Multinet UP Editör

Yazar:

Multinet UP

Editör

05.08.2021
4 Dakika Okuma Süresi

Yemek Ücreti Nasıl Hesaplanır ve Ne Kadar Olmalı?

Hepimizin bildiği üzere yemek molaları çalışan motivasyonunu artırmada büyük öneme sahip. Yemek ve çay molaları olarak bildiğimiz bu kısa aralar çalışanlarınızın zihinlerini temizlemesine yardımcı olur, verimliliklerini yükseltir. Bu yüzden de günümüzde birçok işletme yan hak olarak yemek molalarını tercih ediyor.

Yemek molalarında şirketler birçok yemek çözümü kullanıyor. Bunlar arasında en popüler çözümler yemekhane ve yemek kartlarıdır. Çözümleri kısaca sıralarsak;

Özellikle şirketler yemek çözümü olarak yemek kartı tercih ettiklerinde günlük ne kadar ücret belirtmesinin uygun olacağı konusunda kararsız kalabiliyor. Bu yazımızda da özellikle yemek kartı günlük limitinin en az kaç olması gerektiği ve yemek ücretinin nasıl hesaplandığını anlatacağız. Ardından yemek kartı ile yemek ücretlerinden %100 vergi avantajı nasıl sağlayacağınızı göstereceğiz. Tüm bunlarla birlikte yemek ücreti ile ilgili merak edilen diğer sorularınızı da cevaplayacağız.

Hadi o zaman başlayalım!

Bir Çalışan için Günlük Yemek Ücreti Ne Kadar Olmalı?
 

Bu sorunun cevabı aslında restoran, cafe gibi işletmelerdeki yemek fiyatlarına göre belirlememiz en uygun yöntem. Burada belirleyici faktör çalışanlarınızın en çok hangi yemeği tercih etmesine bağlı olarak değişecektir. 

Genel olarak çalışanlarınız öğle yemeklerinde pide türlerinden yemeği istediğini düşünerek hesap yaptığımızda bir çalışan için bir günlük yemek ücreti en az 25 TL olmalıdır.

Peki, bu hesaplama neden pideye göre yapılmalı?
 

Bu sorunun cevabı hem besin değerinin yüksek olması hem de fiyatının değişimlerden az etkilenmesinden kaynaklıdır.

Bknz: https://www.gunboyugazetesi.com.tr/kiymali-pide-endeksi-4885yy.htm

Şu anki günlük yemek bedeli ve pide endeksine göre bakıldığında işletmelerin yemek ücretinin 25 TL altında olmaması gerektiği aşikardır.

İşveren Çalışana Yemek Ücreti Ödemek Zorunlu Mu?  

4857 sayılı İş Kanununda çalışanlara yemek ücretinin verilmesinin herhangi bir zorunluluğu bulunmuyor. Bu tür yan haklar iş sözleşmesi kapsamındaki hükümlere tabiidir. Çalışanlar yemek yardımı konusunda işletme sahibi ile konusup iş sözleşmesinde yer vermelidir. İş sözleşmesinde yemek yardımı/ücreti konusunda herhangi bir madde geçmezse bu işlemin zorunluluğu oluşmaz.

MutliNet Yemek Kartı ile Tasarruf

Yemek Ücretinin Vergilendirilmesi ve Yemek Kartı Vergi Avantajı


Yazı başında da belirttiğimiz üzere çalışanlara verilen yemek çözümleri; nakit, yemek fişi, yemek çeki, yemek kartları ve yemekhane olarak ayrılıyor.

Eğer bir şirket nakit olarak bir yemek yardımı yapıyorsa, bordroda bu işlem vergilendirilmelidir. 

Eğer yemek kartı, yemek çeki gibi çözümler tercih edilecekse yasa gereği günlük yemek bedeli sınırına kadar vergi kalemlerinden bazılarından muaf tutulur. Bu vergi çeşitleri;

Bunlara ek olarak yemek kartı, çeki kullanımlarının muhasebe departmanı tarafından masraf olarak kayıt alınması gerekir. Yemek bedeli istisna tutar üzerinde kalan rakam için hesaplanır.

Yemek fişlerinde yukarıdakilere ek olarak  muhasebe ekiplerine operasyonel yük oluşturur. Muhasebe ekiplerinizin her ay çalışanların ay boyunca kullandığı fişlerinin hepsinin ayrı ayrı sisteme girilmesi gerekmektedir.

