notification-announcements

Duyurular

 

İşe Alım Rehberi

İşe Alım Süreci Rehberi

İşe alım süreci, şirketiniz için doğru olan kişiyi bulmak adına oldukça önemli bir konudur. Stratejik gelişmeleri takip edecek bir çalışanı işe almak için dikkat etmeniz gereken hususlar bulunur. İşe alım mülakatlarından adayların sonraki sürecine kadar birçok basamak, aşamaların doğru ilerlemesi için önemlidir. Yapılan değerlendirmelerin sürekli olarak yanlış sonuçlara ulaştırması, şirketinize uzun vadede zarar verebilir.

İnsan Kaynakları 9 Dakika Okuma
Haklı Fesih Nedir?

Haklı Fesih Nedir, Şartları Nelerdir?

Çalışma hayatında patron ya da işçi olarak haklı fesih düzenlemeleriyle ilgili bilgiler edinmeniz gerekir. Çünkü tarafların haklarının bilincinde olarak fesih işlemlerini gerçekleştirmesi hukuki sürecin sağlıklı ve hızlı işlemesini sağlar. Haklı fesih şartları, işçiler ve işverenler için farklılık gösterir. Bu farklılıklar, İş Kanunu maddelerinde açıkça belirtilir.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
İhbar Tazminatı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

İhbar Tazminatı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Çalışma hayatı içerisinde her daim bir çalışan sirkülasyonu mevcuttur. Özellikle çok çalışanı olan işletmelerde performans, yenilik, büyüme, küçülme gibi birçok sebeple çalışanlar iş yerlerinden ayrılabilir ya da işten çıkarmalar söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda çalışanların ve işverenlerin yasal hakkı olan ihbar tazminatı, ihbar tazminatı süreleri ve ihbar süresi gibi kavramlar gündeme gelebilir. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Haksız Fesih Nedir

Haksız Fesih Nedir, Şartları Nelerdir?

İş sözleşmesi, işçi veya işveren tarafından çeşitli sebeplere bağlı olarak feshedilebilir. Sözleşmeyi sonlandıran taraf, bu kararı belli bir nedene dayandırmak zorundadır. Bu nedenler, fesih türünü belirler. Bazı durumlarda işçiyle işveren arasında haksız fesih tazminatı söz konusu olabilir. Sözleşmenin haksız fesihle sonlandırılması durumunda ortaya çıkan çeşitli koşullar, haklar ve kazanımlar mevcuttur.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Abone ol İnsan Kaynakları