Şirketler, her biri farklı potansiyeller taşıyan çalışanlardan meydana gelir. Yetenekleri, bakış açıları ve fikirleriyle birbirinden ayrılan ekip üyelerinin firmanın başarısında kritik rolleri vardır. Bu çeşitlilikten en iyi şekilde faydalanmanın yolu ise yaratıcılığı teşvik etmekten geçer. İş hayatında yaratıcılık, çok yönlü ve dinamik adımlarla ilerlemenin önünü açar. Dolayısıyla buna uygun özgür ve destekleyici çalışma ortamının yaratılması önemlidir. Bu yazıda iş yerinde yaratıcılığı geliştirmek için izlenecek adımlardan bahsettik.
Geleneksel mentorluk, kıdemli olanların ya da daha deneyimli kişilerin yeni yetişen kişilere yol göstermesi olarak tanımlanır. Ancak günümüzde dünya giderek hızlanıyor ve teknolojiler çok hızlı bir şekilde geliştirilip hayatımıza dahil ediliyor. Böylece iş yapış tarzımızdan, şirketimizin görünürlüğüne kadar birçok nokta farklılaşıyor. Tersine mentorluk tam olarak bu noktada devreye giriyor ve değişen dünyaya adapte olmuş genç neslin, kıdemli liderlere ya da üst düzey yönetilere yol göstermesini sağlıyor.
Çalışan yaşam döngüsü, çalışanın bir organizasyona katılmasından itibaren geçen tüm süreçleri kapsar. Çalışan döngüsü, çalışanın işe alımından başlayıp organizasyondan ayrılmasına kadar devam eder ve özellikle şirketlerin insan kaynakları yönetiminde önemli bir rol oynar. Çalışanların ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlayarak yönetimi daha kolay hâle getirir. Aynı zamanda memnuniyeti ve bağlılığı da artırmaya yardımcı olur. Süreç hem çalışanların hem organizasyonların hedeflerine ulaşmasını destekleyerek karşılıklı başarı sağlar.
Liderler, toplum hayatının en küçük biriminden en büyüğüne kadar her noktada kilit konumda yer alırlar. Grupların ilerlemesi için liderlerin varlığı adeta şarttır. Bu önemli pozisyonun rastgele biri tarafından üstlenilmesi mümkün değildir. Liderlik, doğuştan gelen kişilik özellikleriyle ya da kişinin kendini geliştirmesi ile mümkündür. Yani kendinizi geliştirerek “iyi bir lider” olabilmeniz mümkündür.
Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2013 yılında mezun olan Deniz Ün eş zamanlı eğitimine Amsterdam Üniversitesinde devam etti. 2018 yılında Marmara Üniversitesi’nde MBA / İnsan Kaynakları Yönetimi master'ını tamamladı. 2013 yılında People Partners danışmanlık şirketinde İnsan Kaynakları alanında Danışman olarak kariyerine başlayarak buradaki görevini 2018 yılına kadar sürdürdü. Bu süre boyunca orta ve üst düzey pozisyonların baştan uca seçme & yerleştirme ve adayların kariyer gelişimi üzerine projelerde yer aldı.
2018 yılında İnsan Kaynakları Uzmanı olarak Multinet Up ailesine katıldı. 2019 yılında İnsan Kaynakları Yönetmeni pozisyonuna yükseldi. 2021 yılından bu yana İnsan ve Kültür Birim Yöneticisi görevini yürüten Deniz Ün çalışan deneyiminin uçtan uca yönetilmesi kapsamında işe alım, eğitim&gelişim, yetenek ve kariyer yönetimi, performans yönetimi, iç iletişim ve işveren markası, çalışan motivasyonu, organizasyonel yapılanma konularına liderlik etmektedir.