notification-announcements

Duyurular

 

Shell Taşıt Tanıma Sistemi için Turpak Montaj Noktaları

Multinet Up
Multinet Up
Lojistik ve Filo Yönetimi 5 Dakikalık Okuma Süresi
shell montaj - turpak

1923 yılından beri Türkiye’de akaryakıt hizmeti veren Shell, akaryakıt harcamalarının tek bir noktadan takip edilmesini sağlayan taşıt tanıma sistemini 1996 yılında Türkiye ile tanıştırmıştır. Bugün ülke genelinde 1000’den fazla istasyonu ile taşıt tanıma hizmeti veren Shell işletmelerin etkin filo yönetimine ek olarak çeşitli avantajları da elde etmesini sağlıyor. Sizler için bu yazımızda Shell tarafından kullanılan taşıt tanıma sistemlerini tanıtarak sunduğu avantajları açıkladık.

 

Taşıt Tanıma Sistemleri Nelerdir?

Taşıt tanıma sistemi, araç bilgilerinin yer aldığı sistemler ile akaryakıt pompasının yaptığı veri paylaşımı ile çalışan bir sistemdir. Söz konusu cihazlar anahtarlık şeklinde olabileceği gibi araç motoruna veya pompa kapağına da monte edilebiliyor. Taşıt tanıma sisteminde kullanılmak üzere Shell üç farklı cihaz seçeneği de sunuyor. Shell TSS tarafından sunulan bu cihazlar kısaca şu şekilde özetlenebilir:

 

  • Akıllı Halka: Aracın pompa kapağına takılan akılla halka sisteminin motorla herhangi bağlantısı bulunmuyor. Kolay kullanımı, kaybolma riski taşımaması ve araca monte işleminin basit olması ile bu sistem oldukça fazla tercih ediliyor. Ancak, kilometre sayacına bağlı olmadığı için yakıt tüketime ilişkin veri sağlamıyor.
  • Akıllı Anahtarlık: Herhangi bir montaj işlemine gerek duymayan, taşınabilir özelliğe sahip olan bu sistem sayesinde araçtan inmeden güvenli ve hızlı akaryakıt dolum süreci gerçekleştirilebilir. Bu sistem, motor veya kilometre sayacına bağlı olmadığı için yakıt tüketimi hakkında bir bilgi sunmuyor.
  • Taşıt Kimlik Ünitesi: Aracın motor ve kilometre sayacına bağlanan taşıt kimlik ünitesi detaylı bir montaj işlemi gerektirir. Motora bağlı olduğu için diğer sistemlerden farklı olarak kilometre ölçümü yapabilen bu sistem sayesinde yakıt tüketimine yönelik bilgiler elde edilebiliyor.

 

 

Shell Taşıt Tanıma Sistemi Nerede Takılır?

Akaryakıt alımlarında hızlı, kolay ve güvenli bir sistem sunan Shell Taşıt Tanıma Sistemi montaj işlemleri Shell’in yetkili servisi TURPAK tarafından gerçekleştirilir. Shell Taşıt Tanıma sistemlerinin dört ve üzeri araca montaj edilmesi durumunda montaj servisi bulunduğunuz adrese gelerek montaj işlemini gerçekleştirir. Araç sayısının belirtilen limitten az olması durumunda ise montaj işlemi için araç veya araçlarınızı size en uygun TURPAK Montaj ve Servis Merkezlerine götürmeniz gerekiyor.

 

TURPAK Kimdir?

TURPAK, hem akaryakıt dağıtım şirketleri hem de filo sahibi şirketlerin işlerini daha verimli ve kazançlı yönetmelerini sağlayan teknolojiler sunan bir kuruluştur. Bünyesinde donanımdan servise, yazılımdan proje yönetimine uçtan uca çözümler barındıran TURPAK, montaj işlemi gerektiren Shell Taşıt Tanıma Sistemlerinin montaj hizmetini de sunuyor.

İşletmelerin araç sayısına bağlı olarak Shell TSS montaj işlemleri için Türkiye genelinde 50’den fazla noktada hizmet veren TURPAK Montaj ve Servis Merkezlerine araçlarını getirmeleri gerekiyor. 7 gün 24 saat sağladığı çağrı merkezi hizmeti ile TURPAK işletmelerin taşıt tanıma sistemlerine yönelik tamir, bakım gibi konularda ihtiyaç duyulan desteği veriyor.

 

Shell TTS Avantajları Nelerdir?

Shell Taşıt Tanıma Sistemi, işletmelerin filoların yakıt harcamalarını internet üzerinden kolay bir şekilde takip edebilmesini sağlamanın yanı sıra belirli avantajları da beraberinde getirir. Shell TSS ile işletmelerin elde edebileceği avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Hızlı Akaryakıt İkmali: Shell TSS ile 1000’den fazla istasyonundan akaryakıt alımı esnasında aracınız otomatik olarak algılanır ve bu sayede araçtan inmeden, ödeme beklemeden kolay ve güvenli bir şekilde yakıt ikmali gerçekleştirilebilir.
  • Muhasebe Kolaylığı: Ayda yalnızca 3 fatura ile akaryakıt giderlerinin muhasebeleştirme sürecini kolaylaştırır. Ayrıca, kesilen tüm faturalara Shell TSS hesabı ile her zaman erişim sağlanabiliyor.
  • Online Raporlama: Filonuzda yer alan her bir aracın akaryakıt ikmal miktarını ve tüketim oranlarının kontrolleri online olarak yapılabiliyor. Araçların yakıt tüketim değerlerine ilişkin verimlilik analizi yapılarak ilgili raporlara internet üzerinden her zaman erişim sağlayabilirsiniz.
  • Yönetim Kolaylığı: Online platform üzerinden araçların yakıt alım ve tüketim miktarları hızlı ve kolay bir şekilde kontrol edilebiliyor. Filonuzdaki araçların günlük, haftalık veya aylık yakıt alımlarına yönelik limit koyabilir, hangi araçların hangi günlerde yakıt alımı yapılabileceğini belirleyebilirsiniz.
  • Akaryakıt Fırsatları: Shell sağladığı kaliteli akaryakıt ile araçlarınıza hem performans hem de verimlilik açısından avantaj sağlayabilirsiniz. Ayrıca, Shell işletmenize özel olarak sunduğu ödeme koşulları ve vergi avantajlarından faydalanabilirsiniz.

