Multinet UP Editör

Yazar:

Multinet UP

Editör

11.02.2021
4 Dakika Okuma Süresi

Hazır Yemek Sektörü: Taşıma, Yerinde, Toplu ve Paket Yemek

Beraber yemek yemek sosyal bağlarımızı oluşturan en önemli aktivitelerden birisidir. İş yerlerinde de günün en önemli konularından birisi öğle yemeklerinin menüsü olmuştur.

Ancak koronavirüs hayatımızdaki birçok şey gibi yemek ritüellerimizi de değiştirdi.

Artık masalarda yan yana oturamıyoruz, öğle arasında gittiğimiz restoranlar, lokantalar bir süredir kapalı, hatta evden çalışma sistemine geçenler öğle yemeklerini evde yemek durumundalar.

Şirketler ise bu koşullara uyum sağlamak için yemek kartlarını her zamankinden daha fazla kullanmaya başladılar. Özellikle evden çalışanlar için yemek kartı hem çalışanlar için hem de şirketler için büyük avantajlar sağlıyor.

Hazır yemek sektörü de pandemi koşullarına uyum sağlamaya çalışıyor.

Şirketlerin ve çalışanların ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla en uygun sistemi uygulamaya çalışıyorlar.
 

Yeni çalışma sistemi “Hibrit Çalışma” modelinin birçok kurum tarafından tercih edildiğini biliyor musunuz? Hibrit çalışma modeli detaylarını öğrenmek için tıklayın.
 

Taşımalı Yemek Hizmeti

Catering firmalarının yemekleri kendi mutfaklarında hazırlayıp araçlar ile şirketlere götürme hizmetidir.

Yemekhane işletmek şirketler için fazladan ve uzman personel gerektirir.

Şirkette yemek kokusunun olmaması, alandan tasarruf gibi avantajları bulunmakla beraber yemeğin vaktinde şirkete ulaşması en büyük zorluğudur.
 

Yerinde Yemek Hizmeti

Yer sorunu olmayan işletmeler için catering firmaları şirketlerde bir uydu mutfak kurup yemekleri şirkette hazırlayabilir.

Taşımalı yemek hizmetindeki yemeğin vaktinde gelmemesi ya da soğuk gelmesi gibi sorunlar ortadan kalkar ancak bir mutfak kurmak biraz daha maliyetli olacaktır.


Toplu Yemek Hizmeti

Toplu yemek hizmeti catering firmalarının verdiği hizmetlerin tümünün genel adıdır.

Catering firmaları sadece iş yerlerine değil davetlere, düğün ve nişan organizasyonlarına, hastanelere, konserlere vs. yani insanların toplu halde yemek ihtiyacının olduğu her duruma yönelik hizmet sağlamaktadır.

Yemek hazırlama işinin profesyonellerce yapılması yemeklerin kalitesini arttırmakla kalmadı, şirketlerin daha uygun fiyatlara yemek hizmeti almasını da sağladı.

Pandemi koşullarında catering firmaları da teste tabi tutuldu.

Hali hazırda titizliğe ve güvenliğe önem veren firmalar virüs bulaşma riskini en aza indirecek önlemleri rahatlıkla alabildiler.

Bu da yemek hizmetinin profesyoneller tarafından verilmesinin ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi.

Ancak bu süreçte catering firmalarında yaşanan yoğunluk yemeklerde çeşitliliğin azalması, titizlikte yaşanan sorunların oluşması gibi problemleri beraberinde getirdi.

Bu da şirketlerin catering gibi hizmetler yerine başka arayışlar içinde olmasını yol açtı.
 

Paket Yemek Hizmeti

Evde yemek yapmaya vakti olmayanlar ya da mutfağı olmayan işletmeler için paket yemek hizmeti çok iyi bir seçenektir.

Özellikle son yıllarda online sipariş platformları sayesinde sektör epey büyüdü.

Evden çalışmak zorunda olduğumuz pandemi döneminde önemi daha da arttı.

Şirketler de paket yemek hizmetinden yararlanan personeli için yemek kartlarını kullanarak maliyetleri kontrol altında tutabildi.


Kumanya Nedir?

Savaşlarda askerlere verilen paketlenmiş yiyeceklere kumanya denir.

Uzun raf ömrü olması ve hazırlamanın ve tüketmenin kolay olması sebebiyle tercih edilen kumanya, pandemi sürecinde bazı şirketlerin de tercihi oldu.

Virüsün bulaşma riskini en aza indirecek yöntem olarak öne çıksa da kaliteden epey ödün verilmesini gerektiriyor.

Şirketler Pandemide Yemek Hizmetini Nasıl Sağladı?

Şirketler pandemi döneminde çalışanların sağlığını korumak ve virüsün bulaşmasını engellemek için çeşitli tedbirlere başvurdu.

Yemekhanesini kapatıp catering firmalarından paketli tabldot yemek alan da oldu, evden çalışan personeline yemek kartı veren de oldu, yemekhane de tek kullanımlık çatal kaşık kullanan, paket su veren de oldu.

Bazı işletmelerde masa düzenleri oluşturuldu vardiyalı yemekhane kullanımı sağlandı. Bu süreçte de birçok aksilikler, memnuniyetsizliklerde beraberinde geldi. Örneğin personellerin aynı anda yemekhaneye gelememesinden dolayı yemeklerin diğer gruplara yeterli şekilde yetişmedi. Yemek saatlerinde karışıklıklar oluştu.

Bunlarla birlikte yemek yeme sırasında maskelerde de çıkarıldığı için virüsün yayılma endişesini de beraberinde getirdi.

Bu süreçte restoranlar da paket servise ağırlık verdiler. Çalışanların öğle yemeklerini nakit, yemek kartı gibi veren işletmelerin en çok tercih ettiği sistem paket servisler oldu.

Yemekhane ile çalışanlarınızın yemek yardımlarını yaptığınızda hangi durumları düşünmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

  • Yemekhane alanının oluşturma masrafı (Mutfak alanı, yemekhane masaları vb.),
  • Elektrik, su vb. giderlerin masrafı,
  • Yemekhane personellerinin aylık masrafları,
  • Personele verilecek gıdaların masrafı,
  • Gıda ürünlerinde yaşanan bozulma, böceklenme gibi durumlardan dolayı ek maliyetlerin ortaya çıkması,
  • Pandemi süresince hastalığın hızlı yayılma riski,
  • Gıda ürünlerinin tedarik, ulaşım masrafları,
  • Ulaşım süresince oluşan yakıt masrafları,

Yemek kartı ile tüm masrafların önüne geçebilirsiniz, Çalışanlarınız yemek kartlarında biriken bakiyelerini ister restoranlarda ister marketlerde kullanabilirler.  

Yemek kartı için bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Al

Çalışanların Yemek Bedellerinin Yemek Kartı ile Verdiğinizde Hangi Avantajları Elde Edeceğinizi Biliyor Musunuz?
 

  1. Yemek kartı sayesinde şirketler çalışanların yemek masraflarından %100 vergi avantajı sağlarlar.
  2. Özellikle de evden çalışanlar online paket servisleri kullanarak istedikleri yemeğin ücretini yemek kartı ile ödeyebilirler.
  3. Fiziksel ve online market alışverişlerinde de kullanılabilen yemek kartları ile çalışanlarınız dilediğinde restoran dilediğinde ev giderlerine yardımcı olabilir.
  4. Şirketler masrafları kolayca muhasebeleştirebilir, çalışan başına yılda ortalama 6.000 TL'ye varan tasarruf sağlayabilir.
  5. 30.000 noktada geçerli nokta ile çalışanlarınız dilediği şekilde harcama yapabilir,
  6. Yemek fişi ve yemekhanenin getirdiği operasyonel yüklerden kurtularak idari işler ile ilgilenen personellerinizin iş yükünü hafifletebilirsiniz,
  7. İdari personelin iş yükü ile birlikte zaman kaybının da önüne geçebilirsiniz,
  8. Personel giderlerinde tasarruf edebilirsiniz,
  9. Çalışanlarınız harcadıkça kazandıran TatlıPara ile ayda 3 yemeği bedava olarak yiyebilir, özel kampanyalar ve indirimlerden yararlanabilirler.
  10. Tüm süreçleri online olarak takip edebilir ve yönetebilirsiniz.

MultiNet yemek kart geçen yerleri öğrenmek için tıklayın.

MultiPay ile ilgili bilgi almak için tıklayın.

Kart kullanım noktalarını görmek için tıklayın.

Submitted bygamzegulden.sigircion11.02.2021

Şirketinizin ihtiyacına uygun çözümlerimizden faydalanmak için tıklayın

Teklif İste