veya eğlenceli bir kutlama hazırlamanız mümkündür.

Özel Gün Kutlama ve Hediyelerinin Çalışan Motivasyonu ve Memnuniyeti Üzerindeki Etkisi Nasıldır?

Özel günler; aynı rutine oturmuş hayatlarımızı renklendirir. Bu günlerin hatırlanması, önemsenmesi ve bir arada geçmesi; insan psikolojisine doğrudan olumlu katkı sunar. Dolayısıyla kurumsal Kurban Bayramı kutlamaları da çalışanlara her anlamda iyi gelir. Doğum günü, yılbaşı ve diğer önemli dönemlerde olduğu gibi bayramlarda alınan tebrik ve hediyeler de çalışanlarınızın özel hissetmelerini sağlar.

Basit bir tebrik kartıyla bile çalışan memnuniyetini sağlamayı sağlamanız mümkündür. Kartın arka yüzünde kendi adını gören çalışanınız, daima hatırınızda olduğunu düşünerek iş motivasyonunu artırabilir. Bayram sonrası daha büyük hedefler ve kendini geliştirme isteğiyle işine dönebilir. Özenilmiş veya kişiselleştirilmiş hediyelerin etkisi ise elbette daha büyük olacaktır. 

Çalışanlarınız için Kurban Bayramı Tatili Öncesi Düzenleyebileceğiniz Etkinlikler Nelerdir?

Bayram için etkinlik düzenlemeden takviminizi kontrol etmenizde fayda vardır. Kutlamayı, resmî tatil başlangıcının öncesinde herkes işteyken yapmanız önemlidir. Aksi takdirde etkinliği kaçıran çalışanlarınız, kendilerini kötü hissedebilir. Takvime göre hareket etmeniz kutlamanın önemli bir toplantıyla çakışmasını da önler. Bu planlamayı yapmak için Multinet Up’ın resmî tatiller tablosunu inceleyebilirsiniz.

2023 Kurban Bayramı tatili, 27 Haziran’da öğleden sonra başlayacak ve 1 Temmuz’da sona erecek. Bayram sürecini arefenin yarısının da eklenmesiyle toplamda 4,5 gün sürecek. Bayram sonrasının pazara denk gelmesiyle bu süre, 5,5 güne çıkacak. Bu tatilden önce nasıl bir etkinlik düzenleyeceğinizi çalışan sayınıza göre belirleyebilirsiniz. 

Örneğin Salı gününe denk gelen arefe sabahı, şirkette bayram kahvaltısı yapabilirsiniz. Önceki haftadan bir çekiliş yaparak arefe günü sürpriz hediyelerinizi paylaşabilirsiniz. Kalabalık şirketlerin ise tebrik kartı dağıtımı gibi yollarla kutlama yapmaları mümkündür. Düzenleyeceğiniz etkinliğe tüm çalışanların katıldığı bir oylama ile karar vermek de mantıklı olabilir.

Kurumsal Bağlılık: Kurban Bayramı’nda Çalışanlara Verilebilecek Hediyeler Nelerdir?

Bayramlarda çalışanlarınıza verebileceğiniz birçok hediye seçeneği bulunur. Örneğin şirketinizin logosunu taşıyan eşyalar, tam anlamıyla kurumsal bayram hediyelerinden biridir. Logolu bir kahve kupası, not defteri, takvim ve kalem gibi ufak hediyeler, çalışanınızın kendisini şirkete ait hissetmesine yardımcı olur. Şirketin kalemiyle imza atan, anahtarlığıyla dolabını açan çalışanınızla aranızdaki bağı güçlendirmeniz mümkündür. 

İlgi çekici hediyelerden biri de yerel ürünlerdir. Böylece kendi memleketinize ait eşyaları çalışanlarınıza tanıtabilir veya bulunduğunuz yörenin mahsullerini paylaşarak yerel üreticilere destek olabilirsiniz. Bu fikir, özellikle kozmopolit şirketler için faydalı olabilir. Klişelerin dışına çıkmak için daha fazla fikre ihtiyacınız varsa kurumsal hediye önerileri için Kurban Bayramı’nda çalışanları ödüllendirmenin yollarına göz atabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş Hediye Seçenekleri

Kişiselleştirilmiş hediyeler, en sevilen seçeneklerdir. Bireylerin kendilerini daha özel hissetmelerini sağlar. Örneğin çalışanlarınıza isimlerinin yazılı olduğu bir dolma kalem verebilirsiniz. Bu hediye çalışanlarınıza, kendilerine ulaşan kalemin depodaki yüzlercesinden biri olmadığını hatırlatır. Böylece kendisinin de yüzlerce çalışandan sadece biri değil, özel olduğunu anlar.

Kurumsal bayram tebrik kartı da basit ama kişiselleştirilebilir bir hediye seçeneğidir. Çalışanınızın adına, ailesine veya onu tanıdığınızı kanıtlayan bir özelliğine yönelik hazırlayacağınız kurumsal bayram kutlama mesajlarıyla ömür boyu saklayacağı bir tebrik kartı sunmanız mümkündür. Kurumsal bayram çikolatası da isim yazdırılarak ya da sütlü, bitter ve dolgulu seçenekleriyle kişiselleştirilebilecek hediyeler arasındadır.

Gıda Ürünleri

Bayramlarda en sık tercih edilen hediye türü, gıda yardımıdır. Özellikle nispeten zor durumdaki çalışanlarınızın bu hediyeyi herkesle birlikte almaları, kendilerini kötü hissetmelerinin önüne geçer. Gıda ürünleri olarak temel malzemelerden oluşan bir erzak paketi hazırlayabilirsiniz. Konserve et dağıtımı sağlayabilirsiniz. 

Eğitici ve Eğlenceli Hediyeler

Hem eğiten hem eğlendiren hediyeler, kesinlikle en iyi seçenekler arasındadır. Çalışanlarınıza eğitici ve eğlenceli hediyeler sunmak için bir kurum veya markayla anlaşabilirsiniz. Tiyatro veya sinema gibi etkinlik biletleri, bu hediyelere örnek olarak verilebilir. İki kişilik bilet hediye ederseniz elbette daha iyi olur.

Eğitici ve eğlendirici hediye vermenin diğer bir yolu da çalışanlarınıza online kurs üyeliği sağlamaktır. Online eğitimleri için sektörünüze katkı sağlayacak bir alanı seçebilirsiniz. Çalışanlarınızın ilgisine göre her birine ayrı eğitim paketi sunmanız da mümkündür. Üyelikleri e-posta yoluyla iletirken yanına kurumsal kurban bayramı mesajlarından iliştirmeyi de unutmayın.

Son olarak workshop’lara da şirket olarak dahil olabilirsiniz. Örneğin deniz mahsulleri workshop’una hep beraber gidebilir, deniz mahsulleri ile hep beraber yemek hazırlayabilirsiniz. 

Seyahat Paketi

Çalışanlarınıza verebileceğiniz bayram hediyelerinden biri de seyahat paketidir. Anlaşmalı bir otelden oda veya seyahat firmasından bilet hediye etmeniz mümkündür. Bu hediye paketini hazırlarken iş hacminizi, çalışanların izin günlerini ve ailevî durumlarını da göz önünde bulundurmanız gerekir. Çalışanlarınızın dinlenerek motivasyonlarını artırabilecekleri bu hediye, kurumsal kurban bayramı tebriğini bir üst düzeye taşır.

Çalışanlarınıza Kurban Bayramı Hediyesi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Çalışanlarınıza bayram hediye seçerken öncelikle özenli olmalısınız. Vermek için alınmış değil, gerçekten düşünülmüş hediyeler sunmalısınız. Eğer hediye seçme süreçlerinde hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf etmek istiyorsanız Multinet Up’ı tercih edebilirsiniz. MultiGift Kurumsal Hediye Kartı seçeneğiyle çalışanlarınıza esneklik sağlarsınız. MultiGift ile çalışanlarınızın diledikleri ürünü seçerek tam olarak ihtiyaçlarını karşılayacak hediyeye kavuşmalarına yardımcı olursunuz. Yapacağınız kutlamalar ve sunacağınız kurumsal hediyelerle hem bayram coşkusunu yaşar hem de şirketinize artı değer katarsınız. 

Kurban bayramında çalışanlarınızın yanında olmak için MultiGift Kurban Hediye Kartısayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Submitted bykurucayon09.05.2023

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık