Sürdürülebilirlik için Şirket Aracı Kiralamanın Önemi Nedir?

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

02.11.2023
5 Dakika Okuma Süresi

Sürdürülebilirlik hareketi, dünya yaşamının devamlılığı için önemlidir. Aynı zamanda bu, yaşamın niteliğini de korur. Sürdürülebilirlik yalnızca geri dönüşüm, su krizi ve hava kirliliği gibi konularla sınırlı değildir. Araç kullanımı gibi daha spesifik konuları da içerir. Dolayısıyla sürdürülebilirlik için şirket aracı kiralamak da dünya için atabileceğiniz adımlardan biridir.

Sürdürülebilir filo yönetimi sistemine geçerek işletmenizin sahip olduğu araçları güncelleyebilirsiniz. Araç seçimi, bakımı ve yönetimi gibi alanlarda çevreci düzenlemeler yapabilirsiniz. Çalışanlarınıza verimli sürüş davranışları, rotalama ve lojistik, veri analitiği ve izleme eğitimleri sunabilirsiniz. Dilerseniz araç sahipliği yerine uzun vadeli kiralamaları tercih etmeniz mümkündür. 

Sürdürülebilirlik Nedir? 

Sürdürülebilirlik, kaynakları dikkatli kullanma ve koruma hareketidir. Bu hareketin altında yatan amaç, gelecek nesillere verimli bir dünya ve toplum bırakmaktır. Sürdürülebilirlik hareketine destek olan bireyler, mevcut ihtiyaçlarını karşılarken gelecek nesilleri ve dünyanın yarınını da düşünürler. Bu kavramın ekonomik, çevresel ve sosyal boyutları olduğu da söylenebilir.

Ekonomik sürdürülebilirlik; gelir dağılımının adaleti, refah yükselişi ve yoksulluğun azalması ile ilişkilidir. Ekonomik kaynakların verimli kullanılmasını ve düzenli şekilde üzerine eklenmesini savunur. Sosyal sürdürülebilirlik, yüksek bir yaşam kalitesi hedefler. Eşitlik, insan hakları, sağlık, eğitim ve barınma gibi konuları içerir. Çevresel sürdürülebilirlik ise doğal kaynakların kullanımını yönetir. Bu harekette kaynaklar kullanılırken çevreye zarar vermemeye ve biyolojik çeşitliliği korumaya özen gösterilir. 

Shell Türkiye premium distribütörü Multinet Up ile filo yönetimi çok pratik. Taşıt tanıma sistemi, yaygın şube ağı ve daha fazla

Kurumsal Anlamda Sürdürülebilirlik Neden Önemlidir?

Kurumsal sürdürülebilirlik önemli bir konudur. Çünkü bir işletmenin çevresel, ekonomik ve sosyal anlamda varlığını uzun yıllar korumasını ifade eder. Kurumsal sürdürülebilirliği anlamış ve sistemine entegre etmiş bir şirket, pazarda ciddi avantajlar elde eder. Bunlardan ilki rekabet avantajıdır. Enerji ve kaynak kullanımını optimize eden sürdürülebilirlik, maliyetleri düşürürken verimliliği artırır.

Sürdürülebilirlik, atık azaltma ve dönüştürme gibi uygulamalarla mali performansı artırarak bütçe avantajı sağlar. Sürdürülebilirlik için şirket aracı kullanmak da bütçeye katkı sağlar. İklim değişikliği, çevresel felaketler ve diğer riskleri yönetir. Güvenirlik ve itibar oluşturduğu için marka değerini korur. Aynı zamanda çalışanları refahını artırır ve yerel topluma katkıda bulunur.  

Şirket Aracı Kiralama ve Sürdürülebilirlik Arasındaki İlişki Nedir?

Araç kiralama ve çevrecilik arasında yakın bir ilişki bulunur. Çünkü araç kiralama hizmeti, bireylere alternatif ulaşım yöntemleri sunar. Dilediğiniz taşıtı yalnızca ihtiyaç durumunda kullanarak yakıt ve bütçe tasarrufu sağlarsınız. Sürdürülebilirlik için şirket aracı kiralamak da benzer faydalara sahiptir. Şirketler, kendi filolarına sahip olmak yerine kiralık araç kullanımını tercih ederlerse sürdürülebilirlik hareketine katkı sağlamış olurlar.

Kiralık araçlar, düzenli olarak bakıma girerler. Bu sayede egzoz emisyonları kontrol edilir ve doğaya salınan zararlı gaz miktarı azalır. Uzun dönem araç kiralama, birçok şirket tarafından tercih edilir. Çünkü bu sistem sayesinde hem ihtiyaç anında hazır araçları bulunur hem de otomobil sahipliğiyle ilgili riskleri kiralama şirketine devrederler. Ayrıca sürdürülebilir politikalarına da sadık kalırlar.

Sürdürülebilir Araç Kiralama Seçenekleri Nelerdir?

Sürdürülebilirlik İçin Araç Kiralama

Günümüzde birçok farklı araç kiralama seçeneğine rastlamak mümkündür. Sürdürülebilir araç tercihi, olumsuz çevresel etkileri azaltmayı hedefler. Dolayısıyla sürdürülebilir araçları seçerken yakıt türü, menzil uzunluğu, emisyon seviyesi gibi faktörlere dikkat etmek gerekir. Bugünkü dikkatiniz ve duyarlılığınız sayesinde çocuklarınızın yarınlarını kurtarmanız mümkündür. Sürdürülebilir yolculuklar için kullanabileceğiniz seçenekler şunlardır:

  • Elektrikli araçlar
  • Hibrit araçlar
  • Düşük emisyonlu araçlar
  • Yakıt verimli araçlar
  • Paylaşımlı ulaşım
  • Bisiklet veya elektrikli scooter kiralama

Yakıt verimli araçlar için AdBlue gibi seçenekler değerlendirilebilir. AdBlue, dizel araçlardaki azot oksit emisyonunu azaltan bir sıvıdır. Bu emisyon, hava kirliliğine yol açar ve insan sağlığına zarar verir. Bu sebeple ticari ve binek araçlarda kullanımı önemlidir. Paylaşımlı ulaşım ise hem ekonomik hem çevresel hem de sosyal sürdürülebilirliği sağlayan faydalı birleşimdir.

Sürdürülebilirlik Kapsamında Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sürdürülebilirlik için şirket aracı kiralarken dikkat edilebilecek onlarca nokta sayılabilir. Bunlardan ilki yakıt tasarrufudur. Daha az yakıt tüketen araçları seçmek önemlidir. İkincisi emisyon düzeyidir. Düşük emisyonlu araçlar, karbon ayak izini azaltır. Bu konuya örnek olarak elektrikli araçlar verilebilir. Elektrik yerine hidrojen gibi alternatif yakıtlar da tercih edilebilir. Fosil yerine biyoyakıtla çalışan araçlar kullanarak sürdürülebilirliğe katkı sağlayabilirsiniz.

Sürdürülebilirlik konusunda gözden kaçan bir nokta da araç boyutudur. Büyük araçlar daha fazla yakıt tüketir. Tek kişilik yolculuklarda daha küçük araçları tercih edebilirsiniz. Taşıtın yaşı da sürdürülebilirlik konusunda önemlidir. Bu yüzden genç araçları tercih etmek avantajlıdır. Araç kiralarken sürdürülebilirlik konusunda çözüm üretmek biraz da sizin elinizdedir. Örneğin hız sınırlarına uyma ve gereksiz motor çalıştırmama gibi verimli sürüş alışkanlıkları geliştirebilirsiniz. 

Submitted byeda.ozyildirimon02.11.2023

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık