Yakıt Kartı Kullanımının Şirketlere Sağladığı Avantajlar

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

23.07.2020
4 Dakika Okuma Süresi

Yakıt kartı; şirket araçlarında kullanılan ve MultiPetrol, BP Taşıtmatik, Opet Otobil gibi örnekleri olan; araçların yakıt alımlarında zamandan tasarruf, vergi muafiyeti ve araçlar üzerinden tam kontrol gibi birçok avantaj sunan bir akaryakıt satın alma çözümüdür. Multinet Up olarak bu yazımızda, yakıt kartlarının şirketlere sağladığı avantajları paylaştık.

Yakıt Kartının Avantajları

  • Taşıt Tanıma Sistemi: Yakıt kartı kullanılan araçlar, taşıt tanıma sistemi içerisinde yer alır ve bu araçlar anlaşmalı akaryakıt istasyonlarında bulunan sistem tarafından tanınarak, o aracın kullandığı tipte yakıt alınmasını sağlar. Bu sayede, yanlış yakıt dolumu nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunların önüne geçilmiş olur.
  • Vergi Avantajı: Yakıt kartı kullanan şirketler, yılda 48.000 liraya varan miktarda vergi tasarrufu sağlar.
  • Fiyat Avantajı: Yakıt kartı çözümleri, şirket araçları için yakıt alımlarında indirim sağlayarak, yakıt maliyetlerini düşürür.
  • İş Yükünü Azaltma: Yakıt kartı ile akaryakıt alımı gerçekleştiren firmalar, ayda sadece 3 fatura ile tüm yakıt ödemelerini gerçekleştirir ve muhasebe bölümünün üzerindeki fatura ve iş yükünü önemli ölçüde azaltır.
  • Araçlar Üzerinde Tam Kontrol: Yakıt kartı kullanan şirket araçları üzerinden tam kontrol sağlanır. Aracın konumu, kaç kilometre yol yaptığı, hangi güzergahlarda kullanıldığı, en son hangi istasyondan yakıt aldığı ve yakıtın harcandığı toplam mesafe gibi bilgilere ulaşılmasını sağlar.
  • Zamandan Tasarruf: Yakıt kartı bulunan şirket araçlarına yakıt alımı sırasında ödeme, fatura bekleme gibi işlemlere gerek kalmadan yakıt dolumu gerçekleştirilir ve aracı kullanan kişi aracından inmeden ve herhangi bir evrak beklemeden yoluna devam edebilir.
  • Detaylı Raporlama: Şirket araçlarının taşıt tanıma sistemi içerisinde yer alan tüm bilgilerle ilgili raporlar birkaç tıklama ile oluşturulur.
  • Yakıt Limiti Belirleme: Şirket araçlarının her biri ya da tamamı için günlük, haftalık, aylık litre ya da kilometre limiti belirlenebilir ve araçların bu limitler dahilinde yakıt alması sağlanır.

Multinet Up tarafından geliştirilen yakıt çözümü MultiPetrol, Türkiye geneline yayılmış olan 1.000’den fazla Shell akaryakıt istasyonunda geçerlidir. Yukarıda saydığımız avantajlar ve daha fazlası için siz de hemen MultPetrol Yakıt Kartı başvurusu yapın; kazançlı çıkın!

Shell Türkiye premium distribütörü Multinet Up ile filo yönetimi çok pratik. Taşıt tanıma sistemi, yaygın şube ağı ve daha fazla

 
 
Submitted bymultinet-hoston23.07.2020

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık