Ramazan ayının başlangıcı 2024’te 11 Mart Pazartesi gününe denk geliyor. Çalışanlarının sahur veya iftar sofralarına ortak olmak ya da ihtiyaç sahiplerini desteklemek isteyenler için ise Ramazan kolileri satışa sunuluyor. Peki, Ramazan kolisi tam olarak nedir?
Hız, güvenilirlik ve verimlilik, tüm sektörlerde daima öncelikli konular olmuştur. Günümüzün hızla gelişen ve dönüşen dijital çağında ise bu ihtiyaçların daha da önem kazandığı gözlemlenebilir. Tam da bu noktada devreye giren 5G teknolojisi, yüksek hızlı internet bağlantısı ve daha güçlü veri transferi kapasitesi ile işletmelere olağanüstü fırsatlar sunar. 5G teknolojisi, iş dünyasının daha hızlı, akıllı ve inovatif bir geleceğe adım atmasına olanak tanır.
Bir iş yeri sahibinin iş yerini kiraya vermesi veya bir iş yeri kiralayanın kendini ve haklarını mülk sahibine karşı koruması, anlaşmanın geçerliliği olarak kabul gören ve yazılı kayıt halinde tutulan iş yeri kira sözleşmesi ile mümkündür. Bu sözleşmenin hazırlanmasında ve kayıt altına alınmasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar, üzerinde muğlaklık yaratmayacak şekilde sözleşmede bulunmak zorundadır.
İş hayatının hemen hemen herkesin yaşamının önemli bir kısmını kapladığını söylemek yanlış olmaz. Hâl böyle olunca çalışanların gerek çalıştığı kuruma karşı bağlılık duymaları gerekse çalışma koşullarından memnun olmaları büyük önem kazanır. Performans ödülleri, teşvik hediyeleri ve ayni yardımlar, yalnızca çalışanların verimliliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda işlerine daha fazla bağlanmalarına da yardımcı olur. Üstelik bu düşünceli hediyeler sayesinde şirket içerisinde birlik ve beraberlik duygusunun güçlenmesi de mümkün hâle gelir.
Çalışanlarına işletme içerisinde kurulu olan yemekhane ile yemek hizmeti sağlayan veya sağlamayı planlayan işletmelerin bu hizmet sürecinde dikkate alması gereken en önemli konulardan biri yemek menüsüdür. Yemek menüsünün planlanma sürecinde maliyet, çalışan sayısı, çalışanlara uygunluğu, araç-gereç ve ekipman durumu, mutfakta çalışan personel sayısı ve yeterlilikleri gibi çeşitli faktörlerin göz önünde bulundurulması gerekir.
Satın alınan bir mal veya verilen hizmet karşılığında yapılan ödemeyi tutarı ile birlikte gösteren belge olarak tanımlanan fatura temelde bir işletmenin nereye ne kadar harcama yaptığını ve ne kadar ciro sağladığını gösterir. Yemek faturası ise basitçe işletmelerin çalışanlarına sağladığı yemek hizmeti sürecinde yaptığı harcamaları gösteren belge olarak tanımlanabilir.
Şahıs şirketi, kendi işini kurmak veya yeni bir girişim başlatmak isteyenlerin tercih edebileceği ufak ölçekli bir şirket türüdür. Anonim şirket ve limited şirket olarak ikiye ayrılan sermaye şirketlerinden farklı olarak daha küçük bir yapıya sahip olan şahıs şirketlerinin kurulumu daha hızlı ve maliyetleri daha düşüktür.
Endüstriyel mutfak, genellikle fazla çalışan sayısına sahip büyük işletmelerde yer alan teknolojik ve yüksek kapasiteli mutfaklardır. Endüstriyel mutfaklar, ev mutfaklarına göre daha dayanıklılık ve süreklilik açısından daha gelişmiş ekipmanlar ile oluşturulur. Büyük oranda paslanmaz çelikten üretilen bu ekipmanlar daha profesyonel ve uzun ömürlü olurlar.
İşletme kredisi (ticari kredi) BDDK lisansına sahip bankaların işletmelere verdikleri kredi türüdür.İşletmeler hem ticari faaliyetlerine devam edebilmek hem de büyümek için finansmana ihtiyaç duyarlar.İşletme kredilerinin bireysel kredilerden farkı bireye ve bireysel ihtiyaçlara değil, işletmelere ve işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olmasıdır. İşletme kredi türleri ve işletme kredisinin nasıl alındığına detaylıca bir bakalım.
Günümüzde catering yemekleri hemen hemen her sektörün sıkça kullandığı yemek çözümlerindendir. Bu da catering şirketleri arasındaki rekabeti artırmaktadır.Şirketlerin bu rekabet sürecinde iyi bir hizmet sunması müşteri ilişkileri açısından önemli yere ahiptir. Özellikle günümüzde catering yemeklerinde en sık görülen problemler yemeklerdeki çeşitliliğin azlığı, bozulmalar, hijyen sorunlarıdır.