Ofis Çalışanlarının Öğle Yemeklerinde Dikkat Etmesi Gerekenler

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

27.05.2021
4 Dakika Okuma Süresi

Çalışma hayatı, gününüzün büyük bir kısmını kapsıyor. Bu süreçte, sağlıklı ve dengeli beslenmek hem iş hem de günlük yaşamınız için büyük önem taşıyor. Ofiste çalışıyorsanız biliyoruz ki toplantılar, iş görüşmeleri, ofis etkinlikleri gibi durumlarda sunulan ikramlar size bu konuda pek yardımcı olmuyor. Buna ek, gününüzün büyük bir çoğunluğunu yeteri kadar hareket etmeden masa başında geçiriyorsunuz. Ancak, ofiste çalışırken sağlıklı ve dengeli beslenmek imkânsız değil. Özellikle ofiste yediğiniz öğün içeriklerine daha fazla özen göstererek bu sorunu çözmek mümkün.


Eğer restoran veya yemek seçiminde zorluk yaşıyorsanız endişelenmenize gerek yok. MultiNet Yemek Kartı bu konuda size birçok özel avantajlar sunuyor. 35.000'i aşkın noktada geçerli MultiNet Yemek Kartı ile istediğiniz yemeği seçebilirsiniz.

35.000'i aşkın noktada geçerli MultiNet yemek kartının sunduğu operasyonel kolaylıkları öğrenmek ve 73.000 TL'yi aşan vergi avantajından faydalanmak için bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım.


 

ofis yemekleri

Yemek Siparişinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Ofis koşulları, düzensiz çalışma saatleri, zamanı belirli olmayan yemek molaları ve benzeri nedenlerle ofiste sağlıklı ve dengeli beslenmek biraz zahmetli olabilir ama imkânsız değil. Bunun için basit ama etkili bazı stratejiler uygulanabilir. Sipariş edeceğiniz öğle yemeğinin çok fazla şekerli, yağlı veya unlu olmamasına özen gösterin. Fazla şekerli, yağlı ve unlu yemekler uykuya, dikkat dağınıklığına ve yorgunluğa neden olabilir. Bu nedenle, öğlen için protein, karbonhidrat ve yağ dengesi kurulmuş, vitamin ve mineral bakımından zengin yemekleri tercih edebilirsiniz.
 

Yemek Tercihi

Öğle yemeği siparişinizde tercihiniz et ise pişirme yöntemi ızgarayı olanı seçebilirsiniz. Böyle bir yemek seçiminizin yanında en az bir yan yiyecek daha bulunur. Bu aşamada, pilav, kızarmış veya fırınlanmış patates gibi nişastalı besinleri değil, sebze sote veya yeşillikleri tercih edin. 

Sağlıklı besin içeriğine sahip bir öğün olarak salata bir diğer seçenektir. Sadece yeşillikten oluşan salatalar bile vitamin ve mineral açısından oldukça zengin oldukları için doyurucu olabilir. Ayrıca salata seçeneğinizi tavuk, balık, biftek gibi besinlerle çeşitlendirilebilir, daha doyurucu ve sağlıklı bir seçenek haline getirebilirsiniz.

Her ne kadar sebzeli makarna veya sebzeli sandviç kulağa sağlıklı gibi gelse de yüksek karbonhidrat içerir. Bu yüzden, bu tür besinleri çok sık tercih etmemelisiniz. Ancak, hem makarnanın hem de sandviçin içerisine katılan tavuk, balık veya et ile daha zengin değerlere sahip bir öğün geçirebilirsiniz. Bu aşamada, makarna ve sandviç ekmeği seçiminizi tahıllı veya kepekli yaparak karbonhidrat tüketimini azaltabilirsiniz.
 

İçecek Tercihi

Yemek siparişi sırasında yapılan en büyük hatalardan biri de içecek seçimleriyle ortaya çıkıyor. Yemeğinizin yanında içecek de sipariş ediyorsanız, sağlıklı olmasına dikkat etmelisiniz. Meyve suyu ve asitli içeceklerin kalori değeri neredeyse yediğiniz yemeğin yarısı kadardır. Bu noktada, içecek tercihinizi su, maden suyu veya probiyotik özelliğe sahip kefirden yana yapabilirsiniz.

Tatlı Tercihi

Sütlü tatlı, sorbe, dondurulmuş meyveli yoğurt veya kaymaksız meyve gibi düşük kalorili ve sağlıklı tatlıları tercih edebilirsiniz. Tatlı seçiminizi, öğlen yiyeceğiniz yemek ile birlikte değil yemek sonrasında yapın. Yemek sonunda daha hafif olan sütlü lezzetleri tercih etmeniz sizin için daha uygun olacaktır. 

Zamanlama

Sağlıklı yemek seçimlerinize yardımcı olacak bir diğer strateji ise planlamadır. Öğlen yiyeceğiniz yemeği önceden belirleyin. Bu sayede, son ana bırakmanın telaşıyla sağlıklı beslenme planlarınıza uymayan bir yemek sipariş etmemiş olursunuz.


Ofis hayatında, dengeli ve sağlıklı beslenmek öğle yemeklerinden geçiyor. Öğle yemeğinin içeriği en önemli faktör. Beslenmeniz çeşitlilik ise sağlığınız için faydalı olan bir diğer faktör. Bu yüzden, öğle yemeği seçimlerinizde tek tip beslenme alışkanlığından kaçınmanız gerekir. Bunun için, Multinet Yemek Kartı size istediğiniz restorandan istediğiniz yemeği seçme özgürlüğü sağlıyor.

Submitted bygamzegulden.sigircion27.05.2021

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık