notification-announcements

Duyurular

 

Sanal POS Nedir, Nasıl alınır?

Multinet Up
Multinet Up
İnovasyon & Girişimcilik 5 Dakikalık Okuma Süresi
sanal pos nedir nasıl kullanılır

E-ticaret sitesi üzerinden ürün veya hizmet satışı yapanlar için ödeme işlemlerinde banka kartı veya kredi kartı seçeneklerini sunabilmek ve yine internet üzerinden tahsilat yapabilmek oldukça önemlidir. Sanal POS, internet üzerinden kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde firmalar için tahsilat, alıcılar için ise ödeme fırsatları sunar.

Sanal POS Nedir?

Fiziki bir mağazada kredi kartı veya banka kartıyla ödeme işlemini POS cihazları aracılığıyla gerçekleştirerek parayı aktarmış oluruz. Sanal POS ise bu ödeme işleminin internete uyarlanmış halidir. Sanal POS, alıcının ürün veya hizmet bedelini internet üzerinden ödemesini ve satıcının hesabına aktarılmasını sağlar.

Ödeme aşamasında alıcının kredi kartı veya banka kartı bilgileri sanal POS sayesinde internet üzerinden güvenli bir şekilde bankaya aktarılır ve provizyon alınır. Provizyonu alınan işlemlerin alışveriş tutarları alıcıya ait hesap limitinden düşer ve satıcının hesabına aktarılır.

Sanal POS ile tüm işlemlerin internet üzerinden gerçekleştiriliyor olması firmalara 7 gün 24 saat tahsilat imkânı sunar. Bu tahsilatlar, bankaların ve ödeme kuruluşlarının gelişmiş güvenlik sistemleri aracılığıyla hızlı ve güvenli bir şekilde yapılır. Sanal POS ayrıca firmalara yapılan işlemlerle ilgili takip ve raporlama imkânları sunar.

Sanal POS Nasıl Alınır?

Eğer bir e-ticaret sitesine sahipseniz ve sitenize sanal POS entegre etmek istiyorsanız ilk olarak sanal POS için gerekli olan koşulları sağlamanız gerekir. Aranan koşullara ilişkin tam liste banka ve ödeme kuruluşlarına göre farklılık gösterebilir. Ancak, “sorunsuz çalışan bir e-ticaret sitesi” aranan ilk koşuldur. Bunun için ise sitenizin belirli kriterleri sağlaması gerekir. Bu kriterler şunlardır:

  • SSL Sertifikası: Müşteriye ait bilgilerin korunmasını ve gizliliğinin sağlanmasına yarayan SSL sertifikası
  • Sözleşmeler: Üyelik Sözleşmesi, satış sözleşmesi, mesafeli satış sözleşmesi gibi bir takım metin ve sözleşmeler
  • Ürünler: Site üzerinde geçerli kanunlara uygun, satışa hazır ürün ve ürün kataloğu

bulunması gerekiyor.

Sanal POS Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?

E-ticaret siteniz için bankalar ve ödeme kuruluşlarının sunduğu sanal POS hizmetlerinde ayırıcı bir diğer faktör ise sanal POS fiyatlarıdır. Sanal POS fiyatları ve hizmet bedelleri, hizmet veren banka veya ödeme kuruluşlarına göre değişiklik gösterir. Banka veya ödeme kuruluşları verdiği hizmetin karşılığı olarak bulundukları döneme, işletmenin ciro ve satış hacmine göre komisyon oranı ve hizmet bedeli belirler. Ayrıca belirli durumlarda, başvurunun kabul edilmesiyle giriş ücreti, 3D hizmet ücreti gibi ayrı kullanım bedelleri ödemeniz gerekebilir. sanal POS için sunulan mevcut ücretlendirmelere göre tek çekimde komisyon oranları yaklaşık %2,80 ile %11 arasında belirlenir.

Siteniz için sanal POS hizmetlerini değerlendirirken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise alınan hizmetin güvenilir olmasıdır. Elbette bankalarla yapılan anlaşmalarla sağlanan sanal POS hizmetlerinde güvenlik konusunda bir sorunla çok sık karşılaşılmaz. Ancak ne yazık ki, e-ticaret sektöründe, sağladığı hizmet ve ödeme sistemleri açısından güvenilir olmayan markalar da bulunabilir.

Sanal POS Nerelerde Kullanılır?

Sanal POS internet üzerinden satış yapan her platformda kullanılabilir. Ürün veya hizmetinizi e-ticaret siteniz üzerinden satışını gerçekleştirmek istiyorsanız sitenize sanal POS teknolojisini entegre etmelisiniz.

Sanal POS Güvenli mi?

E-ticaret sitesine sanal POS entegresi için belirli güvenlik önlemleri bankalar veya ödeme kuruluşları tarafından zorunlu tutulur. Bu kriterleri sağlamayan sitelerin sanal POS kullanımına izin verilmez. Bu noktada, kullanıcıların kendi güvenlik yazılımlarını da dikkate alarak alışveriş yaptıkları sitenin SSL sertifikasına sahip olup olmadığına kontrol etmelidir. SSL sertifikası, satın alma işlemi sırasında kullanılan kişisel ve kart bilgilerin güvenliğini sağlayan güçlü bir şifreleme sistemidir. Böylelikle, sanal POS ile yapılan alışverişlerde kullanıcıya ait gizlilik ve güvenlik sağlanır. Tahsilat işlemlerinizin güvenliği ise anlaşmalı olduğunuz sanal POS sağlayıcısına bağlıdır.  

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi giriniz

Kategoriler
İnovasyon & Girişimcilik
İnovasyon
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
Kurumsal Seyahat
kurumsal seyahat
Lojistik ve Filo Yönetimi
lojistik ve filo yönetimi
İlgili Yazılar
B2B, B2C ve C2C İş Modeli Nedir?
B2B, B2C ve C2C İş Modeli Nedir?
Franchising Nedir?
Franchising Nedir?
Tüzel Kişi Nedir?
Tüzel Kişi Nedir? Tüzel Kişi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
  • Bir İşçinin Maliyeti Nasıl Hesaplanır?
    Personelin İşletmeye Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

    Her personelin çalıştığı işletme için belli bir maliyeti vardır. Bu maliyet, personele iş karşılığında verilen maaşın yanı sıra bazı giderlerle belirlenir. Söz konusu işletme giderleri arasında prim ve vergi ödemeleri bulunur.

  • Komandit Şirket Nedir, Nasıl Kurulur?
    Komandit Şirket Nedir, Nasıl Kurulur?

    Ticari faaliyet göstermek isteyenler, öncelikle şirket türleri arasında seçim yapmalıdır. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’na göre 5 ayrı şirket çeşidi bulunur.

  • 10 Kârlı İş Fikri
    Kendi İşini Kurmak İsteyenler İçin 10 Kârlı İş Fikri

    Girişimcilik, şüphesiz son dönemlerde sıkça bahsedilen konuların başında gelir.

  • ROAS Nedir Nasıl Hesaplanır?
    ROAS Nedir? Nasıl Hesaplanır?

    Return on advertising spend (ROAS) ya da Türkçesi ile reklam harcamasının getirisi, reklam üzerinden elde edilen getiriyi hesaplayıp reklamların optimize edilmesi için kullanılır.

  • SWOT Analizi Nedir, Nasıl Yapılır? Örnek SWOT Analizi
    SWOT Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

    SWOT analizi, işletmelerin içsel ve dışsal faktörleri göz önünde bulundurarak stratejik planlamalar yapmalarına olanak tanıyan, oldukça kapsamlı ve etkili bir yöntemdir.

  • Kitle İletişimi Nedir?
    Kitle İletişimi Nedir, Kitle İletişimi Araçları Nelerdir?

    Kitle iletişimi, geniş kitlelere bilgi, fikir ve mesajların etkili bir şekilde iletilmesini sağlayan stratejik bir süreçtir. Bu süreçte kullanılan kitle iletişiminin özellikleri, mesajların hızla yayılmasını, geniş kitlelere ulaşmasını ve hedeflenen etkileşimin sağlanmasını mümkün kılar.

  • İnovasyon Nedir, Çeşitleri Nelerdir?
    İnovasyon Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

    İnovasyon veya bir diğer ismiyle yenileşim; bir ürün, hizmet, süreç veya iş modeline yenilikçi çözümler getirerek mevcut durumu iyileştirme ve geliştirme sürecidir.

  • ROI Nedir, Nasıl Hesaplanır?
    ROI Nedir, Nasıl Hesaplanır?

    Her başarılı yatırım şirketinizin büyümesine ve rekabet edebilme gücünün artmasına yardımcı olur. Yatırımların başarısının ölçülmesi noktasında da "ROI Nedir?" sorusu ile karşılaşılır.

  • Malware Nedir?
    Zararlı Yazılım (Malware) Nedir?

    Zararlı yazılımlar veya diğer bir adıyla malware, bilgisayar sistemlerine zarar verme amacıyla tasarlanan yazılımlardır. Halk arasında sıkça virüs olarak bilinse de aslında virüs, bu zararlı yazılım türlerinin sadece bir tanesidir.

  • Instagram Reklam Görseli Boyutları
    Instagram Reklam Formatları ve Görsel Boyutları

    Sosyal medya uygulamaları arasında en popüler platformlardan biri olan Instagram’da reklam verebilmek için görsel veya video kullanmanız gerekir. Türlerine göre reklam boyutları ve bilmeniz gerekenleri sizin için listeledik.