notification-announcements

Duyurular

 

WhatsApp İşletme Hesabına Nasıl Konum Eklenir?

Multinet Up
Multinet Up
İnovasyon & Girişimcilik 5 Dakikalık Okuma Süresi
Whatsapp İşletme Hesabına Konum Eklemek

Dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp, ücretsiz bir mesajlaşma platformudur. Uygulama, kullanıcılarına mesaj atmanın yanı sıra arama ve medya paylaşımı gibi pek çok olanak sunar. Üstelik SMS ile MMS’i tarihe gömen bu platform, yalnızca bireysel kullanıcıların değil, işletmelerin de yararına olan çok sayıda özelliğe sahiptir. 

WhatsApp Business, sosyal medya üzerinden satış yapan küçük işletmelerin ve butik mağazaların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilen özel bir uygulamadır. Aplikasyon; mesajları otomatik hâle getirmeyi, sıralamayı ve en hızlı şekilde yanıtlamayı sağlayan araçlar sunar. Bu sayede işletmeler ile müşterilerin kolayca haberleşmesi mümkün hâle gelir. Üstelik aynı WhatsApp Messenger gibi çalıştığı için kullanımı da oldukça pratiktir. 

Dilerseniz işletmenizin profesyonel görünmesini sağlamak ve müşterileriniz tarafından kolayca bulunabilmek için WhatsApp Business hesabınıza kurum konumunu ekleyebilirsiniz. Multinet Up olarak bu yazımızda WhatsApp konum ekleme özelliğine dair merak edilen tüm ayrıntıları ele aldık. 

WhatsApp İşletme Hesabına Konum Eklemek Neden Önemlidir?

WhatsApp, dünyanın en çok kullanılan mesaj uygulamasıdır. Üstelik uygulamanın sunduğu arama olanağı, kullanıcıların en çok kullandığı özelliklerin başında gelir. Platform, iş yazışmaları ve müşteri iletişimi için elverişli özelliklere sahip olduğundan pek çok işletme tarafından tercih edilen bir hizmettir. WhatsApp konum ekleme özelliği kullanılarak gerçek zamanlı lokasyon bilgisi paylaşılabilir. Tabii söz konusu işletmeler olunca daha kurumsal bir izlenim bırakmak ve kolay ulaşılabilir olmak önem kazanacağından anlık konum paylaşmak yeterli olmayabilir.  

İş yeri/kurum konumunu kullanarak ilgili işletmenin adının ve açık adresinin müşteriler arasında kolayca paylaşılabilmesi mümkün olur. Bu özellik, işletmenin daha fazla kişi tarafından bilinir olmasına ve müşteri potansiyelini artırmasına olanak tanır. Üstelik bu sayede müşterilerle adres paylaşmanıza gerek kalmadan yerinizi bulmaları da mümkün olur. Ayrıca bilgilerine kolayca erişilebilen bir firma, müşterilerin nezdinde konumunu paylaşmayan bir işletmeden çok daha güvenilir gözükecektir. 

WhatsApp İşletme Hesabınıza Nasıl Konum Eklersiniz?

WhatsApp’ın kendi bünyesinde harita özelinde bir algoritma bulunmaz. Uygulamanın tam olarak kullanıma açık bir konum ekleme servisi olmadığından işletme hesabınız için farklı yöntemler uygulamanız gerekebilir. Dilerseniz WhatsApp konum firma ekleme özelliğini nasıl kullanabileceğinize dair detayları yazının devamında bulabilirsiniz. 

Foursquare’e Nasıl Konum Eklenir?

Foursquare, GPS sisteminden yararlanarak kullanıcıların bulundukları konumlarda yer bildirimi yapmasına olanak tanıyan bir platformdur. WhatsApp konum ekleme özelliğini kullanabilmek için öncelikle bu uygulamaya kayıt olmalısınız. Foursquare uygulamasına kayıt olmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Foursquare Business hesabı açarken bir defaya mahsus olmak üzere belirli bir ücret ödemeniz gerekir. Bu işlemin ardından kayıt aşamasına geçebilirsiniz. 
  • İşletmenizin adı ile adresini ilgili alana girin. 
  • Kaydını yaptığınız işletmenin fotoğraflarını sisteme yükledikten sonra işlemi tamamlayabilirsiniz. 

Bu adımların ardından kısa bir süre beklemeniz gerekebilir. İşletmenizin konumunu, fotoğraflarını ve bilgilerini eksiksiz olarak sisteme girdikten sonra 1 ila 3 iş günü arasında kaydınız uygulama tarafından onaylanacaktır. 

iOS Cihazlardan Konum Ekleme

Apple kullanıcıları, Map Connect uygulaması yardımıyla iOS tabanlı cihazlar için harita kaydı oluşturabilir. Bahsi geçen uygulamanın işletmelere sağladığı en büyük avantaj, konum bilgisinin Apple Haritalar servisine kaydedilebilmesidir. Bu noktada iOS cihazlar üzerinden WhatsApp konum ekleme özelliğinden yararlanmak için mutlaka aktif olarak hizmet veren bir işletmeye sahip olmak gerektiğini hatırlatmak faydalı olabilir. Gelecekte faaliyete geçecek iş yerleri adına önceden konum eklemek mümkün değildir. iOS cihazlardan konum eklemek için şu şekilde ilerleyebilirsiniz: 

  • Apple Maps Connect uygulamasına giriş yapın.
  • “Yer Ekle” sekmesini açtıktan sonra istenen bilgileri girin.
  • Telefon numaranızı doğrulayarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz. 
  • Harita üzerinden işletmenize ait konumu belirleyin ve çalışma saatlerinizi paylaşın. 
  • “İnceleme İçin Gönder” kısmına tıklayarak onay sürecine geçin.

