Çalışanlar İçin Doğum Hediyesi Fikirleri

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

19.05.2023
5 Dakika Okuma Süresi

Hediyeleşmek, bireyler arasındaki sevgi bağını güçlendiren bir eylemdir. Birine hediye vererek onu önemsediğinizi göstermiş ve karşınızdaki kişide bir hatıra bırakmış olursunuz. Bilhassa özel günlerde hediye alıp vermek daha önemli hâle gelir. Bir işveren olarak çalışanlarınızı önemsediğinizi göstermek istiyorsanız özel günlerinde onları yalnız bırakmamalısınız. 

Bebek sahibi olmak, bireylerin hayatındaki en özel ve zorlu zamanları beraberinde getirir. Yeni bebek sahibi olmuş bir çalışanınızın bu mutlu gününü kutlamak ve yükünü hafifletmek için seçeceğiniz bir doğum hediyesi, aranızdaki bağı güçlendirir. Hem çalışanınızın motivasyonunu ve iş verimini artırır hem de şirketinize beslediği aidiyet duygusunu yükseltir.

Yeni Doğum Hediyesi Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bir bebeğin doğması, birçok ihtiyacı beraberinde getirir. Dolayısıyla yeni doğum hediyesi seçerken yüzlerce alternatifle karşılaşmanız mümkündür. Bu alternatifler; annenin, babanın veya doğrudan bebeğin kullanacağı ürünler şeklinde kategorize edilebilir. Hatta bebekli bir evin ihtiyaçları bile bu alternatiflerin arasına girebilir. Örneğin beşik, banyo küveti, bebek telsizi veya battaniye gibi eşyalar, bebeği olan bir aileye alınabilir. 

Elbette ihtiyaçların yanı sıra bebek sahiplerine dekoratif ürünler, oyuncaklar veya geleceğe yönelik hediyeler de verilebilir. Ancak öncelikle ihtiyaçları gözetmek daha faydalı olur. Doğum hediyesi fikirlerinin arasında kaybolmadan önce armağınınızı kime sunacağınıza karar vermek, işinizi kolaylaştırabilir. Özellikle bebeği doğurmuş kişi olarak anneye yönelmek ve en başta onu kutlamak, takdir toplayan bir davranıştır.

Doğum Yapmış Anneye Hangi Hediyeler Alınabilir?

Yeni doğum yapan anneye hediye almak, hayatının en özel anlarına ortak olmanızı sağlar. Duyguların yüksek yaşandığı ve işin büyük kısmının annelere düştüğü bu dönemde hediye kabul etmek, yeni doğum yapmış kadınları iyi hissettirir. Önemsendiklerini ve yalnız olmadıklarını bilmelerine yardımcı olur.

Yeni doğum yapmış bir anneye alınabilecek birçok hediye vardır. Lohusalık dönemi düşünülerek rahat kıyafetler ve sabahlıklar seçilebilir. Kış aylarında yumuşak kıyafetler, şal ve battaniyeler kullanışlı olacaktır. Kanguru veya sling olarak bilinen bebek taşıma şalları da annelerin kurtarıcısıdır.

Doğum Sonrası Anne İhtiyaçları Nelerdir?

Doğum sonrası anne ihtiyaçları sıralanırken emzirme ürünleri en başa alınabilir. Emzirme yastığı / örtüsü, süt sağma pompası ile saklama poşeti ve göğüs kapağı / pedi gibi ürünler, son derece kullanışlıdır. Yine emzirme sırasında oluşabilecek çatlak ve yaralar için çeşitli merhemler ve bakım ürünlerinden oluşan bir set hediye edilebilir.

Başlıca ihtiyaçlar arasında olmasa bile anne - bebek sandalyesini de listeye eklemek mümkündür. Sallanan sandalye olarak da bilinen bu mobilya; çocuk ya da ebeveyn odasına, salona, bahçeye ve evin birçok noktasına yerleştirilebilir. Çocuğu bu sandalyede emzirmek, uyutmak veya eğlendirmek, annelere büyük kolaylık sağlar.

Özel Anıları Biriktirmek için Anne Bebek Ajandası

Çiçeği burnunda anneye doğum hediyesi fikirleri düşünürken yaratıcı seçeneklere yönelmeyi deneyebilirsiniz. Anne bebek ajandaları, yaratıcı ve duygu dolu hediyelerdir. Bu ajandalar, bebeğin doğduğu andan itibaren önemli anlarını kaydedilmesini sağlar. Ajandanın içinde fotoğraf yapıştırmak için ayrılmış çerçeve alanları da vardır. Örneğin anne, bebeğinin doğumdan hemen sonra çekilmiş fotoğrafını ajandasına yapıştırabilir. Altına tarihi, saati ve bebeğin adını yazarak bu anı ölümsüzleştirir. 

Anne bebek ajandasının içinde bebeklerin ilklerinin not alınması için hazırlanmış sayfalar mevcuttur. İlk banyosu, kelimesi, emeklemesi ve yürümesi gibi önemli günler, bu ajandada bir arada düzenlenebilir. Bu ajanda tamamlandığında hatıralarla dolu bir kitap niteliği taşır. Ebeveynlerin, bebeğin yakınlarının ve büyüdüğü zaman kendisinin okuması için saklanabilir. Bu anlamda anne bebek ajandası, alınabilecek en anlamlı hediyelerden biridir.

Anne ve Bebek Gelişimine Yardımcı Kitaplar

Yardımcı kitaplar da yeni doğum yapmış bir anneye alınabilecek yaratıcı hediyeler arasındadır. Standart ihtiyaçların annenin yakın çevresi tarafından karşılanacağını düşünüyorsanız kitap seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Zira kitaplar da en az lohusa sabahlıkları veya süt sağma pompaları kadar gereklidir. Bu hediye sayesinde yeni anne olmuş kadınlar, daha bilinçli hâle gelebilir. 

Söz konusu kitapları seçerken içeriğinin çoğunlukla doğum sonrasına yönelik hazırlanmış olmasına özen gösterebilirsiniz. Ayrıca alacağınız kitabın alanında uzman kişiler ya da kurumlar tarafından kaleme alınmış olmasına da dikkat etmelisiniz. Böyle bir hediye almak için annelik psikolojisi, yenidoğan bebek bakımı ve çocuk gelişimi konularında hazırlanmış kitaplara göz atabilirsiniz.

Bebek için Düşünülebilecek Hediyeler Nelerdir?

Bebek bekleyen çiftler ve yakın çevreleri, doğumdan önce ihtiyaçları belirler. Bu ihtiyaçların büyük çoğunluğu doğuma kadar tamamlanmış olsa da mutlaka eksikler kalır. Üstelik bebeklerin öyle ihtiyaçları vardır ki ne kadar alsanız da yeterli gelmez. Dolayısıyla yeni doğan bebek hediyesi seçerken endişelenmenize gerek yok. Alacağınız her hediye, son derece kullanışlı olacaktır.

Yenidoğan bebeklerin eşya ve ihtiyaçlarında cinsiyet ayrımı gözetilmez. Ancak siz birkaç ay sonrasına yönelik hediyeler düşünüyorsanız seçim yaparken bebeğin cinsiyetini de göz önünde bulundurabilirsiniz. Klasik zıbınlar yerine farklı kostümler, eğitici setler ve ilgi çekici oyuncaklar alabilirsiniz. Böylelikle miniklerin dikkatlerini çekerek yüzlerinde gülümsemeye sebep olabilirsiniz. 

Yenidoğan Setleri

Yenidoğan setleri, bebeğin en temel ihtiyaçlarını içerir. Bu setlerin kompakt olması, kullanışlılık açısından önemlidir. Yenidoğan setlerinin pratik olabilmesi için içlerinde gereksiz ürünler bulunmamalıdır. Örneğin yeni doğmuş bir bebeğin ilk başlarda sert yapıdaki oyuncaklara ihtiyaçları olmaz. Aldığınız veya hazırladığınız yenidoğan setinin içindeki her bir malzemenin sıklıkla kullanılacağından emin olmanız önemlidir. 

Yenidoğan setlerinin içeriği, mevsime göre ufak değişiklikler gösterir. Ancak bu setlerde genel olarak giyim ve diğer tekstil ürünleri yer alır. Bu ürünlerin bebeklerin hassas ciltlerine uygun, alerji yapmayan kumaşlardan imal edilmesi önemlidir. Ayrıca yumuşaklık ve doğal içerik de önem verilen hususlardır. 

