Sosyal Yardım Nedir?

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

10.11.2020
4 Dakika Okuma Süresi

Sosyal yardım, ihtiyaç sahibi kişilerin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan, planlanan uygulamalardır.

Anadolu insanının genlerinde olan ve temelinde paylaşmanın yattığı bu uygulama, tarihimizde ilk Lonca teşkilatları tarafından yapılmıştır. Lonca teşkilatları dışında, esnaf, toprak sahipleri ve maddi güce sahip diğer insanlar yüzlerce yıldır çeşitli şekillerde sosyal yardımlarla toplumun kenetlenmesine destek olmuşlardır.

Günümüzde bu yardımlar belediyeler, vakıflar ve sosyal yardım kuruluşları sosyal yardım olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktadır. Özellikle bayram ikramiyesi, erzak yardımı, kırtasiye yardımı, gıda yardımı gibi farklı zamanlarda ya da isimlerde yardımlar her yıl binlerce insana yapılmaktadır.

Örneğin, dini bayramlarda Kurban yardımı, Ramazan yardımı, gıda yardımı, bayram ikramiyesi gibi yardımlar öne çıkarken, okulların açılmasından önce kırtasiye yardımı, kıyafet yardımı ve ayakkabı yardımı gibi amaçlarla gerçekleştirilen sosyal yardımlar öne çıkmaktadır.

 

Kurumların İhtiyaç Sahiplerine Yardımı: Sosyal Yardım

Belediyeler, vakıf kuruluşları gibi ihtiyaç sahiplerine ulaşan kurumların sosyal yardım altında, erzak, giyim ve birçok yardımı yapmaktadır.

Bu süreçte birçok operasyonel sorunlar çıkabilmekte ve ihtiyaç sahipleri mağdur kalabilmektedir. Örneğin, kurumlara sosyal yardım başvurusu yapan kişinin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan kolilerde eksiklikler çıkabilir.

Bu durum ihtiyaç sahibini zor durumda bırakabilir.

MultiGift’e ait sosyal yardım kartı ile ihtiyaç sahiplerinin kendi ihtiyaçlarını kendilerinin belirlemesine yardımcı olabilir, kart sahibine özel ad ile başvuru yapan kişinin harcamalarını kontrol edebilirsiniz.

MultiGift hediye kartıyla vergi avantajı sağlayarak çalışanlarınızı ödüllendirmek için hemen bilgilerinizi bırakın, MultiGift ayrıcalıklarını öğrenin.

 

MultiGift Sosyal Yardım Kartı Nerelerde Geçerli?

Bayram ikramiyesi, erzak yardımı, kırtasiye yardımı, giyim yardımı, Ramazan yardımı, market yardımı gibi her türlü yardım için kullanabileceğiniz MultiGift Hediye Kartı Türkiye genelinde binlerce noktada geçerlidir.

MultiGift’in anlaşmalı olduğu üye noktalarını, MultiPay uygulamasına girerek birkaç tıklama ile bulunduğunuz yere en yakın ya da en uygun yerin detaylı bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Geçerli noktaları ve tedarik çözümlerimizi ilgili sayfamızdan da inceleyebilirsiniz.

İster sosyal yardım kurumu ister firma sahibi olun, MultiGift Kurumsal Hediye Kartı başvuru formu aracılığı ile hemen başvurunuzu yaparak ihtiyacınıza özel kartları oluşturabilirsiniz.

Submitted byburakaon10.11.2020

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık