Çalışma hayatı, gününüzün büyük bir kısmını kapsıyor. Bu süreçte, sağlıklı ve dengeli beslenmek hem iş hem de günlük yaşamınız için büyük önem taşıyor. Ofiste çalışıyorsanız biliyoruz ki toplantılar, iş görüşmeleri, ofis etkinlikleri gibi durumlarda sunulan ikramlar size bu konuda pek yardımcı olmuyor. Buna ek, gününüzün büyük bir çoğunluğunu yeteri kadar hareket etmeden masa başında geçiriyorsunuz. Ancak, ofiste çalışırken sağlıklı ve dengeli beslenmek imkânsız değil.
Beraber yemek yemek sosyal bağlarımızı oluşturan en önemli aktivitelerden birisidir. İş yerlerinde de günün en önemli konularından birisi öğle yemeklerinin menüsü olmuştur.Ancak koronavirüs hayatımızdaki birçok şey gibi yemek ritüellerimizi de değiştirdi.Artık masalarda yan yana oturamıyoruz, öğle arasında gittiğimiz restoranlar, lokantalar bir süredir kapalı, hatta evden çalışma sistemine geçenler öğle yemeklerini evde yemek durumundalar.
Tüm dünyada kullanılan evrensel bir kelime olan tabildot, ya da Türkiye’deki yerleşmiş kullanımı ile tabldot, Fransızca kökenli “table d’hôte” kelimesinden gelmektedir. Alakart’ın (à la carte) tam zıttı olarak, seçmesiz yemek anlamına gelmektedir. Menülerin, müşterilere hazır ve sabit olarak sunulduğu yemek hizmeti çeşididir.
Covid-19 salgını, hepimizin hayatında birçok değişikliğe neden oldu. Çalışma şeklimiz, hijyene verdiğimiz önem, sosyal ilişkilerimizde insanlarla olan mesafemiz gibi konularda geçmişten oldukça farklı ve dikkatli davranmaya başladık. Yine bu süreçte, başta sosyal mesafe olmak üzere, çeşitli risklerden dolayı oturma alanları kapatılan restoranlar nedeniyle, yemek yeme alışkanlıklarımızda da değişiklikler oldu.