WhatsApp İşletme Hesabına Nasıl Konum Eklenir?

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

19.11.2023
5 Dakika Okuma Süresi

Dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp, ücretsiz bir mesajlaşma platformudur. Uygulama, kullanıcılarına mesaj atmanın yanı sıra arama ve medya paylaşımı gibi pek çok olanak sunar. Üstelik SMS ile MMS’i tarihe gömen bu platform, yalnızca bireysel kullanıcıların değil, işletmelerin de yararına olan çok sayıda özelliğe sahiptir. 

WhatsApp Business, sosyal medya üzerinden satış yapan küçük işletmelerin ve butik mağazaların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilen özel bir uygulamadır. Aplikasyon; mesajları otomatik hâle getirmeyi, sıralamayı ve en hızlı şekilde yanıtlamayı sağlayan araçlar sunar. Bu sayede işletmeler ile müşterilerin kolayca haberleşmesi mümkün hâle gelir. Üstelik aynı WhatsApp Messenger gibi çalıştığı için kullanımı da oldukça pratiktir. 

Dilerseniz işletmenizin profesyonel görünmesini sağlamak ve müşterileriniz tarafından kolayca bulunabilmek için WhatsApp Business hesabınıza kurum konumunu ekleyebilirsiniz. Multinet Up olarak bu yazımızda WhatsApp konum ekleme özelliğine dair merak edilen tüm ayrıntıları ele aldık. 

WhatsApp İşletme Hesabına Konum Eklemek Neden Önemlidir?

WhatsApp, dünyanın en çok kullanılan mesaj uygulamasıdır. Üstelik uygulamanın sunduğu arama olanağı, kullanıcıların en çok kullandığı özelliklerin başında gelir. Platform, iş yazışmaları ve müşteri iletişimi için elverişli özelliklere sahip olduğundan pek çok işletme tarafından tercih edilen bir hizmettir. WhatsApp konum ekleme özelliği kullanılarak gerçek zamanlı lokasyon bilgisi paylaşılabilir. Tabii söz konusu işletmeler olunca daha kurumsal bir izlenim bırakmak ve kolay ulaşılabilir olmak önem kazanacağından anlık konum paylaşmak yeterli olmayabilir.  

İş yeri/kurum konumunu kullanarak ilgili işletmenin adının ve açık adresinin müşteriler arasında kolayca paylaşılabilmesi mümkün olur. Bu özellik, işletmenin daha fazla kişi tarafından bilinir olmasına ve müşteri potansiyelini artırmasına olanak tanır. Üstelik bu sayede müşterilerle adres paylaşmanıza gerek kalmadan yerinizi bulmaları da mümkün olur. Ayrıca bilgilerine kolayca erişilebilen bir firma, müşterilerin nezdinde konumunu paylaşmayan bir işletmeden çok daha güvenilir gözükecektir. 

WhatsApp İşletme Hesabınıza Nasıl Konum Eklersiniz?

Whatsapp İşletme Hesabına Konum Nasıl Eklenir

WhatsApp’ın kendi bünyesinde harita özelinde bir algoritma bulunmaz. Uygulamanın tam olarak kullanıma açık bir konum ekleme servisi olmadığından işletme hesabınız için farklı yöntemler uygulamanız gerekebilir. Dilerseniz WhatsApp konum firma ekleme özelliğini nasıl kullanabileceğinize dair detayları yazının devamında bulabilirsiniz. 

Foursquare’e Nasıl Konum Eklenir?

Foursquare, GPS sisteminden yararlanarak kullanıcıların bulundukları konumlarda yer bildirimi yapmasına olanak tanıyan bir platformdur. WhatsApp konum ekleme özelliğini kullanabilmek için öncelikle bu uygulamaya kayıt olmalısınız. Foursquare uygulamasına kayıt olmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Foursquare Business hesabı açarken bir defaya mahsus olmak üzere belirli bir ücret ödemeniz gerekir. Bu işlemin ardından kayıt aşamasına geçebilirsiniz. 
  • İşletmenizin adı ile adresini ilgili alana girin. 
  • Kaydını yaptığınız işletmenin fotoğraflarını sisteme yükledikten sonra işlemi tamamlayabilirsiniz. 