Bebek Bezi

Bir bebeğin en önemli ihtiyacı bezdir. Özellikle ilk aylarda çok fazla bez harcanır. Çünkü bebeklerin hijyeni ve konforu için altlarının sık sık değiştirilmesi gerekir. Bu süreç, bebek tuvalet eğitimini alana kadar devam eder. Bu da yaklaşık iki yıl kadar bebek bezi tüketileceği anlamına gelir. Yani çalışanlara verilecek hediyeler arasında bebek bezi, en kullanışlı doğum hediyeleri arasında yerini alır.

Bebek bezinin maliyeti düşünüldüğünde ebeveynlere bu konuda destek sağlamak, son derece yerinde bir karar olacaktır. Özellikle bu ebeveyn çalışanlarınızdan biriyse onu maddi açıdan desteklemek, ilişkinize büyük fayda sağlar. Bez seçimi yaparken kaliteli ürünlere ve çoklu paketlere yönelmelisiniz. Bezin sızdırmaz, doğal içerikli, konforlu ve çevre dostu olmasına dikkat etmenizde yarar vardır. 

Bebek Bakım Setleri

Taşıması kolay, kullanışlı ve pratik tasarıma sahip bir bebek bakım çantası alarak içini ihtiyaç malzemeleriyle doldurabilirsiniz. Bu şekilde hazırlayacağınız bir bebek bakım seti, emin olun çok beğenilecektir. Alacağınız çantanın materyalinin yumuşak, içinin geniş, saplarının kalın ve göz sayısının fazla olması önemlidir. Sade tasarımlara yöneldiğiniz takdirde risksiz bir seçim yaparsınız.

Bu çantanın içine alt açma seti, müslin bez ve ıslak mendil gibi malzemeler koyabilirsiniz. Biberon, emzik, pişik kremi ve pudra da çantaya ekleyebileceğiniz malzemelerdir. Süt için termos ve çeşitli oyuncaklar da sete dâhil edebileceğiniz diğer alternatiflerdir. Bu çanta sayesinde anne babaların birçok ihtiyacını karşılamış olursunuz.

Doğum Hediyesinin Çalışan Bağlılığına Etkisi Nedir?

Doğum hediyesi ile çalışan bağlılığı, yakın ilişki içindedir. Yakın zamanda bebek sahibi olmuş bir çalışanınız varsa muhtemelen hayatının en mutlu günlerini yaşıyordur. Aynı zamanda bir bebeğin sorumluluğu ve maddi - manevi yükleri de omuzlarına binmiştir. Çalışanınızın mutluluğuna ortak olmak, ona değer verdiğinizi gösterir. Bu nedenle çalışanınızı kutlamak en önemli  gerekliliktir.

Kutlamanın yanı sıra çalışanınıza bir hediye vermek, söz konusu bağlılığı daha da artırır. Seçtiğiniz ürün, onun yüzünü güldürecek veya cüzdanını rahatlatacak bir hediye olabilir. Her ne olursa olsun bu hediye, karşı tarafta bir minnet duygusu yaratarak çalışan bağlılığını kuvvetlendirecektir. Böylece işi ve şirketi kendisininmiş gibi sahiplenir. 

Çalışanda Aidiyet Duygusu Yaratmak

Bağlılık, kişi bir yere ait hissettiği zaman ortaya çıkar. Çalışan bağlılığında aidiyetin önemi büyüktür. Bu bağı güçlendirmek istiyorsanız aidiyet duygusu yaratmalısınız. Çalışanınız, kendini iş yerine ve pozisyonuna ait hissetmelidir. Aksi takdirde ilk fırsatta kaçıp gidecektir. Uzun vadeli ve sağlıklı iş ilişkileri sürdürmek için aidiyet şarttır. Çalışanınızda aidiyet duygusu yaratmak için biraz empati yapmanız yeterlidir

Çalışanınızın iş yerinde rahat, özgür ve değerli hissetmesini sağlayın. Doğru pozisyonda çalıştığından ve hak ettiği maaşı aldığından emin olun. Duygu ve düşüncelerini ifade etmesine yardımcı olun. Bu ifadeleri önemseyin. İş ortamını huzurlu, aktif ve eğlenceli hâle getirin. Çalışanlarınız evlerine savaştan çıkmış gibi dönmemelidir. Birçok çalışan, sayılanların tamamını içeren bir işten ayrılmak istemeyecektir.

Motivasyona Olumlu Etki Oluşturmak 

Çalışan bağlılığı ve motivasyon da birbiriyle karşılıklı ilişki içindedir. Bağlılık sağlanırsa çalışan motivasyonu yükselir. Çalışanın motivasyonu yükselirse bağlılığı artar. Aidiyet duygusunu yaratabilen bir iş ortamı, bağlılığı ve motivasyonu artırır. Bireyin kendini canlı ve faydalı hissedebildiği yerde iş için güdülenmesi kaçınılmazdır.

Oluşturduğunuz motive edici iş ortamının yanı sıra çalışanlarınıza yan haklar sağlayabilirsiniz. Yan hakların çalışan motivasyonunu artırması, açıkça öngörülebilen bir sonuçtur. Çalışmanın karşılığı olarak maaştan fazlasını almak, motivasyonu yüksek oranda artıracaktır. Özel sağlık sigortası, yemek kartı ve yol ücreti bu haklara örnek verilebilir. Çeşitli kulüp ve platform üyelikleri, tatil paketleri ve doğum günü izni gibi haklar da çalışanınızın sosyal hayatını destekleyerek iş verimini artırır. 

Çalışma Verimini Artırmak

İş yerinde verimi artırmanın en basit yolu, çalışanlarınızın nefes almasına imkân tanımaktır. İş dışında özel ve sosyal hayatları olduğunun farkına varmaktır. Özel hayatlarında rahat ederlerse daha berrak bir zihinle işe gelebilirler. Böylece iş için ayırdıkları enerjinin tamamını çalışmalarına yansıtabilirler. Dolayısıyla işteyken onları düşündüren farklı sorunları ortadan kaldırmalarına yardımcı olmalısınız.

Çalışanınız, özel hayatında önemli bir süreçten geçiyorsa aklını işine veremeyecektir. Doğum, hayatta yaşanacak en önemli süreçlerden biridir. Doğumu yaklaşmış kadınların biyolojik, bedensel ve zihinsel sağlığı aktif çalışma hayatına uygun olmayabilir. Aynı süreç, doğumdan birkaç hafta sonrasına kadar devam eder. Doğum izni, bu süreçte çalışanınızın haklarının korunduğundan emin olmasını sağlar. Şirketlerin doğum yardımları ve hediyeleri ise işe dönüş sürecinin endişelerini siler. İşine dönen çalışanınızın verimini artırmasına yardımcı olur.

Doğum Yapmış Çalışanlarınızı Multiflex ile Tebrik Edin!

Kurumsal hediyelerin esnek ve dijital çözümü MultiFlex, çalışanlarınıza esnek yan haklar tanımanıza yardımcı olur. Esnek yan hakları çalışanlarınız kendisi belirleyebilir. Böylece onlara tam da ihtiyaçları olan desteği sunmayı başarırsınız. MultiFlex ile çalışanlarınıza Hepsiburada, CarrefourSA ve A101 markaları için bakiye yükleyebilirsiniz. Çalışanlarınız ise markalar arasından dilediğini veya dilediklerini seçebilir. Yani yardımı farklı markalara bölüştürebilir. Böylece çalışanlarınız ihtiyaçlarına uygun olarak 

MultiFlex ile çalışanınıza sağladığınız bakiye, ayni yardım yerine de geçer. Nakit para desteği yerine bu hizmeti sunmanız, çalışanınıza daha iyi hissettirecektir. Ayrıca çalışanınız, gerçekten eksik olan ihtiyaçlarını çekinmeden tamamlayabilecektir. Üstelik Multinet Up’ın sunduğu bu uygulama, %45’e varan vergi avantajını da beraberinde getirir. Bu sayede hem çalışan hem işveren fayda görür.

Submitted bykurucayon19.05.2023

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık