notification-announcements

Duyurular

 

istanbulkart

İstanbulkart Nedir ve Nasıl Kullanılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanıma sunulan ve başta şehir içi ulaşım (Marmaray, metro, otobüs, vapur, tramvay gibi) olmak üzere; market, otopark, sosyal tesisler gibi yerlerde ödeme yapılabilmesini sağlayan karttır. İstanbulkart ile harcama yapılan binlerce noktası arasına MultiNet yemek kartının da eklendiğini biliyor muydunuz? Bu yeni iş birliği ile şimdi MultiNet harcama noktası olana kafe, market ve restoranlarda İstanbulkart ile özgürce harcama yapılabilecek!

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
sosyal yardım

Sosyal Yardım Nedir?

Sosyal yardım, ihtiyaç sahibi kişilerin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan, planlanan uygulamalardır.

İnsan Kaynakları 4 Dakika Okuma
kısa çalışma ödeneği

Kısa Çalışma Ödeneği Nasıl Hesaplanır ve Ne Kadar Uzatıldı?

Pandemi süreciyle birlikte gündeme gelen ve birçok işletmenin başvurduğu kısa çalışma ödeneği “Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz ya da zorlayıcı sebeplerle iş yerindeki haftalık çalışma sürelerinin en az üçte bir oranında ve geçici olarak azaltılması ya da devamlılık şartı aranmaksızın iş yerinin faaliyetlerinin kısmen en az dört hafta süre ile durdurulması durumunda, iş yerinde üç ayı aşmamak üzere, çalışamadıkları dönem için sigortalılara gelir desteği sağlayan uygulamadır” şeklinde tanımlanmaktadır.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
oryantasyon eğitimi nedir

Oryantasyon Eğitimi Nedir? Nasıl Hazırlanmalıdır?

İşe yeni alınan personel, oryantasyon uygulaması olmayan bir işletmede ilk birkaç gününü ne yapacağını bilemeden, hiç kimse ile iletişim kuramadan geçirebilir. Bu kişi için şirketteki ilk günleri gerçek anlamda zorlayıcı ve kendisini yalnız hissettiği bir dönem olur. Oryantasyon bu noktada devreye girer. İşe yeni başlayan personelin diğer çalışanlarla tanıştırılması, şirket içerisindeki bölümler ve uygulamalar hakkında bilgi verilmesi gibi işlemler oryantasyon sürecinde gerçekleştirilir ve personelin işletmeye hızlı bir şekilde adapte olması sağlanır.

İnsan Kaynakları 4 Dakika Okuma
Abone ol İnsan Kaynakları