Bu adımların ardından kısa bir süre beklemeniz gerekebilir. İşletmenizin konumunu, fotoğraflarını ve bilgilerini eksiksiz olarak sisteme girdikten sonra 1 ila 3 iş günü arasında kaydınız uygulama tarafından onaylanacaktır. 

iOS Cihazlardan Konum Ekleme

Apple kullanıcıları, Map Connect uygulaması yardımıyla iOS tabanlı cihazlar için harita kaydı oluşturabilir. Bahsi geçen uygulamanın işletmelere sağladığı en büyük avantaj, konum bilgisinin Apple Haritalar servisine kaydedilebilmesidir. Bu noktada iOS cihazlar üzerinden WhatsApp konum ekleme özelliğinden yararlanmak için mutlaka aktif olarak hizmet veren bir işletmeye sahip olmak gerektiğini hatırlatmak faydalı olabilir. Gelecekte faaliyete geçecek iş yerleri adına önceden konum eklemek mümkün değildir. iOS cihazlardan konum eklemek için şu şekilde ilerleyebilirsiniz: 

  • Apple Maps Connect uygulamasına giriş yapın.
  • “Yer Ekle” sekmesini açtıktan sonra istenen bilgileri girin.
  • Telefon numaranızı doğrulayarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz. 
  • Harita üzerinden işletmenize ait konumu belirleyin ve çalışma saatlerinizi paylaşın. 
  • “İnceleme İçin Gönder” kısmına tıklayarak onay sürecine geçin.

Talebiniz gerekli bilgilerin eksiksiz olarak paylaşılmasını takip eden 1 ila 3 günlük süreçte yanıtlanacaktır. Olumlu yanıt almanız hâlinde işletmeye ait konum bilgisi Apple Haritalar üzerinden görüntülenebilir. Bu sayede WhatsApp iş yeri konum ekleme işlemini tamamlayabilirsiniz. 

Android Cihazlardan Konum Ekleme

Hem Android hem de iOS tabanlı cihazlar ile Facebook üzerinden WhatsApp konum ekleme özelliğini kullanabilirsiniz. Eğer işletmenizin hâlihazırda Facebook sayfası bulunmuyorsa öncelikle bir kullanıcı hesabı oluşturmalısınız. İşletme sayfanıza eklediğiniz konum bilgisi onaylandıktan sonra WhatsApp hesabınızda iş yerinizin lokasyonunu paylaşabilirsiniz. 

WhatsApp Durumuna Konum Eklenebilir mi?

WhatsApp duruma konum ekleme özelliği, iş yeri adresinizin müşterileriniz tarafından görüntülenmesini sağlar. Üstelik bu yöntem, kolay ve vakit kazandıran bir seçenektir. WhatsApp’ta duruma konum eklemek için öncelikle uygulamayı açarak konum sekmesine girmelisiniz. Kamera ya da “+” simgesine tıkladıktan ve istenen videoyu veya fotoğrafı ekledikten sonra üst kısımda yer alan emojiyi seçmeniz yeterli olur. Buradan işletmenizin konumunu paylaşabilirsiniz. 

WhatsApp’ta Konum Gönderirken İşletmenizi Nasıl Bulursunuz?

WhatsApp’ta konum gönderirken işletmenizi bulmanın en kolay yolu sağ üst köşede yer alan arama butonunu kullanmaktır. Ardından işletmenizi ismiyle aratabilirsiniz. Şayet işletmenizin konum ekleme işlemi tamamlanmışsa firma ismi sonuçlar arasında görüntülenebilir. 

Submitted byeda.ozyildirimon19.11.2023

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık