notification-announcements

Duyurular

 

CarrefourSA ramazan kolisi

CarrefourSA Ramazan Kolisi Nedir? İçindekiler Nelerdir?

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte zincir marketler Ramazan kolisi adı altında gıda paketlerini satışa koymaya başlamaktadır. Sadece bireysel müşteriler değil, çalışanlarına Ramazan yardımı yapmak isteyen kurumsal şirketler tarafından da tercih edilen bu paketler oldukça fazla rağbet görmektedir. Bu süreçte en çok tercih edilen paketler arasında CarrefourSA Ramazan kolisi de yerini alır.  

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Part Time Maaş Hesaplama

Part Time Maaş Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Yarı zamanlı çalışma olarak da bilinen Part time, son yıllarda Türkiye ve Avrupa ülkelerinde oldukça yaygın olarak kullanılmaya başlandı.  İşletmelerin iş gücü talebi ve işsizlik sorunu gibi toplumu ilgilendiren konulara Part time çalışma sisteminin büyük ölçüde faydası gözlemlenmiştir. Bu doğrultuda 2003 yılında 4857 sayılı İş Kanunu ile yasal olarak Yarı Zamanlı çalışma sistemi yasal olarak kayıt altına alınarak belirli düzenlemelere tabi tutulmuştur.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
2024 Resmi Tatil Mesai Hesaplama

2024 Resmi Tatil ve Mesai Hesaplama

2024 yılına dair resmî tatiller ve mesai hesaplamaları, çalışanlar için büyük bir merak konusudur. Bu yılın tatil takvimi, dinlenme günleri ve uzun hafta sonları ile dolu olduğu için çalışanlar tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Dilerseniz bu özel günleri nasıl en verimli şekilde değerlendirebileceğinizi ve tatil enerjisini iş hayatına nasıl yansıtabileceğinizi keşfetmek için 2024 resmî tatiller takvimine göz atabilirsiniz.  Tatil

İnsan Kaynakları 10 Dakika Okuma
Fazla Mesai Nasıl Hesaplanır?

Fazla Mesai Nasıl Hesaplanır?

Her personelin görev tanımına ve iş yeri politikalarına uygun bir çalışma süresi bulunur. Bu süreler, Türkiye’de çalışanların haklarını ve sorumluluklarını düzenleyen 4857 sayılı İş Kanunu ile sınırlandırılmıştır. Aynı kanunda mesai saatlerini aşan faaliyetler için işveren tarafından ek ücret ödenmesine dair hükümler de yer alır. Dilerseniz önce hesaplama aracından fazla mesai ücretini belirleyebilir, daha sonra bu konuya ilişkin detayları öğrenebilirsiniz. 

İnsan Kaynakları 10 Dakika Okuma
Abone ol İnsan Kaynakları