Çalışanlarınızın Doğum Günü Kutlamaları için 5 Farklı Öneri

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

03.08.2022
5 Dakika Okuma Süresi

İşletmeler çalışanların motivasyonlarını ve bağlılıklarını güçlendirmek için farklı süreçlerde çeşitli stratejilere başvururlar. Doğum günleri ise işletmelerin çalışanlarına verdiği değeri göstererek çalışan bağlılığını ve motivasyonunu artırmak için değerlendirebileceği önemli bir fırsattır.

İşverenlerin veya yöneticilerin çalışanların doğum günlerini kutlamaları için farklı seçenekler bulunuyor. Seçenekler ise kurum kültürüne, çalışan sayısına ve çalışma modeline göre çeşitlilik gösterebiliyor. Sizin için çalışanlarınızın doğum gününü kutlamak için faydalanabileceğiniz önerileri listeledik.

1. Doğum Günü Mesajı Gönderin

İşletmeniz adına göndereceğiniz bir kart veya mesaj çalışanınız için o günü anlamlı hale getirmenin en kolay ve etkili yollarından biridir. Gün içerisinde çalışanınıza beklenmedik bir zamanda iletilen kutlama mesajı onu son derece değerli hissettirebilir. İletilen mesaj veya kartın içeriğinde üst yönetici tarafından çalışanı takdir ve motive edecek özet bir not yazılarak, kutlamanın etkinliği artırılabilir. Bunlara ek olarak, şirket içi bir sosyal iletişim platformuna sahipseniz bu kanal aracılığı ile mesajınızı ileterek diğer çalışanların da bu etkileşime dahil olmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede hem şirket kültürünü geliştirebilir hem de çalışanlar arasındaki iletişimi güçlendirebilirsiniz.

2. Doğum Günü İzni Sağlayın

İşletmelerin çalışanların doğum günlerine özel uygulayabileceği bir günlük izin hediyesi çalışanlara sunulabilecek en güzel doğum günü hediyelerinden biridir. Bu hediye ile çalışanların bu özel günü sevdikleri ile geçirmesini sağlayabiliriniz. Çalışanların sonraki günlerde daha motive ve etkin olmasını sağlayacak bu yöntem ile ayrıca çalışan bağlılığı da güçlendirilir. Ayrıca, işletmeler doğum günü iznini çalışanın seçimine bırakarak dilediği zaman kullanabilmesi yönünde bir günlük izne de dönüştürebilir.

3. Doğum Günü Partisi Verin

Çalışan doğum günü bir parti vererek kutlanabilir. Böylece, yalnızca doğum günü sahibi çalışanınızın değil, diğer çalışanların da motivasyonlarına katkı sağlanabilir.  Ayrıca, doğum günü partileri ile çalışanlar arasındaki iletişimi de güçlendirebilirsiniz. Ancak, çalışan sayısının fazla olduğu işletmelerde bireysel doğum günü organizasyonları hem zaman hem de maliyet açısından zorlayıcı olabiliyor. Bu tarz işletmelerde aynı ay içerisindeki çalışanların doğum günleri tek bir günde kutlanabilir.

4. Doğum Gününe Özel Bağış Yapın

Çalışanların doğum günlerine özel olarak bir yardım kuruluşuna bağış yapabilirsiniz. Bu sayede, hem çalışanınıza verdiğiniz değeri hem de sosyal sorumluluğa verdiğiniz önemi gösterebilirsiniz. Bu süreçte, bağış yapılacak yardım kuruluşu seçimini çalışanınıza bırakarak bu hediyeyi daha anlamlı bir hale getirebilirsiniz. Doğum günü hediyesi olarak yapacağınız bağış ile hem çalışan memnuniyetini artırabilir hem de kurum kültürüne katkı sağlayabilirsiniz.

5. Çalışana Hediye Verin

Çalışanların doğum günlerini kutlamanın en etkili yolu sürpriz bir hediye vermektir. Kahve kupası, çiçek, hediye sepeti ve benzeri hediyeler çalışanı değerli hissettirerek motivasyonunun artmasını sağlayabilir. Çalışanlara sunulabilecek hediye çeşitliliği her ne kadar fazla olsa da her bir çalışan için seçilecek hediyelerin uygunluğunun değerlendirilmesi zaman ve iş yükü açısından zorlayıcı olabiliyor. Bu nedenle, hem işletmeler hem de çalışanlar tarafından hediye kartı seçeneği daha fazla tercih edilebiliyor. Bu seçenek çalışanların diledikleri gibi alışveriş yapabilmelerini sağlasa da işverenlerin, çalışanların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için tercih edilen hediye kartı seçeneğinin geçerli olduğu noktaların sayısını göz önünde bulundurması gerekiyor.

MultiGift Kurumsal Hediye Kartı ile Çalışanlarınız Hediyelerini Kendisi Seçsin!

20.000’in üzerinde noktada geçerli MultiGift Kurumsal Hediye Kartı çözümünü tercih ederek çalışanlarınızın doğum günlerinde gıdadan giyime, ev ürünlerinden elektroniğe çeşitli kategorilerden dilediği ürünü seçmelerini sağlayabilirsiniz. MultiGift Kurumsal Hediye Kartı çözümü doğum günlerinde hem çalışanlarınız hem de işletmeniz için hediyeden daha fazlasını sunuyor. İşletmeniz ve çalışanlarınızın elde edeceği avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

İşletmeniz için elde edebileceğiniz avantajlar;

  • Çalışan memnuniyeti ve motivasyonunu artırırken %45'e varan oranlarda vergi tasarrufu sağlayabilirsiniz.
  • Ödemeleri tek bir fatura ile gerçekleştirebilir, fatura sürecinde hem işgücü hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz.
  • Çalışanlarınıza özel ödüllendirme seçeneklerini online olarak oluşturabilir, şirket maliyetlerini kontrol edebilirsiniz.
  • Diğer özel günlerde MultiGift Kurumsal Hediye Kartı kullanarak çalışan memnuniyet ve motivasyonunu artırabilirsiniz.

Çalışanlarınız için elde edebileceğiniz avantajlar;

  • Çalışanlar bakiyelerini diledikleri gibi kullanarak ihtiyaçlarına uygun alışveriş yapabilirler.
  • MultiPay mobil uygulaması sayesinde bakiyelerini ve harcama geçmişlerini inceleyebilir, harcama noktalarına ulaşmak için yol tarifi alabilirler.
  • MultiGift sanal kart veya dijital kod teknolojileri sayesinde temassız alışveriş fırsatından faydalanabilirler.
  • MultiNet’in sunduğu özel kampanyaları takip ederek avantajlı alışverişin keyfini çıkarabilirler.

İşletmenizin çalışan sayısı, sektörü veya büyüklüğü fark etmeksizin MultiGift Kurumsal Hediye Kartı avantajlarından faydalanabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza göre özelleştirebildiğiniz MultiGift Kurumsal Hediye Kartı çözümü avantajlarını elde etmek için başvurunuzu hemen yapabilirsiniz.

Submitted bybarison03.08.2022

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık