notification-announcements

Duyurular

 

Evlat Edinme İzni Nedir?

Evlat Edinme İzni Nedir?

İş sözleşmesi, işverenle çalışanın haklarına ve sorumluluklarına yer verir. 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde düzenlenen bu resmî belgeye göre ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki ayrı izin türünü kullanmak mümkündür. Yazının devamında bu izin türüne dair merak edilenleri açıkladık. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Ücretli İzin Çeşitleri

Ücretli İzin Nedir, Ücretli İzin Çeşitleri Nelerdir?

Şirketlerde verimliliğin anahtarı, iş ve özel yaşam dengesinin sağlanmasıdır. Çalışanlar, kendisine vakit ayırabildiğinde sorumluluklarına daha rahat odaklanır. Bu nedenle izinler, ekip üyelerinin motivasyonunu ve bağlılığını güçlendirmede önemli rol oynar. Ayrıca personelin yasal hakları arasında yer alır. Zira 4857 sayılı İş Kanunu’nda çalışanların ücretli izin hakkına ilişkin hükümler bulunur.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Çalışanlar İçin Kurban Bayramı Hediye Önerileri

Çalışanlarınız İçin Kurban Bayramı Hediye Önerileri

Özel günler, şirketinizde kurumsal birlik sağlamanız için harika birer fırsattır. Bilhassa bayramlar gibi kalabalık kutlamalarla özdeşleşmiş günlerde hem gelenekleri yaşatmanız hem de çalışanlarınızı motive etmeniz mümkündür. Çalışanlarınızın e-posta adreslerine göndereceğiniz kurumsal kurban bayramı mesajının yanı sıra onlara çeşitli hediyeler de sunabilirsiniz.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Evlilik İzni Kaç Gündür, Nasıl Alınır?

Evlilik İzni Kaç Gündür, Nasıl Alınır? [2024]

Evlenmeyi planlayan her çalışanı ve işverenlerini yakından ilgilendiren evlilik izni, 4857 sayılı İş Kanunu ile güvence altına alınmış haklardan biridir. Evlilik izni ile çalışanlar, yasal olarak nikahı takiben ücretli izne ayrılabilirler. Ancak çalışanlar ve işverenler için bu hak, beraberinde birçok soru işareti doğurur.

İnsan Kaynakları 7 Dakika Okuma
Abone ol İnsan Kaynakları