İşletme yemek çözümü olarak yemekhane tercih ettiğinde ise işveren masrafı olarak görünür, çalışan bordrosuna eklenmez.

30.000 noktada geçerli MultiNet yemek kartının sunduğu operasyonel ve vergi avantajlarını öğrenmek için bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım.


 

Yemek Ücreti Nasıl Hesaplanır? 

2021  yılı için yemek ücreti hesabına ait örnek hesabı aşağıda bulabilirsiniz. Bu hesapta önce nakdi olarak düşünülüp bir yemek ücreti belirlenmiştir. Ardından ise yemek kartı yemek ücreti vermeniz durumundaki yemek ücretiniz açıklanmıştır.

Aylık çalışma günü: 22 iş günü

Çalışan sayısı: 10

Günlük Yemek Bedeli (KDV Dahil): 25,25 TL olduğunda

Devletin Belirlediği KDV Oranı: %1 

1 çalışana verilmesi gereken aylık yemek bedeli= 22*10*25,25= 5555 TL’dir.

Brütleştirme Katsayısı (BK)= ( (1 - İşsizlik Sigortası - SGK Primi İşçi Payı) * (1-Gelir Vergisi) ) - Damga Vergisi

= ( ( 1 - 0.01 - 0.14) * (1 - 0.2)) - 0.759 = 0.67241 kabul ederek hesap yapıldığında;

KDV İndirimi %1 olduğunda= (Yemek Bedeli - (Yemek Bedeli / 1.01)* Çalışan Sayısı* Aylık Çalışma Günü

 =(25.25 - (25.25 / 1.01))*22*10 = 55 TL indirim

Damga Vergisi (%0.759)= (Aylık Yemek Bedeli / BK) * Damga Vergisi Oranı

= (5555 / 0,67241) * 0.00759 = 62,7 TL

SGK Primi İşçi Payı (%14) = (Aylık Yemek Bedeli / BK) * SGK Primi İşçi Payı

= (5555 / 0,67241) * 0.14 = 1156,59 TL

İşsizlik Sigortası İşçi Payı (%1)= (Aylık Yemek Bedeli / BK) * İşsizlik Sigortası İşçi Payı

= (5555 / 0.67241) * 0.01 = 82,61 TL

SGK Primi İşveren Payı (%20.5)= (Aylık Yemek Bedeli / BK) * SGK Primi İşveren Payı

= (5555 / 0.67241) * 0.205 = 1693,57 TL

İşsizlik Sigortası İşveren Payı (%2)= (Aylık Yemek Bedeli / BK) * İşsizlik Sigortası İşveren Payı

= (5555 / 0.67241) * 0.02 = 165,23 TL

Gelir Vergisi (%20)= ( (Aylık Yemek Bedeli / BK) -SGK Primi İşçi Payı - İşsizlik Sigortası İşçi Payı)  * Gelir Vergisi

= ( (5555 / 0.67241) - 1156,59 - 82,61 ) * 0.2 = 1404,3 TL

İşverene Toplam Maliyeti= Aylık Yemek Bedeli +Gelir Vergisi + Damga Vergisi + SGK Primi İşçi Payı + İşsizlik Sigortası İşçi Payı + SGK Primi İşveren Payı + İşsizlik Sigortası İşveren Payı

= 5555 + 1404,3 TL + 62,7 + 1156,59 + 82,61 + 1693,57 + 165,23 = 10120,13 TL

Eğer işletmenizde yemek kartı tercih edecek olursanız Gelir Vergisi, SGK Primi İşçi Payı, SGK Primi İşveren Payı ve Damga vergisinden muaf olursunuz.

Yemek kartı aldığınızdaki işverene maliyet= Aylık Yemek Bedeli - KDV İndirimi

= 5555 - 55 = 5500 TL olur.

Böylece aylık kazancınız = 1012,01 - 550 = 462.01 TL 

Yıllık ise = 462.01 * 12 ay = 5544.15 TL

Submitted bygamzegulden.sigircion05.08.2021

Şirketinizin ihtiyacına uygun çözümlerimizden faydalanmak için tıklayın

Teklif İste
Yukarı Çık