 


İşletmenizin ister 1 ister 1000 aracı bulunsun Shell’in en büyük distribütörü olan MultiPetrol ile Shell Taşıt Tanıma Sistemine katılarak şirketinize özel çözüm ve avantajlardan hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz. MultiPetrol Yakıt Kartı çözümü ile tanışmak için başvurunuzu hemen yapabilirsiniz!

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi giriniz

Kategoriler
İnovasyon & Girişimcilik
İnovasyon
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
Kurumsal Seyahat
kurumsal seyahat
Lojistik ve Filo Yönetimi
lojistik ve filo yönetimi
İlgili Yazılar
Filo Yönetimi Nedir?
Filo Yönetimi Nedir, Nasıl Yapılır?
Şirket Araçları İçin Periyodik Bakım Süreci
Şirket Araçlarının Periyodik Bakımı
Ticari Araçlarda MTV Oranı Ne Kadardır?
Ticari Araçlarda MTV Oranları Ne Kadar?
  • Filo Kaskosu Nedir?
    Şirketinizin Güvencesi: Filo Kaskosu Nedir?

    Bir şirketin sahip olduğu araçların tümü, filo kapsamında yer alır. Filo yönetimi ise araçların etkin bir şekilde kullanılmasını mümkün kılar. Bakım, onarım ve yakıt alımı gibi konuları içerir.

  • Şirket Araçları İçin Trafik Sigortası Nasıl Yaptırılır?
    Şirket Araçları İçin Trafik Sigortası Nasıl Yaptırılır?

    Trafik sigortası, aracınızla yola çıkmanız için zorunlu tutulan işlemlerden biridir. Trafikte meydana gelecek olası kazalardaki hasarı karşılayabilmenizi sağlayacak bu işlem, oldukça geniş kapsamlıdır. Bu sigortayla birlikte yalnızca maddi kayıpların bir kısmı karşılanabilir.

  • Şirket Aracı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
    Şirket Aracı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Şirket arabası, iş süreçlerinin etkin ve verimli bir biçimde yönetilmesine imkân veren önemli ihtiyaçlar arasında yer alır. Küçük, orta ve büyük ölçekli pek çok şirket, araç satın alma veya kiralama gibi seçenekleri değerlendirir.

  • Şirketler İçin Araç Kredisi Koşulları
    Şirketler İçin Araç Kredisi Koşulları Nelerdir?

    Araç sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit akışını sağlayamayan kişiler bankaların sunduğu kredi hizmetlerinden yararlanabilir. Bu durum şirketler için de geçerlidir. Taşıt kredilerine hem bireysel olarak hem de ticari amaçlı başvuru yapılabilir.

  • Şirket Aracı Satım Süreçleri
    Şirket Aracı Satışı Nasıl Yapılır? Gerekli Prosedürler Nelerdir?

    Şirket araçları, iş akışının devamlılığı açısından oldukça önemlidir. Farklı amaçlar doğrultusunda kullanılan bu araçların alım ve satım süreçlerinde izlenen bazı prosedürler vardır.

  • Filo Sigortası Avantajları
    Filo Yönetimi Sigortası Nedir, Avantajları Nelerdir?

    Filo yönetimi, bir şirketin sahip olduğu araçları verimli şekilde kullanması, bakımını ve idaresini yapması için oluşturulan bir stratejidir.

  • Filo Kiralama Kârlı mı?
    Uzun Dönem Filo Kiralama, Satın Alma ile Karşılaştırması

    Taşımacılık ve ulaşım, reel sektörde faaliyet gösteren şirketlerin önemli bir iş yükümlülüğü ve harcama kalemidir. Hâl böyleyken özellikle büyük ölçekli firmalarda personel kullanımına tahsis edilmiş araçlara sahip olmak daha fazla önem kazanır.

  • araç muayenesi için gerekli evraklar
    Şirket Aracı Muayenesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

    Şirket araçları, firmaların iş süreçlerinin hızlı ve etkili bir şekilde yönetilmesini olanaklı kılan temel ihtiyaçlardan biridir.

  • Araç Takip Sistemi
    Araç Takip Sistemi Verimliliğinizi Nasıl Artırıyor?

    Şirketler, filo yönetimi süreçlerinde çeşitli çözümlere başvurarak araç kullanımındaki verimliliklerini arttırmayı amaçlar.

  • ticari araç nedir
    Ticari Araç Nedir? Ticari Araçlar Rehberi

    Otomotiv sektörü her geçen gün büyüyüp yeni marka ve modeller ile piyasaya çıkmaya devam etmektedir. Ancak araç sayısı ne kadar artarsa artsın araç sınıfı ticari araç ve binek araç olarak ikiye ayrılır.