notification-announcements

Duyurular

 

araç takip sistemi nedir

Araç Takip Sistemi Nedir? Araç Takip Cihazları Nasıl Çalışır?

Multinet Up
Multinet Up
Lojistik ve Filo Yönetimi 5 Dakikalık Okuma Süresi

Araç takip sistemleri, araç veya araçlarınızın anlık takibini yapmanızı sağlayan yazılımsal sistemlerdir. Bu sistemler, araca takılan araç takip cihazlarıyla oluşturulur. Araç takip sistemleri, sizlere ilettiği bilgiyi uydular aracılığıyla sağlar ve bu bilgileri gerekli veri tabanlarına iletir. Hem bireysel hem de kurumsal kullanımlar için tercih edilen araç takip sistemleri ihtiyaçlarınıza göre çeşitli hizmetler sunar. İhtiyaçlarınız doğrultusunda araç takip sistemleri ve özelliklerini belirlemeniz sizlere hem güvenlik hem de mali açıdan avantaj sağlar.

Araç Takip Sistemi Nedir?

Araç takip sistemi, aracınızın internet üzerinden gerçek zamanlı takibini sağlayan bir sistemdir. Araç takip sistemleri GPS veya GLONASS uyduları ile çalışırlar. Araçlara takılan mobil veri cihazları uydulardan alınan tüm bilgileri şebeke üzerinden veri merkezlerine aktarır. Böylelikle, internete bağlı bir bilgisayar, telefon veya tablet benzeri bir cihaz üzerinden aracınızın takip ve kontrolü sağlanır.
 

Araç takip sistemi hem şirketler hem de kişiler tarafından tercih edilir. Bireysel araç takip sistem kullanımının temel nedeni araç güvenliğidir. Birden fazla araç ile çalışan şirketler araç takip sistemlerini tercih etmesinin ise yakıt tasarrufu, güzergah takibi, iş planlaması gibi birçok gerekçesi bulunur. Araç takip sistemi ile aracınızı gerçek zamanlı takip edebileceğiniz gibi geçmişe yönelik istatiksel raporlar da alınabilir. Bu sayede, şirketinizin filo yönetimini sağlayabilir, araç kullanımlarından kaynaklı işletme giderlerini denetleyebilir ve tasarruf edebilirsiniz.
 

Araç Takip Sistemi Nasıl Çalışır?

Araç takip sistemi, araca entegre edilen ve aktif olarak çalışan cihazlar ile çalışır. Ancak araç takip sistemi yalnızca araç takip cihazına sahip olmak değildir. Araç takip cihazının bir özel bir yazılım ile birleştirilmesi gerekir. Buna ek olarak, araç takip sisteminin gerçekleşme ihtimali bulunan sıkıntılar için kaliteli ve güvenilir bir destek sunulması gerekir.

 
Uyduların araç konumlarına yönelik bilgiye sahip olması için araçları görmesi gerekir. Uydular, araçların bir tünele, garaja veya binaya girmesi durumunda göremediği için gerçek zamanlı konum bilgisi aktarımı yapamayabilir. Bu nedenle, araç takip sistemleri farkı bilgi aktarımı yöntemleriyle çalışır:


Aktif Araç Takibi: Bu sistem ile GPS konumu, araç hızı, rotası ve motor açma-kapama eylemleriniz gerçek zamanlı takip eder ve aktarır. Araç takip sistem yazılımı üzerinden bu verilere anlık erişim sağlanır.

Pasif Araç Takibi: Bu sistem, aktif araç takip sistemi ile aynı bilgileri depolar. Ancak, bu bilgiler gerçek zamanlı aktarılmaz. Depolanan bilgilere erişim bilgisayar veya farklı bir cihaza aktarılması ile sağlanır. Hem pasif hem de aktif olarak çalışan araç takip cihazları da vardır. Bu sistemler hücresel ağ erişiminin olmadığı durumlarda pasif moda geçer ve sistem bilgilerini depolamaya devam eder.

 

 

Araç Takip Sistemlerinin Genel Özellikleri

Araç takip sistemlerinin kullanıcılarına aktardığı bilgiler, firmaların sunduğu hizmetlere veya sonradan eklenebilen çeşitli raporlama araçlarına göre farklılık gösterebilir. Ancak, araç takip sistemlerinin temelde sağladığı bilgiler şunlardır:

  • Aracınızın gerçek zamanlı konum detayı.
  • Aracınızın hareket halinde olup olmadığı bildirimi.
  • Hareket halindeyken aracınızın hız bilgisi.
  • Aracınızın gittiği mesafe ve bu mesafede tüketilen yakıt miktarı ayrıntıları.

İhtiyaçlarınız doğrultusunda bu hizmetlere motor blokaj kiti, panik butonu, depo kapağı güvenlik sistemi, sıcaklık, nem ve kapı sensörü gibi eklemeler de yapabilirsiniz.

 

Araç takip sistemi fiyatları genellikle dönemlik olarak belirlenir.  Fiyatlardaki değişiminin en önemli faktörü, sizin ihtiyaçlarınız. Sadece araç konumu takibi için talep ettiğiniz araç takip sistemi ile yakıt tüketimi, motor devri gibi bilgileri sunan araç takip sistemi fiyatları farklılık gösterir. Araç takip sistemleri fiyatlarını belirleyen bir diğer faktör ise alacağınız hizmet kalitesidir. Bu aşamada, ilk olarak ihtiyaçlarınızı iyi belirlemeniz ve bu ihtiyaçlarınızı anlayan, karşılayabilen ve destek hizmeti sunan firmaları değerlendirmeniz gerekir.

 

Araç Takip Sisteminin Avantajları Neler?

Şirket araçlarında araç takip sistemlerinin kullanımı şirketinize hem maliyet hem de güvenlik konusunda birçok avantaj sağlar. Araç takip sisteminin avantajları şu şekilde listelenebilir:

  • Araç takip sistemi, araç kullanımını daha verimli hale getirerek yakıt giderlerinizi düşürür.
  • Araçlarınızın anlık konumları belirleyerek daha rahat bir şekilde iş planlamasını ve müşteri bilgilendirmesini yapabilirsiniz.
  • Geçmiş araç kullanımı raporlamaları ile araç sürücülerinin verimliliğini takip edebilir. Şirketiniz adına bu yönde gerekli ve faydalı stratejileri belirleyebilirsiniz.
  • Araçlarınızın varış noktalarına güvenli bir şekilde ulaşıp ulaşmadığını kolaylıkla tespit edebilirsiniz.
  • Araç takip sistemini kullanarak güzergâh planlayabilir ve yeni rotalar hazırlayabilirsiniz.
  • Araçlarınızın bakım gereksinimlerine yönelik raporlara ulaşabilir ve olası teknik sorunlara önlemler alabilirsiniz.

 

Filonuz için araç takip sistemlerinin beraberinde getirdiği avantajlar şirketinizin bu yöndeki giderlerini denetlemenizi ve azaltmanızı sağlar. Özetle, araç takip sistemleri şirketinize ait filo yönetimine destek olur. Ayrıca, şirket filonuz için Multinet UP’ın taşıt tanıma sistemi çözümü olan MultiPetrol ile birçok avantajdan faydalanabilirsiniz.

Shell Türkiye premium distribütörü Multinet Up ile filo yönetimi çok pratik. Taşıt tanıma sistemi, yaygın şube ağı ve daha fazlası MultiPetrol’de! Bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım.

05xx xxx xx xx
 
 
Kategoriler
İnovasyon & Girişimcilik
İnovasyon
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
Kurumsal Seyahat
kurumsal seyahat
Lojistik ve Filo Yönetimi
lojistik ve filo yönetimi
İlgili Yazılar
Ticari Araçlarda MTV Oranı Ne Kadardır?
Ticari Araçlarda MTV Oranları Ne Kadar?
Filo Kaskosu Nedir?
Şirketinizin Güvencesi: Filo Kaskosu Nedir?
Şirket Araçları İçin Trafik Sigortası Nasıl Yaptırılır?
Şirket Araçları İçin Trafik Sigortası Nasıl Yaptırılır?
Marka Tescili Nedir?

Marka Tescilini Nedir, Nasıl Yapılır?

Marka tescili, bir markanın yasal olarak korunmasını sağlayan ve işletmelere önemli avantajlar sunan bir süreçtir. Bir markanın tescili, isim, logo, sembol veya slogan gibi ayırt edici işaretlerin yalnızca tescil sahibi tarafından kullanılmasını garanti eder.

2020 yılının en iyi muhasebe programları

2024 Yılının En İyi Muhasebe Programları

İş yükü çok fazla olan ve doğası gereği çok dikkatli olunması gereken muhasebe konusunda, firmalar ve çalışanlar en doğru çözümü arıyorlar. Bu noktada teknoloji devreye giriyor ve muhasebe alanında çeşitli çözümler sunuyor.

İhbar Tazminatı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

İhbar Tazminatı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Çalışma hayatı içerisinde her daim bir çalışan sirkülasyonu mevcuttur. Özellikle çok çalışanı olan işletmelerde performans, yenilik, büyüme, küçülme gibi birçok sebeple çalışanlar iş yerlerinden ayrılabilir ya da işten çıkarmalar söz konusu olabilir.