notification-announcements

Duyurular

 

Sanal POS Nedir, Nasıl alınır?

Multinet Up
Multinet Up
İnovasyon & Girişimcilik 5 Dakikalık Okuma Süresi
sanal pos nedir nasıl kullanılır

E-ticaret sitesi üzerinden ürün veya hizmet satışı yapanlar için ödeme işlemlerinde banka kartı veya kredi kartı seçeneklerini sunabilmek ve yine internet üzerinden tahsilat yapabilmek oldukça önemlidir. Sanal POS, internet üzerinden kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde firmalar için tahsilat, alıcılar için ise ödeme fırsatları sunar.

Sanal POS Nedir?

Fiziki bir mağazada kredi kartı veya banka kartıyla ödeme işlemini POS cihazları aracılığıyla gerçekleştirerek parayı aktarmış oluruz. Sanal POS ise bu ödeme işleminin internete uyarlanmış halidir. Sanal POS, alıcının ürün veya hizmet bedelini internet üzerinden ödemesini ve satıcının hesabına aktarılmasını sağlar.

Ödeme aşamasında alıcının kredi kartı veya banka kartı bilgileri sanal POS sayesinde internet üzerinden güvenli bir şekilde bankaya aktarılır ve provizyon alınır. Provizyonu alınan işlemlerin alışveriş tutarları alıcıya ait hesap limitinden düşer ve satıcının hesabına aktarılır.

Sanal POS ile tüm işlemlerin internet üzerinden gerçekleştiriliyor olması firmalara 7 gün 24 saat tahsilat imkânı sunar. Bu tahsilatlar, bankaların ve ödeme kuruluşlarının gelişmiş güvenlik sistemleri aracılığıyla hızlı ve güvenli bir şekilde yapılır. Sanal POS ayrıca firmalara yapılan işlemlerle ilgili takip ve raporlama imkânları sunar.

Sanal POS Nasıl Alınır?

Eğer bir e-ticaret sitesine sahipseniz ve sitenize sanal POS entegre etmek istiyorsanız ilk olarak sanal POS için gerekli olan koşulları sağlamanız gerekir. Aranan koşullara ilişkin tam liste banka ve ödeme kuruluşlarına göre farklılık gösterebilir. Ancak, “sorunsuz çalışan bir e-ticaret sitesi” aranan ilk koşuldur. Bunun için ise sitenizin belirli kriterleri sağlaması gerekir. Bu kriterler şunlardır:

  • SSL Sertifikası: Müşteriye ait bilgilerin korunmasını ve gizliliğinin sağlanmasına yarayan SSL sertifikası
  • Sözleşmeler: Üyelik Sözleşmesi, satış sözleşmesi, mesafeli satış sözleşmesi gibi bir takım metin ve sözleşmeler
  • Ürünler: Site üzerinde geçerli kanunlara uygun, satışa hazır ürün ve ürün kataloğu

bulunması gerekiyor.

Sanal POS Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?

E-ticaret siteniz için bankalar ve ödeme kuruluşlarının sunduğu sanal POS hizmetlerinde ayırıcı bir diğer faktör ise sanal POS fiyatlarıdır. Sanal POS fiyatları ve hizmet bedelleri, hizmet veren banka veya ödeme kuruluşlarına göre değişiklik gösterir. Banka veya ödeme kuruluşları verdiği hizmetin karşılığı olarak bulundukları döneme, işletmenin ciro ve satış hacmine göre komisyon oranı ve hizmet bedeli belirler. Ayrıca belirli durumlarda, başvurunun kabul edilmesiyle giriş ücreti, 3D hizmet ücreti gibi ayrı kullanım bedelleri ödemeniz gerekebilir. sanal POS için sunulan mevcut ücretlendirmelere göre tek çekimde komisyon oranları yaklaşık %2,80 ile %11 arasında belirlenir.

Siteniz için sanal POS hizmetlerini değerlendirirken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise alınan hizmetin güvenilir olmasıdır. Elbette bankalarla yapılan anlaşmalarla sağlanan sanal POS hizmetlerinde güvenlik konusunda bir sorunla çok sık karşılaşılmaz. Ancak ne yazık ki, e-ticaret sektöründe, sağladığı hizmet ve ödeme sistemleri açısından güvenilir olmayan markalar da bulunabilir.

Sanal POS Nerelerde Kullanılır?

Sanal POS internet üzerinden satış yapan her platformda kullanılabilir. Ürün veya hizmetinizi e-ticaret siteniz üzerinden satışını gerçekleştirmek istiyorsanız sitenize sanal POS teknolojisini entegre etmelisiniz.

Sanal POS Güvenli mi?

E-ticaret sitesine sanal POS entegresi için belirli güvenlik önlemleri bankalar veya ödeme kuruluşları tarafından zorunlu tutulur. Bu kriterleri sağlamayan sitelerin sanal POS kullanımına izin verilmez. Bu noktada, kullanıcıların kendi güvenlik yazılımlarını da dikkate alarak alışveriş yaptıkları sitenin SSL sertifikasına sahip olup olmadığına kontrol etmelidir. SSL sertifikası, satın alma işlemi sırasında kullanılan kişisel ve kart bilgilerin güvenliğini sağlayan güçlü bir şifreleme sistemidir. Böylelikle, sanal POS ile yapılan alışverişlerde kullanıcıya ait gizlilik ve güvenlik sağlanır. Tahsilat işlemlerinizin güvenliği ise anlaşmalı olduğunuz sanal POS sağlayıcısına bağlıdır.  

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi giriniz

Kategoriler
İnovasyon & Girişimcilik
İnovasyon
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
Kurumsal Seyahat
kurumsal seyahat
Lojistik ve Filo Yönetimi
lojistik ve filo yönetimi
İlgili Yazılar
AI Chatbot ile Müşteri Hizmetleri
AI Chatbot’lar ile Müşteri Hizmetlerinde Yeni Dönem
Affilate Marketing Nedir?
Affiliate Marketing Nedir, Nasıl Yapılır?
KOBİ'lerin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
KOBİ’lerin Avantajları ve Dezavantajları
  • Anonim Şirket Kurma Rehberi

    Anonim Şirket Kurma Rehberi

    Sermaye şirketleri, anonim şirket ve limited şirket olarak ikiye a

  • Franchising Nedir?

    Franchising Nedir?

    Franchising, ürün ya da hizmetin imtiyaz hakkına sahip tarafın, imtiyaz hakkını daha önceden belirlenmiş bir süre ve şartlar dahilinde ikinci tarafa vermesidir. Birbirinden bağımsız bu iki taraf arasında sözleşme imzalanır.

  • 10 Kârlı İş Fikri

    Kendi İşini Kurmak İsteyenler İçin 10 Kârlı İş Fikri

    Girişimcilik, şüphesiz son dönemlerde sıkça bahsedilen konuların başında gelir.

  • 5G'nin Şirketler için Avantajları

    5G Teknolojisinin İşletmelere Getirdiği Avantajlar

    Hız, güvenilirlik ve verimlilik, tüm sektörlerde daima öncelikli konular olmuştur. Günümüzün hızla gelişen ve dönüşen dijital çağında ise bu ihtiyaçların daha da önem kazandığı gözlemlenebilir.

  • Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

    Şahıs Şirketi Kurma Rehberi

    Şahıs şirketi, kendi işini kurmak veya yeni bir girişim başlatmak isteyenlerin tercih edebileceği ufak ölçekli bir şirket türüdür.

  • İşletme Kredisi Nedir?

    İşletme Kredisi Nedir ve Nasıl Alınır?

    İşletme kredisi (ticari kredi) BDDK lisansına sahip bankaların işletmelere verdikleri kredi türüdür.İşletmeler hem ticari faaliyetlerine devam edebilmek hem de büyümek için finansmana ihtiyaç duyarlar.

  • Holding ve Grup Şirketi Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Holding ve Grup Şirketi Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Şirketler büyüdükçe idare edilmeleri daha da zorlaşır. Hem maliyetlerin azaltılması hem de pazar payının büyütülmesi için şirketlerin bir araya geldiği durumlar kaçınılmaz şekilde gerekli oluyor.

  • Proaktif Ne Demek?

    Proaktif Ne Demek?

    Proaktif, bir olay ya da duruma karşı önceden harekete geçme durumunu tanımlamak için kullanılır. Özellikle sorun ortaya çıkmadan önce çözüm önerileri geliştirmek, bu yaklaşımın örnekleri arasında yer alır.

  • Bir İşçinin Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

    Personelin İşletmeye Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

    Her personelin çalıştığı işletme için belli bir maliyeti vardır. Bu maliyet, personele iş karşılığında verilen maaşın yanı sıra bazı giderlerle belirlenir. Söz konusu işletme giderleri arasında prim ve vergi ödemeleri bulunur.

  • B2B, B2C ve C2C İş Modeli Nedir?

    B2B, B2C ve C2C İş Modeli Nedir?

    İşletmelerin faaliyet gösterdiği alanlar farklılaştıkça müşterileri ile kurdukları ilişkinin şekli de değişir.