notification-announcements

Duyurular

 

Yemekhane ve Yemek Kartı Karşılaştırması, Hangisi Daha Karlı?

Multinet Up
Multinet Up
Yemek Saati 5 Dakikalık Okuma Süresi
yemekhane ve yemek kartı karşılaştırması

İşletmelerin üzerinde düşündükleri ve çoğu zaman kararsız kaldıkları konulardan biri "Yemekhane mi, yemek kartı mı?" konusudur. İşletmenin boyutlarına, konumuna, yapısına ya da çalışma şekline göre her ikisinin de diğerine göre avantajları olduğu ortadadır. Bu avantajlar net bir şekilde ortaya koyulduğu takdirde, işletme sahiplerinin ve yöneticilerinin karar vermeleri daha kolay olacaktır.

Genellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) tarafından geleneksel olarak devam ettirilen yemekhane çözümünün avantajlarını ele alalım;

Yemekhanenin Avantajları

  • İşletme, şehir merkezine ya da restoranlara uzak bir konumda yer alıyorsa, çalışanların restoranlara ulaşımı zor olacağından, yemekhane doğru bir seçim olacaktır.
  • İşletmede yemekhane ile ilgili birim doğru şekilde kurulmuş ve işin uzmanları tarafından yönetiliyorsa, yemek düzeni sağlanacaktır.
  • Vardiyalı çalışma sistemine sahip bir işletme ise, gece vardiyasında açık restoran arama derdi olmayacaktır.
  • Çalışanların bir arada olması ve iletişim kurması sağlanacaktır.

Yemekhanenin avantajları genellikle işletmenin faydasına görünmektedir ve çalışanlar ikinci planda kalmaktadır. Ancak, özellikle konum ve vardiya sistemi gibi zorunluluklar devreye girdiğinde, yemekhane doğru bir seçim olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yemek Kartının Avantajları

  • Çalışanlara, yemek ve restoran seçme özgürlüğü sunar.
  • Merkezi yerlerdeki iş yerlerinde çalışanlar için, öğle molasında hava alma, sohbet etme ve rahatlama imkanı sağlar.
  • Çalışanların, anlaşmalı restoranlarda ve kafelerde indirimli menülerden faydalanmalarını sağlar.
  • Mutfak, gıda mühendisi, aşçı, hizmetli ya da satın alma uzmanı gibi iş gücü kalemlerinden tasarruf sağlar.
  • Operasyonel giderleri düşürür.
  • Muhasebe, insan kaynakları, satın alma ve benzer diğer bölümlerin iş yükünü azaltır.
  • Çalışanların motivasyonuna olumlu yönde etki eder.
  • %100'e varan oranda vergi istisnası sağlar.

41.000'i aşkın noktada geçerli MultiNet yemek kartının sunduğu operasyonel kolaylıkları öğrenmek ve yılda 250.000 TL'lik vergi avantajından faydalanmak için bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım.

05xx xxx xx xx

Multinet Yemek Kartı'nın Sağladığı Avantajlar

Yukarıda saydığımız avantajlar, genel olarak tüm yemek kartları ile sağlanan avantajlardır. MultiNetise, Türkiye'nin 81 ilindeki anlaşmalı noktalarda geçerlidir. Bu sayede, çalışanlar neredeyse her yerde, istedikleri her yemeği yeme özgürlüğüne kavuşurlar.

MultiNet yemek kartı, çalışanları yemek kartı taşıma mecburiyetinden de kurtarır. Kullanıcılar, mobil cüzdan MultiPay ile her yerde karekodla veya MultiNet yemek kartının temassız ödeme seçeneği ile ödeme yapabilirler.

Çok geniş bir restoran ağı ile çalışan MultiNet, ödül para sistemi sayesinde, çalışanların yemek kartı kullanımları sonrasında 5.000'e yakın anlaşmalı noktada %25'e varan oranda ödül para kazanmalarına imkan tanır. Kazanılan ödül puanlar, Multinet Up'ın 35.000'i aşkın anlaşmalı noktasında para yerine kullanılabilir.MultiNet Yemek Kartı'nın faydalarına işletme açısından baktığımızda ise;

  • Yemekhanenin giderleri ve sonrasında oluşan muhasebe süreçleri ortadan kalkar.
  • Tek fatura iletüm yemek harcamaları faturalandırılır.
  • Sunulan dijital çözümler sayesinde operasyonel iş yükü azalır..
  • Yemek harcamaları ve kart bakiyeleri anlık olarak kontrol edilebilir.
  • MultiNet Yemek Kartı'na her an, her yerden yükleme yapılabilir.
  • Bakiye yüklemesini sadece işletme sahipleri değil, çalışanlar da kendi hesaplarından gerçekleştirebilir.
  • Yemek kartının kaybolması ya da çalınması durumunda, eski kart iptal edilip, içerisinde yer alan bakiye yeni karta aktarılabilir.
  • Nakit ödeme sistemi ile karşılaştırıldığında, %100'e varan oranda vergi avantajı sağlarsınız.
  • 7 gün 24 saat erişim imkanı olan yönetim paneli sayesinde, maliyet ve tasarruf planları raporlanabilir.

