notification-announcements

Duyurular

 

Doğum Yardımı Şartları Nelerdir?

Doğum Yardımı Şartları Nelerdir?

İş hayatına ara vermeyi gerektiren bazı zorunlu durumlar mevcuttur. Doğum süreci, söz konusu durumlar arasında yer alır. Ebeveynlerin yeni doğan bebekle ilgilenmek ve bu süreci sağlıklı bir biçimde atlatmak için çalışma hayatından bir süre uzak kalması gerekir. Böyle durumlarda işverenin personele izin verme yükümlülüğü bulunur. Yeni doğan bebeği olan ebeveynler devlet tarafından yürürlüğe konan doğum yardımından da yararlanabilir.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Ayni Yardın Nedir, Nasıl Başvurulur?

Ayni Yardım Nedir? Ayni Yardım Bordrolaştırma Kolaylıkları

“Doğrudan parasal olmayan; ürün ya da hizmet olarak sağlanan yardımlar”, ayni yardım olarak adlandırılır. Özellikle bayram, yılbaşı, doğum ve babalık gibi durumlarda tercih edilen ayni yardımlar, çalışanların motivasyonunu ve iş yerine olan bağlılıklarını artırabilir. Bu yazımızda sizin için ayni yardım hakkında merak edilen soruları ve öne çıkan noktaları cevapladık. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Babalık İzni 2024

Babalık İzni Nedir, Kaç Gündür? [2024]

Çalışanların ve işverenlerin haklarını düzenleyen kanunlar, bazı özel zamanlara yönelik detaylar içerir. Personellerin ebeveynliğe adım attığı ilk günlerde görevine bir süreliğine ara vermesini sağlayan babalık izni de bu haklar arasındadır. Doğum izni kapsamındaki bu imkân, yeni baba olan çalışanların eşiyle ve çocuğuyla vakit geçirmesini mümkün kılar.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Yıllık izin 2024

Yıllık İzin Nedir? Yıllık İzin Süreleri Ne Kadardır?

Çalışanların tatil, sağlık, özel durumlar gibi çeşitli nedenler ile iş yerinde bulunamadıkları süreler için izin kullanmaları gerekebilir.

İnsan Kaynakları 10 Dakika Okuma
Abone ol İnsan Kaynakları