İstanbulkart Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

27.11.2020
5 Dakika Okuma Süresi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanıma sunulan ve başta şehir içi ulaşım (Marmaray, metro, otobüs, vapur, tramvay gibi) olmak üzere; market, otopark, sosyal tesisler gibi yerlerde ödeme yapılabilmesini sağlayan karttır.

İstanbulkart ile harcama yapılan binlerce noktası arasına MultiNet yemek kartının da eklendiğini biliyor muydunuz? Bu yeni iş birliği ile şimdi MultiNet harcama noktası olana kafe, market ve restoranlarda İstanbulkart ile özgürce harcama yapılabilecek!

Multinet Up ve İstanbulkart iş birliği sayesinde İstanbulkart’ın geçerli alanları daha da genişledi. İstanbulkart’larınızı artık MultiNet üye iş yerlerinde yani yemek, gıda alışverişlerinizde kullanabileceksiniz. Bu iş birliği sayesinde tek kart ile harcamalarınızı kontrol edebilir, özgürce restoran, kafe ve marketlerde alışveriş yapabilirsiniz.

Bu yazımızda İstanbulkart ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını paylaştık.
 

İstanbulkart Nerelerde Geçerlidir?

İstanbulkart kullanarak metro, Marmaray, tramvay, belediye otobüsü ve şehir hatları vapurları ile seyahat edilebilmektedir. Ön ödemeli para kart özelliğine sahip olan İstanbulkart’ın kullanım noktaları arasında MultiNet üye iş yerleri, İsper, İspark, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait şehir plajları, şehir tuvaletleri, Hamidiye su otomatları, BELTUR’a ait kafe ve restoranlar, Migros ve iTaksi yer almaktadır.

İstanbulkart Hangi Marketlerde Geçerlidir?

İstanbulkart; İstanbul’daki MultiNet üye iş yeri marketlerde kullanılabilmektedir. İstanbulkart ve MultiNet etiketi gördüğünüz tüm marketlerde istediğiniz tüm ürün alışverişlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca İstanbulkart’ınızı Migros, Migros Jet ve 5M mağazalarında da kullanabilirisiniz.

İstanbulkart Nasıl Alınır?

İstanbulkart, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Biletmatik’lerden, İstanbulkart dolum bayilerinden, İstanbul’daki tüm Migros, Migros Jet ve 5M mağazalarından alınabilir.

 

İstanbulkart’a Yükleme Nasıl Yapılır?

İstanbulkart’a, kurumsal web sitesinden, İstanbulkart mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların mobil uygulamalarından, web sitelerinden ya da şubelerinden, İstanbulkart dolum bayilerinden, Biletmatik’lerden, İstanbul’daki tüm Migros, Migros Jet ve 5M mağazalarından yükleme yapılabilir.

 

İstanbulkart’a En Fazla Ne Kadar Yükleme Yapılabilir?

Kişiselleştirilmiş İstanbulkart’a tek seferde en fazla 750 TL tutarında yükleme yapılabilirken, kişiselleştirilmemiş İstanbulkart’a 300 TL tutarında yükleme yapılabilir.

 

Kaç Çeşit İstanbulkart Vardır?

Anonim İstanbulkart, Dijital İstanbulkart, İndirimli İstanbulkart, Ücretsiz İstanbulkart ve sınırlı kullanımlı elektronik kart/bilet şeklinde İstanbul Kart çeşitleri mevcuttur.

 

Anonim İstanbulkart Nedir?

Herhangi bir kullanıcı tanımlanmamış olan, herkes tarafından kullanılabilen ve tam ücret alınan İstanbulkart’tır.

 

Dijital İstanbulkart Nedir?

Sanal kart özelliğine sahip ön ödemeli bir kart olan Dijital İstanbulkart, kare kod kullanarak ödeme yapabilme ve İstanbulkart’lara yükleme yapabilme imkânı sunan bir uygulamadır.

 

İndirimli İstanbulkart Nedir? Kimler Alabilir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan toplu ulaşım hizmetlerinden indirimli şekilde yararlanmaya hak kazanmış kişilere verilen İstanbulkart’tır. İndirimli İstanbulkart’a sahip olabilmek için öğretmen, öğrenci ya da 60 yaş üzerinde olmak gerekmektedir.

 

Ücretsiz İstanbulkart Nedir? Kimler Alabilir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan toplu ulaşım hizmetlerini herhangi bir ücret ödemeden kullanmaya imkân tanıyan Ücretsiz İstanbulkart, 65 yaş üstü, engelli, sarı basın kartı sahibi, gazi, milli sporcu, belediye zabıtası, gazi ailesi, şehit ailesi, PTT çalışanı, EHS, TÜİK çalışanı, er ve erbaş gibi kişilere verilmektedir.

 

İstanbulkart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

İstanbulkart’ın web sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden, kart bilgileri girilerek bakiye sorgulaması yapılabilir.

 

İstanbulkart Mobil Uygulamaya En Fazla Kaç Kart Tanımlanabilir?

Mobil uygulamaya en fazla 5 İstanbulkart tanımlanabilmektedir.

 

İstanbulkart Kullanım Detaylarına Nasıl Ulaşılır?

İstanbulkart Mobil Uygulama üzerinden İstanbulkart ulaşım hareketleri detaylı bir şekilde görüntülenebilir.

 

İstanbulkart Mobil Uygulama ile Hangi İşlemler Yapılabilir?

Kredi/banka kartı kaydetme, kare kod ile ödeme, Dijital Kart’tan İstanbulkart’a bakiye yükleme ve talimat oluşturma, mobil uygulamaya İstanbulkart ekleme, varsayılan İstanbulkart’ı belirleyebilme, İstanbulkart hareketlerini görüntüleme ve filtreleme, bakiye alarmı oluşturmak için alt limit belirleme gibi birçok işlem İstanbulkart Mobil Uygulama üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

 

İstanbulkart Kampanyaları ile İlgili Bilgilere Nereden Ulaşılabilir?

İstanbulkart’ın web sitesi içerisinde yer alan “Kampanyalar” sayfasında, güncel ve geçmiş kampanyalara ait bilgiler yer almaktadır.

 

Submitted byburakaon27.11.2020

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık