notification-announcements

Duyurular

 

catering yemekleri

Catering Yemeklerinde Dikkat Edilmesi Gereken 7 Detay

Multinet Up
Yemek Saati 4 Dakikalık Okuma Süresi

Günümüzde catering yemekleri hemen hemen her sektörün sıkça kullandığı yemek çözümlerindendir. Bu da catering şirketleri arasındaki rekabeti artırmaktadır.

Şirketlerin bu rekabet sürecinde iyi bir hizmet sunması müşteri ilişkileri açısından önemli yere ahiptir. Özellikle günümüzde catering yemeklerinde en sık görülen problemler yemeklerdeki çeşitliliğin azlığı, bozulmalar, hijyen sorunlarıdır.

Bu yazımızda catering yemekleri tercih edilirken veya catering şirketi kurarken yemeklerin nasıl olması gerektiği, düzeni, AB standartlarına göre dikkat edilmesi gerekenler konularına değindik.

 

Pandemi Döneminde Şirketlerin Yemek Çözümleri

Pandemi dönemiyle birlikte üretimden sağlığa birçok sektör gerek personel yönetimi, gerek ise operasyonel süreçlerin yönetiminde zorluklar yaşadı.

Üretim yapan tesislerde mesafe, dezenfektan alımı, temizlik-hijyen kuralları, maske kullanımı gibi konularda sorunlar yaşadı.

Genel sorunlarla birlikte öğle yemeği sırasında maske kullanımının olmaması da riskleri beraberinde getirdi. Birçok işletme yemekhane masaları arasında mesafeler oluştursa da kapalı ortamın getirdiği risklerin de farkındalardı.

Bu yüzden bazı firmalar yemek kartı firmalarını bu dönemde özellikle tercih etti. Bunlarla birlikte doğrudan catering yemeklerini tercih edenlerde oldu.

 

Avrupa Standartlarına Göre Catering Yemeklerinde Dikkat Edilmesi Gereken 7 Önemli Başlık

1. Yemek hizmeti veren Personelin Hijyeni

 

  • Personellerin kişisel hijyenine dikkat etmesi gerekir.
  • Tuvaletlerde temassız musluk sistemleri, tek kullanımlık kağıt havlular gibi çözümleri getirilmelidir.
  • Personeller günlük hayatında giydiği kıyafetlerle ile çalışmamalıdır. İlgili alana uygun kıyafetler giyinmelidir.
  • Personel, başta saç, burun, ağız, boğaz olmak üzere vücut salgısının dışarı çıkabileceği bölgeleri kapatmalıdır.
  • Şirketler hijyen, kurallar gibi konularda personelleri sık sık eğitmelidir.
  • Personelin ellerinde oluşabilecek yaralanmalarda pansumanları yapılıp, su geçirmez bandajlar ve eldivenler ile koruma sağlanmalıdır.

2. Mutfak Hijyeni

 

  • Kaplar, malzemeler ve mutfak gereçleri her kullanımdan sonra temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir.
  • Yıkama işlemlerinde ön yıkama suyunuın minimum 20 -– maksimum 45 ° C arasında olmalıdır.
  • Durulama suyunun ise 85 ° C olması gerekmektedir.
  • Her durumda, mikrobiyolojik testler uzman bir şirket tarafından yılda en az bir kez yapılmalıdır.
  • Çalışanlara ait tuvaletler doğrudan yiyeceklerin işlendiği odalara açılmamalıdır.
  • Yemek hazırlanırken, taşıma sırasında gıdalarda böceklenme gibi durumlara karşı önlemler alınmalıdır. Taşıma sırasında kapların koruyucu özellikte olması dikkat edilmelidir. Gıda işlemleri hazırlanırken de ek önlemler alınmalıdır.

3. Gıda Ürünlerindeki İşlemler

 

  • Herhangi bir ürün servis için ısıtılmışsa, hiçbir şekilde tekrar ısıtılmamalı ya da soğutulmamalı, depolarda saklanmamalıdır.
  • Temizlenmiş yüzeylerde kalan yiyeceklerle temas edebilecek kalıntılar su ile yeterince durulanmalıdır.
  • Evcil hayvanlar da dahil olmak üzere tüm hayvanlar ilgili bölümlerden uzak tutulmalıdır.
  • Sıcak ürünler en az 65 ° C sıcaklıkta servis edilir.
  • Soğuk yiyecekler, soğutulmuş sıcaklıkta (maksimum 7 ° C ) tutarak, soğutulmuş bir tezgahta sergilenebilir.
  • Dondurulmuş ürünlerin hemen pişirilmesi tavsiye edilir.
  • Çiğ meyve ve sebzeler önceden bol temiz ve içilebilir su ile dikkatlice yıkanmalıdır.

MultiNet yemek kartını paket yemek siparişi ve online market alışverişlerinde kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Detaylı Bilgi Al

4. Havalandırma İşlemi

 

  • Doğal ve mekanik havalandırma sistemleri kullanılmalı.
  • Mekanik havalandırma sistemleri için filtrelerin temizliğini göz ardı edilmemeli.

5. Taşıma İşlemi

 

  • Gıda nakliyesinde araçlarda sıcaklığa dikkat edilmelidir.
  • Araçların soğuk yiyecekleri 7 ° C ve altında, sıcak yiyecekleri ise 65 ° C ve üzeri sıcaklıkta tutmalıdır.

6. Depo Yapısı

 

  • Depo odaları gıda ürünlerinin depolanması için yeterli kapasitede olmalıdır.
  • Soğuk odalarda gıdalarda bozulma gibi durumların yaşanmaması adına kayıt ölçüm cihazları ile izlenmelidir.
  • Temizlik maddeleri ve dezenfektanlar, gıdanın işlendiği alanlarda depolanmamalıdır.
  • Soğutulmuş, dondurulmuş ve derin dondurulmuş yiyecekler mümkün olan en kısa sürede uygun depoya yerleştirilmelidir.
  • Mağaza, raflar, buzdolabı veya derin dondurucu temiz tutulmalı ve döküntülerden arındırılmalıdır.
  • Güncelliğini yitirmiş yiyecekler asla saklanmamalıdır. Bu amaçla, “İlk giren - İlk çıkar” (FIFO) prensibine göre iyi bir stok rotasyonu gerçekleştirilmelidir.
  • Yerde hiçbir ürün depolanmamalıdır. Ürün yerden en az 10 cm yukarıda tutulmalıdır.
  • Kuru depoların kapıları ve pencereleri zararlı girişine karşı korunmalı ve kapalı tutulmalıdır.
  • Temizlik malzemeleri kesinlikle yiyeceklerden ayrı tutulmalıdır.
  • Soğutulmuş, dondurulmuş ve derin dondurulmuş ürünler, uygun sıcaklıkta tutulan uygun depolarda olabildiğince çabuk depolanmalıdır. Soğuk zincir kırılırsa bakteri büyür ve bu da gıda zehirlenmesine yol açabilir.

 

 Yemek Kartı ile Hem Avantajları Yakalayın, Hem Riskleri Azaltın

 

  1. Çalışanlarınızın yemek saatlerini düzenlemek için MultiNet yemek kartlarına kısıtlamalar ekleyebilir, belir saat ve lokasyonlarda harcama limitleri ekleyebilirsiniz. Böylece  şirket içi düzeni de sağlayabilirsiniz.
  2. Pandemi ile yemekhane gibi hizmetlerin getirdiği riskleri en aza indirmiş olursunuz.
  3. İdare işlerden sorumlu çalışanlarınızın iş yükünü hafifleterek organizasyonda kolaylık sağlarsınız.
  4. Evden çalışan personellerinize yemek yardımlarını yemek kartı ile sağlayarak çalışan motivasyonunu artırabilirsiniz. MultiNet ile çalışanlarınız en yakın lokasyondan ev ihtiyaçlarını karşılayabilir.
  5. MultiNet yemek kartı devletin sunduğu istisna ile şirketinize gelir vergisi, damga vergisi gibi vergileri ödetmez ve tüm vergilerden muaf olmanızı sağlar.
  6. 35.000 noktada geçerli olan MultiNet Yemek Kartı ile yemek kartlarını sadece ev yemeği satan lokantalar, esnaf lokantaları, fast food zincir markaları, büfeler vb noktalarda değil, marketlerde de kullanabilirsiniz.
  7. Her çalışanınızın farklı beslenme alışkanlığı olduğundan yemek kartları ile seçimi onlara bırakırsınız.

 

Yukarıdaki maddelerden dışında birçok avantajı MultiNet ile sağlayabilirsiniz.

Bize ulaşmak ve size özel hizmetleri sağlayabilmemiz için linkteki formu doldurabilirsiniz. 

35.000'i aşkın noktada geçerli MultiNet yemek kartının sunduğu operasyonel kolaylıkları öğrenmek ve 73.000 TL'yi aşan vergi avantajından faydalanmak için bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım.

05xx xxx xx xx
Kategoriler
İnovasyon & Girişimcilik
İnovasyon
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
Kurumsal Seyahat
kurumsal seyahat
Lojistik ve Filo Yönetimi
lojistik ve filo yönetimi
İlgili Yazılar
yemek kartı nedir
Yemek Kartı Nedir? Yemek Kartı Avantajları Nelerdir?
Yemek Ücreti Nasıl Hesaplanır
Yemek Ücreti Nasıl Hesaplanır ve Ne Kadar Olmalı?
Yemek Menüsü Nasıl Planlanır?
İş Yeri Yemek Menüsü Nasıl Planlanır?
Ayni Yardın Nedir, Nasıl Başvurulur?

Ayni Yardım Nedir? Ayni Yardım Bordrolaştırma Kolaylıkları

“Doğrudan parasal olmayan; ürün ya da hizmet olarak sağlanan yardımlar”, ayni yardım olarak adlandırılır.

2024 Stajyer Maaşı Ne Kadar?

2024 Stajyer Maaşı Ne Kadar? [Güncellendi]

Öğrencilerin eğitim-öğretim hayatı çerçevesinde öğrendiği teorik bilgileri uygulamaya dökerek deneyim kazanmasını amaçlayan staj çalışmaları karşılığında 33

Babalık İzni 2024

Babalık İzni Nedir, Kaç Gündür? [2024]

Çalışanların ve işverenlerin haklarını düzenleyen kanunlar, bazı özel zamanlara yönelik detaylar içerir. Personellerin ebeveynliğe adım attığı ilk günlerde görevine bir süreliğine ara vermesini sağlayan babalık izni de bu haklar arasındadır.