İşletme Giderleri Nelerdir? - İşletme Giderlerinde Tasarruf Nasıl Sağlanır?

işletme giderleri nelerdir

İşletme giderleri, bir işletmenin çalışma sürecinde işletmeyi devam ettirebilmesi için oluşan maliyetlerin tamamıdır.

Bu yazımızda girişimcilerden kobilere işletme sahibi olan herkesin dikkat etmesi gereken unsurları ve tasarruf yollarını anlattık. 

İşletme Giderleri Nelerdir?

İşletmelerin, giderlerini gösterirken dikkat etmesi gereken belli başlı unsurları bulunmaktadır.

Özellikle bu konuda hangi giderlerin gider olarak gösterildiğinin bilinmesi önemlidir. Giderlerin sayılabilmesi için işletme faaliyetleri ile ilişkili olması gerektiğinin unutulmaması gerekir.

 
Peki, bir işletmenin değişmeyen sabit giderleri nelerdir?
 

1. Personel Giderleri

  • Personel Maaşı: Personellerin maaşları bir işletmenin en temel giderleri arasında yer alır. Personelin işletmeye maliyeti ile ilgili detayları öğrenmek için ilgili içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

  • Yemek Bedeli: Çalışanlara verilmesi gereken yemek bedeli bir işletme için en önemli konular arasında yer alır. Çalışan için verilen en temel ihtiyaçlardan olan yemek bedelinin elden, yemek fişleri, yemek çekleri ve yemek kartları ile birçok ödeme imkanı bulunur. 

    Günümüzde birçok işletme yemek kartı uygulamasına geçmektedir. Yemek kartı ile işletmeler çalışan başına yıllık  5.500 TL’den fazla tasarruf elde edebilmektedir.

    Bu tasarruf edilen rakam tüm yemek kartı şirketlerinde ortak olup, hesaplamasının nasıl yapıldığı yazımızın devamında yer almaktadır.
  • Ulaşım Ücretleri: Çalışanların  ulaşım masraflarının verilmesi ile gider olarak gösterilen ulaşım giderleri işveren için en temel konular arasında yer alır.


Personel giderleri ile birlikte personelin işverene maliyeti konulu yazımızı da incelemek için tıklayın.
 

2. Vergi Giderleri

Her işletmenin aylık olarak devlete ödemesi gereken vergi masrafları bulunur. Bunlar arasında SGK ve Bağkur ödemeleri, KDV, gelir vergisi, 3 ayda bir ödenen stopaj vergisi gibi vergilerdir.
 

3. İşletmeye Ait İhtiyaçlardan Oluşan Giderler

İşletme için kullanılan elektrik, doğalgaz, telefon, su, internet faturası, bina kira ve aidatı, mutfak ihtiyaç giderleri, temizlik giderleri, ofis giderleri gibi giderler her ay ödenen sabit giderler arasındadır.
 

4. Amortisman Giderleri

Amortisman giderleri şirketlerde ürünlerde oluşan aşınma,eskime ve yıpranma karşılığı olarak ödenen giderlerdir. Sabit gelirler arasında en temel konular arasında yer alır. 


Çalışan Yemek Bedelini Yemek Kartı ile Sağladığınızda Nasıl Tasarruf Ettiğinizi Biliyor Musunuz? 


Daha önce belirttiğimiz üzere çalışana ödediğiniz yemek bedelini, yemek kartı ile sağladığınız yıllık 5.500 TL’den fazla sağlarsınız.

2021 günlük yemek bedelinin açıklanması ile çalışana ödenmesi gereken tutar 25,25 TL olarak belirlenmiştir. 25,25 TL tutarının içinde %1’lik KDV oranı da dahildir.

Mayıs 2021 sonrasında tekrar gıda ürünlerinde KDV oranının %8 olması halinde ise bu rakamın KDV dahil 27 TL’ye  çıkması bekleniyor.

Buna göre bazı sayfalarda hesaplamaların %8 KDV üzerinden yapılması ve bundan dolayı da  çalışan başına yıllık 6.500 TL tasarruf elde edileceği görülmektedir ve karar vericilerin kafasında karışıklığa neden olmaktadır.


Peki gerçekten çalışan başına 6.500 TL mi kazanç sağlıyorsunuz.


Gelin bu konuda bir hesap yapalım.

Aşağıda yemek bedelini yemek kartı ile ödediğinizde yıllık kazancınızın hesaplanmasını anlattık. Buna göre;

 

Güncel KDV oranı %1 ile hesaplandığında kazancınız:

  • Aylık Çalışma Günü: 22
  • Çalışan sayısı: 1
  • Günlük Yemek Bedeli (KDV Dahil): 25.25 TL
 

1 Çalışan için Aylık Yemek Bedeli= 22 * 1 * 25.25 TL= 555.5 TL

Brütleştirme Katsayısı (BK)= ( (1 - İşsizlik Sigortası - SGK Primi İşçi Payı) * (1-Gelir Vergisi) ) - Damga Vergisi

= ( ( 1 - 0.01 - 0.14) * (1 - 0.2)) - 0.759 = 0.67241

 

kabul ederek hesap yapıldığında;

 

KDV İndirimi %1 olduğunda= (Yemek Bedeli - (Yemek Bedeli / 1.01)* Çalışan Sayısı* Aylık Çalışma Günü

=(25.25 - (25.25 / 1.01))*22*1 = 5.5 TL indirim

Damga Vergisi (%0.759)= (Aylık Yemek Bedeli / BK) * Damga Vergisi Oranı

= (555,5 / 0,67241) * 0.00759 = 6.27 TL

SGK Primi İşçi Payı (%14) = (Aylık Yemek Bedeli / BK) * SGK Primi İşçi Payı

= (555,5 / 0,67241) * 0.14 = 115.66 TL

İşsizlik Sigortası İşçi Payı (%1)= (Aylık Yemek Bedeli / BK) * İşsizlik Sigortası İşçi Payı

= (555.5 / 0.67241) * 0.01 = 8.26 TL

SGK Primi İşveren Payı (%20.5)= (Aylık Yemek Bedeli / BK) * SGK Primi İşveren Payı

= (555.5 / 0.67241) * 0.205 = 169.36 TL

İşsizlik Sigortası İşveren Payı (%2)= (Aylık Yemek Bedeli / BK) * İşsizlik Sigortası İşveren Payı

= (555.5 / 0.67241) * 0.02 = 16.52 TL

Gelir Vergisi (%20)= ( (Aylık Yemek Bedeli / BK) -SGK Primi İşçi Payı - İşsizlik Sigortası İşçi Payı)  * Gelir Vergisi

= ( (555.5 / 0.67241) - 115.66 -8.26 ) * 0.2 = 140.44 TL

İşverene Toplam Maliyeti= Aylık Yemek Bedeli + Damga Vergisi + SGK Primi İşçi Payı + İşsizlik Sigortası İşçi Payı + SGK Primi İşveren Payı + İşsizlik Sigortası İşveren Payı

= 555.5 + 140.44+ 6.27+ 115.66 + 8.26 + 169.36 + 16.52 = 1012.01 TL

 

Çalışanlarınız yemek bedelini yemek kartı ile ödediğinizde ise Gelir Vergisi, SGK Primi İşçi Payı, SGK Primi İşveren Payı ve Damga vergisinden muaf olursunuz.

 

Yemek kartı aldığınızdaki işverene maliyet= Aylık Yemek Bedeli - KDV İndirimi

= 555.5 - 5.5 = 550 TL olur.

 

Böylece aylık kazancınız= 1012,01 - 550 = 462.01 TL

Yıllık ise = 462.01 * 12 ay = 5544.15 TL

 

Sonuç olarak KDV oranı %1 üzerinden yapılan hesaplarda 1 çalışan için yıllık yaklaşık 6.000 TL tasarruf sağlanmış olur.

 

Mayıs ayı sonrasında KDV oranı %8 KDV olduğunda kazancınız:

  • Aylık Çalışma Günü: 22
  • Çalışan sayısı: 1
  • Günlük Yemek Bedeli (KDV Dahil): 27 TL

 
1 Çalışan için Aylık Yemek Bedeli= 22 * 1 * 27 TL= 594 TL

Brütleştirme Katsayısı (BK)= 0,67241

KDV İndirimi %8 olduğunda= 44 TL

Damga Vergisi (%0.759)= 6.70 TL

SGK Primi İşçi Payı (%14)= 123.67 TL

İşsizlik Sigortası İşçi Payı (%1)= 8.83 TL

SGK Primi İşveren Payı (%20.5)= 181.09 TL

İşsizlik Sigortası İşveren Payı (%2)= 17.67 TL

Gelir Vergisi (%20)= 150.18 TL

Aylık İşverene Toplam Maliyeti= 1082.15 TL - 550 = 532.15 TL

Yıllık ise = 532.15 * 12 ay = 6385.83 TL

 
Hesaplamalarda da görüldüğü gibi KDV oranına bağlı olarak ede edilen vergi tasarrufu da farklılık göstermektedir.

Bu nedenle tüm yemek kartı şirketlerinde Mayıs ayına kadar gıda ürünlerinde KDV %1 uygulaması olduğundan, elde edilecek vergi avantajı yıllık 5.500 TL üzerindeyken; Mayıs ayı sonrası KDV %8 uygulamasına geçildiği takdirde bu rakam 6.500 TL’ye yaklaşacaktır.

Mevcut uygulama KDV %1 olduğundan 6.500 TL’ye varan tasarruf elde edilmesi mümkün değildir.

Detaylı Bilgi Al

Submitted by gamzegulden.sigirci on 07.01.2021

Şirketinizin ihtiyacına uygun çözümlerimizden faydalanmak için tıklayın

Teklif İste