Gelişen teknolojinin getirdiği yenilikler ile ortaya çıkan yeni sektörler ve çalışma modelleri günümüzde herhangi bir fiziksel ofise ihtiyaç duymadan iş süreçlerini devam ettirebilen şirketlerin ve girişimcilerin ortaya çıkmasını sağladı. Yasalar gereği ise ticari bir faaliyette bulunan tüm kuruluşların ve vergi mükelleflerinin resmi bir adrese sahip olması gerekiyor. Bu resmi adresler postalar, faturalar, ürün numuneleri, hizmetler gibi nedenlerle her işletme için büyük önem taşıyor.
Günümüz iş dünyasında girişimci işletmelerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu süreçte, kadın girişimcilerin sayısını artırmak, yeni iş kollarında yer almalarını sağlamak ve faaliyet alanlarını genişletmek amacı ile dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de çeşitli destek ve teşvikler sunuluyor. Bu yazımızda, ülkemizdeki kadın girişimciler için oluşturulan destek ve teşvikleri neler olduğunu ve içeriklerini sizler için açıkladık.
Hızla değişen ve gelişen dünyada devamlı olarak yeni girişim fikirleri üretiliyor. Bu girişim fikirlerinin bazıları hayata geçirilebilirken bazıları ise sadece fikir aşamasında kalabiliyor. Girişim fikirlerinin uygulama veya faaliyete aşamasına geçememesinin en temel nedenlerinden biri gerekli sermayenin veya finansal desteğin bulunmaması oluyor.
Ülke ekonomisindeki ve ihracattaki etkili rolü ile adından sıkça söz ettiren KOBİ’lerin tanımı artık değişti! Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkındaki Yönetmelik’te yapılan değişiklik yürürlüğe girerek KOBİ’lere devlet destekler