Zaman yönetimi ile zamanın etkili bir şekilde değerlendirilmesi ve doğru zamanın uygun etkinlikler için nasıl kullanılacağının belirlenmesi amaçlanır. Zaman yönetimi daha kısa zamanda daha fazla iş yapabilme becerilerini geliştirerek, stres miktarının azalmasına verimliliğin artmasına yardımcı olur. Zaman yönetimi için farklı uygulama şekillerine ve farklı avantajlara sahip çeşitli yöntemler bulunuyor.
Şirketler hedeflerine ulaşmaya çalışırken, bazen beklenmedik olay ve durumlarla karşılaşabilirler. Tahmin edilemeyen ve müdahale gerektiren bu olay ve durumlar kriz olarak tanımlanır. Şirketlerin ise bu olay ve durumların önüne geçebilmesi, müdahale edebilmesi ve sonuçlarını değerlendirmesi gerekir. Bunun için, şirketlerin krizi kabul etmeleri ve etkili bir şekilde yönetmeleri gerekir. Bu yazımızda kriz yönetiminin ne ifade ettiğini örnek vakalarla birlikte ele aldık.
Türk mutfağına ait lezzetlere ulaşmanın en kolay yolu olan esnaf lokantaları fast food kültürünün oldukça yaygınlaştığı özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde geleneksel tatları bizlerle buluşturuyor. Ev yemeklerinin lezzetini, ev ortamının sıcaklığında servis eden esnaf lokantaları lezzetlerini camekanlı tezgahlarda sunarak bir semte ait gastronomi müzesi gibidir.
Pandemi nedeni ile evde vakit geçirdiğimiz süreçte hepimiz bazı yemekleri özledik hatta bu yemeklerin tariflerini mutfaklarımızda denedik. Pandemi kısıtlamalarının azalması ile yavaş yavaş her şey normale dönüyor. Bizler dışarıda ve ofis ortamında daha fazla vakit geçirirken restoranlar da kapılarını misafirlerine açmaya başlıyor. Böylece, evde pişirmenin çok da mümkün olmadığı veya aynı tadı vermeyen yemeklerle artık buluşabiliyoruz.