Talebiniz gerekli bilgilerin eksiksiz olarak paylaşılmasını takip eden 1 ila 3 günlük süreçte yanıtlanacaktır. Olumlu yanıt almanız hâlinde işletmeye ait konum bilgisi Apple Haritalar üzerinden görüntülenebilir. Bu sayede WhatsApp iş yeri konum ekleme işlemini tamamlayabilirsiniz. 

Android Cihazlardan Konum Ekleme

Hem Android hem de iOS tabanlı cihazlar ile Facebook üzerinden WhatsApp konum ekleme özelliğini kullanabilirsiniz. Eğer işletmenizin hâlihazırda Facebook sayfası bulunmuyorsa öncelikle bir kullanıcı hesabı oluşturmalısınız. İşletme sayfanıza eklediğiniz konum bilgisi onaylandıktan sonra WhatsApp hesabınızda iş yerinizin lokasyonunu paylaşabilirsiniz. 

WhatsApp Durumuna Konum Eklenebilir mi?

WhatsApp duruma konum ekleme özelliği, iş yeri adresinizin müşterileriniz tarafından görüntülenmesini sağlar. Üstelik bu yöntem, kolay ve vakit kazandıran bir seçenektir. WhatsApp’ta duruma konum eklemek için öncelikle uygulamayı açarak konum sekmesine girmelisiniz. Kamera ya da “+” simgesine tıkladıktan ve istenen videoyu veya fotoğrafı ekledikten sonra üst kısımda yer alan emojiyi seçmeniz yeterli olur. Buradan işletmenizin konumunu paylaşabilirsiniz. 

WhatsApp’ta Konum Gönderirken İşletmenizi Nasıl Bulursunuz?

WhatsApp’ta konum gönderirken işletmenizi bulmanın en kolay yolu sağ üst köşede yer alan arama butonunu kullanmaktır. Ardından işletmenizi ismiyle aratabilirsiniz. Şayet işletmenizin konum ekleme işlemi tamamlanmışsa firma ismi sonuçlar arasında görüntülenebilir. 

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi giriniz

Kategoriler
İnovasyon & Girişimcilik
İnovasyon
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
Kurumsal Seyahat
kurumsal seyahat
Lojistik ve Filo Yönetimi
lojistik ve filo yönetimi
İlgili Yazılar
AI Chatbot ile Müşteri Hizmetleri
AI Chatbot’lar ile Müşteri Hizmetlerinde Yeni Dönem
Affilate Marketing Nedir?
Affiliate Marketing Nedir, Nasıl Yapılır?
KOBİ'lerin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
KOBİ’lerin Avantajları ve Dezavantajları
  • Anonim Şirket Kurma Rehberi

    Anonim Şirket Kurma Rehberi

    Sermaye şirketleri, anonim şirket ve limited şirket olarak ikiye a

  • Franchising Nedir?

    Franchising Nedir?

    Franchising, ürün ya da hizmetin imtiyaz hakkına sahip tarafın, imtiyaz hakkını daha önceden belirlenmiş bir süre ve şartlar dahilinde ikinci tarafa vermesidir. Birbirinden bağımsız bu iki taraf arasında sözleşme imzalanır.

  • 10 Kârlı İş Fikri

    Kendi İşini Kurmak İsteyenler İçin 10 Kârlı İş Fikri

    Girişimcilik, şüphesiz son dönemlerde sıkça bahsedilen konuların başında gelir.

  • 5G'nin Şirketler için Avantajları

    5G Teknolojisinin İşletmelere Getirdiği Avantajlar

    Hız, güvenilirlik ve verimlilik, tüm sektörlerde daima öncelikli konular olmuştur. Günümüzün hızla gelişen ve dönüşen dijital çağında ise bu ihtiyaçların daha da önem kazandığı gözlemlenebilir.

  • Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

    Şahıs Şirketi Kurma Rehberi

    Şahıs şirketi, kendi işini kurmak veya yeni bir girişim başlatmak isteyenlerin tercih edebileceği ufak ölçekli bir şirket türüdür.

  • İşletme Kredisi Nedir?

    İşletme Kredisi Nedir ve Nasıl Alınır?

    İşletme kredisi (ticari kredi) BDDK lisansına sahip bankaların işletmelere verdikleri kredi türüdür.İşletmeler hem ticari faaliyetlerine devam edebilmek hem de büyümek için finansmana ihtiyaç duyarlar.

  • Holding ve Grup Şirketi Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Holding ve Grup Şirketi Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Şirketler büyüdükçe idare edilmeleri daha da zorlaşır. Hem maliyetlerin azaltılması hem de pazar payının büyütülmesi için şirketlerin bir araya geldiği durumlar kaçınılmaz şekilde gerekli oluyor.

  • Proaktif Ne Demek?

    Proaktif Ne Demek?

    Proaktif, bir olay ya da duruma karşı önceden harekete geçme durumunu tanımlamak için kullanılır. Özellikle sorun ortaya çıkmadan önce çözüm önerileri geliştirmek, bu yaklaşımın örnekleri arasında yer alır.

  • Bir İşçinin Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

    Personelin İşletmeye Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

    Her personelin çalıştığı işletme için belli bir maliyeti vardır. Bu maliyet, personele iş karşılığında verilen maaşın yanı sıra bazı giderlerle belirlenir. Söz konusu işletme giderleri arasında prim ve vergi ödemeleri bulunur.

  • B2B, B2C ve C2C İş Modeli Nedir?

    B2B, B2C ve C2C İş Modeli Nedir?

    İşletmelerin faaliyet gösterdiği alanlar farklılaştıkça müşterileri ile kurdukları ilişkinin şekli de değişir.