Yemekhane ile yemek kartı arasındaki avantajlar işletmeye göre farklılık gösterse de, günümüzde birçok işletme, eğer fiziksel zorunluluk yoksa, tercihini yemek kartından yana kullanmaktadır.

MultiNet Yemek Kartı ve diğer ürünler hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizde yer alan Multinet Up iletişim kanalları üzerinden bize ulaşabilir ya da 444 87 36 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Uzman ekibimiz, aklınızdaki sorulara yanıt vermekten memnuniyet duyacaktır.

2025 Günlük Yemek Ücreti Açıklandı! Hemen Tasarruf Etmeye Başlayın!
 

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi giriniz

Kategoriler
İnovasyon & Girişimcilik
İnovasyon
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
Kurumsal Seyahat
kurumsal seyahat
Lojistik ve Filo Yönetimi
lojistik ve filo yönetimi
İlgili Yazılar
Personel Yemek Giderleri Muhasebe Kaydı
Personel Yemek Giderleri Muhasebe Kaydı Nasıl Yapılır?
yemek kartı nedir
Yemek Kartı Nedir? Yemek Kartı Avantajları Nelerdir?
Yemek Menüsü Nasıl Planlanır?
İş Yeri Yemek Menüsü Nasıl Planlanır?
  • İş Yeri Yemeğinin Maliyeti Nasıl Hesaplanır?
    İş Yeri Yemeğinin Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

    Satın alınan bir mal veya verilen hizmet karşılığında yapılan ödemeyi tutarı ile birlikte gösteren belge olarak tanımlanan fatura temelde bir işletmenin nereye ne kadar harcama yaptığını ve ne kadar ciro sağladığını gösterir.

  • Gıda Güvenliği Nedir, Gıda Güvenliği Sertifikaları Nelerdir?
    Gıda Güvenliği Nedir, Gıda Güvenliği Sertifikaları Nelerdir?

    Gıda güvenliği hem gıda sağlayıcılarının hem işletmelerin hem de tüketicilerin önem göstermesi gereken bir konudur.

  • Yemek Faturası Nasıl Kesilir?
    Yemek Faturası Nasıl Kesilir?

    Satın alınan bir mal veya verilen hizmet karşılığında yapılan ödemeyi tutarı ile birlikte gösteren belge olarak tanımlanan fatura temelde bir işletmenin nereye ne kadar harcama yaptığını ve ne kadar ciro sağladığını gösterir.

  • endüstriyel mutfak ekipmanları
    Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Nelerdir?

    Endüstriyel mutfak, genellikle fazla çalışan sayısına sahip büyük işletmelerde yer alan teknolojik ve yüksek kapasiteli mutfaklardır. Endüstriyel mutfaklar, ev mutfaklarına göre daha dayanıklılık ve süreklilik açısından daha gelişmiş ekipmanlar ile oluşturulur.

  • İstanbul esnaf lokantası
    İstanbul’da Esnaf Lokantası Önerileri

    Türk mutfağına ait lezzetlere ulaşmanın en kolay yolu olan esnaf lokantaları fast food kültürünün oldukça yaygınlaştığı özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde geleneksel tatları bizlerle buluşturuyor.

  • istanbulda restoran, kahvaltı
    İstanbul’da Restoran Önerileri

    Pandemi nedeni ile evde vakit geçirdiğimiz süreçte hepimiz bazı yemekleri özledik hatta bu yemeklerin tariflerini mutfaklarımızda denedik. Pandemi kısıtlamalarının azalması ile yavaş yavaş her şey normale dönüyor.

  • ofis çalışanları, ofiste yemek
    Ofis Çalışanlarının Öğle Yemeklerinde Dikkat Etmesi Gerekenler

    Çalışma hayatı, gününüzün büyük bir kısmını kapsıyor. Bu süreçte, sağlıklı ve dengeli beslenmek hem iş hem de günlük yaşamınız için büyük önem taşıyor.

  • Hazır yemek sektörü, yerinde yemek, toplu yemek, paket
    Hazır Yemek Sektörü: Taşıma, Yerinde, Toplu ve Paket Yemek

    Beraber yemek yemek sosyal bağlarımızı oluşturan en önemli aktivitelerden birisidir. İş yerlerinde de günün en önemli konularından birisi öğle yemeklerinin menüsü olmuştur.Ancak koronavirüs hayatımızdaki birçok şey gibi yemek ritüellerimizi de değiştirdi.

  • tabldot yemek nedir
    Tabldot Yemek Nedir? Pandemi Döneminde Tercih Edilmeli Mi?

    Tüm dünyada kullanılan evrensel bir kelime olan tabildot, ya da Türkiye’deki yerleşmiş kullanımı ile tabldot, Fransızca kökenli “table d’hôte” kelimesinden gelmektedir. Alakart’ın (à la carte) tam zıttı olarak, seçmesiz yemek anlamına gelmektedir.

  • catering nedir
    Catering Nedir ve Catering Hizmetleri Nelerdir?

    Herkesin temel ihtiyacı olan yemek, aynı zamanda hepimizin ortak zevkidir.  Modern toplumun karmaşası içinde, her zaman kendi yemeğimizi yapamıyoruz ve dışarıdan hizmet olarak alıyoruz.