notification-announcements

Duyurular

 

kadın girişimci

Kadın Girişimciler için Devlet Destek ve Teşvikleri

Multinet Up
Multinet Up
İnovasyon & Girişimcilik 5 Dakikalık Okuma Süresi

Günümüz iş dünyasında girişimci işletmelerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu süreçte, kadın girişimcilerin sayısını artırmak, yeni iş kollarında yer almalarını sağlamak ve faaliyet alanlarını genişletmek amacı ile dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de çeşitli destek ve teşvikler sunuluyor. Bu yazımızda, ülkemizdeki kadın girişimciler için oluşturulan destek ve teşvikleri neler olduğunu ve içeriklerini sizler için açıkladık.

KOSGEB

Türkiye’de girişimcilere destek veren kurumlar arasında yer alan KOSGEB kadın girişimciler için ayrıcalıklı hibe destekleri sunuyor. Anlaşmalı banka aracılığı ile kadın girişimcilere işletmelerin hem kurulmasından önce hem de kurulduktan sonraki süreci için kredi imkânı sağlıyor. Bu kredi imkânlarının sahip olduğu ödeme seçenekleri de kadın girişimcileri finansal açıdan destekleyici nitelikte oluyor. Ayrıca, belirli yaş ve niteliklere göre de bu kredi imkânları farklılık gösterebiliyor.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu

Görevlerinin başında Türk girişimcilerinin çalışmalarına öncülük ve liderlik etmek gelen TOBB bünyesinde yer alan Kadın Girişimciler Kurulu ile kadın girişimcilere panel, seminer ve benzeri eğitimler ile iş dünyası ve faaliyet alanlarına yönelik temel bilgilerin verilmesi amaçlanıyor. Kadın girişimcilik bilincinin artırılmasını ve etki alanının genişletilmesini amaçlayan bu kurul ayrıca kadın girişimcileri için deneyimli girişimciler ile staj eğitimi, koçluk sistemi gibi destekler de sağlıyor.

KADİGER

Girişimcilik alanında kadınların sadece ekonomik açıdan değil politik ve sosyal olarak da güçlenmesini hedefleyen KADİGER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) ulusal ve uluslararası çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşları ile proje ve çalışmalar geliştiriyor. Bu proje ve çalışmalar ile hem girişimcilik hakkında kadınlara eğitim, rehberlik ve mentorluk desteği verilmesi hem de kadın girişimciliği ve ekosisteminin diğer kuruluşlar tarafından da desteklenmesi ve teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Kredi Garanti Fonu (KGF)

Başta gelecek vaat eden girişimciler olmak üzere tüm işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan Kredi Garanti Fonu kamu banka, özel sermaye bankaları ve benzeri finans kuruluşlarından kadın girişimcilerin ihtiyaç duyduğu kredi desteğini almasını sağlıyor. Bu kredi destekleri kredi tutar, faaliyet alanı ve risk grubuna bağlı olarak avantajlı vadeli ve geri ödeme seçenekleri ile sunuluyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

Kadın girişimciler için bir diğer finansal destek ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Faizsiz kredi imkânı sağlayan bakanlık sunduğu hem geri ödeme süresi hem de ödeme koşulları ile kadın girişimciler için önemli bir destek niteliği taşıyor. Bu imkândan faydalanmak isteyen kadın girişimcilerin kendi projeleri ile birlikte bakanlığa başvurmaları gerekiyor. 

Banka Destekleri

Kadınların çalışma hayatında daha etkin rol oynayabilmesi ve girişimcilik ekosistemindeki etkinlik alanını artırabilmesi için bankalar da kadın girişimcilere çeşitli teşvik ve destekler sunuyor. Temelde ihtiyaç duyulan finansman desteği sağlayan bankalar, kadın girişimciler için özel vade fırsatları ve teminat şartsız kredi imkânları sunabiliyor. Sunulan desteklerin genel yükümlülükleri, vade süreleri ve kredi miktarları bankadan bankaya farklılık gösterebiliyor. 

Multinet UP Çözümleri ile Kadın Girişimcilerin Yanında!

Kadınların girişimcilik alanındaki faaliyetlerini ve etki alanlarını genişletmeleri için hem finansal hem de gelişimsel destek ve teşvikler çeşitli finans kuruluşları, bakanlıklar, kamu ve özel kurumlardan sağlanıyor. Sunduğu çözümler ile Multinet UP kadın girişimcilere çeşitli süreçlerde hem finansal hem de operasyonel iş yükü açısından tasarruf avantajı sunarak destek oluyor. Kadın girişimcilerin Multinet UP çözümleri ile finansal ve iş yükü açısından tasarruf edebileceği alanlar şu şekilde sıralanabilir:

1. Yemek Giderleri

Tüm işletme türlerinde olduğu gibi girişimci işletmelerin de temel gider kalemlerinden biri yemek giderleridir. Multinet UP’ın işletmelerin yemek bedeli ödemeleri için kullanabileceği MultiNet yemek kartı çözümü ile işletmeler çeşitli avantajlar elde edebiliyor. 

MultiNet yemek kartı sayesinde işletmeler SGK İşveren Payı, SGK İşçi Primi, Gelir Vergisi gibi masraflardan muaf olarak yemek bedeli ödemelerinde %100 vergi avantajı sağlayabiliyor. Market ve restoranlara ek olarak online yemek ve market siparişleri de kapsayan ve 30.000 noktada geçerli olan MultiNet yemek kartı ile çalışan motivasyonu ve verimliliğine artırılabiliyor. Online yönetim sistemi ve muhasebeleştirme kolaylığı ise tüm bu süreçlerin operasyonel iş yükünü ortadan kaldırıyor.

2. Teşvik ve Ödüllendirme Harcamaları

İşletmelerin gider kalemlerinden bir diğeri ise teşvik, motivasyon, yardım ve iş verimliliğini artırmak amacı ile yapılan harcamalardır. Bu faaliyetler iş süreçleri ve kurum kültürü üzerinde olumlu bir etki yaratsa da belirli noktalarda işletmelerin bütçesini etkileyebiliyor. Multinet UP sunduğu Türkiye'nin ilk kurumsal hediye ve sosyal yardım kartı olan MultiGift Hediye Kartı ile işletmeler çeşitli imkânlara sahip olabiliyor.

MultiGift Hediye Kartı sayesinde işletmeler SGK primi işçi payı, damga vergisi, gelir vergisi kalemlerden muaf olarak %45’e varan vergi tasarrufu sağlayabiliyor. Ayrıca, 20.000’e yakın noktada geçerli olan MultiGift Hediye Kartı ile çalışanların ve işletmenin ihtiyaçlarına uygun özel teşvik, ödüllendirme ve yardım seçenekleri oluşturulabilir ve tüm bu süreç online panel üzerinden yürütülebilir.

3. Akaryakıt Harcamaları

Akaryakıt harcamaları özellikle iş süreçlerini sahada aktif olarak yürüten işletmeler için oldukça önemli bir gider kalemidir. İşletme büyüklüğü veya faaliyet alanı fark etmeksizin tüm işletmeler uygun yöntemleri tercih ederek akaryakıt tüketiminde hem finansal hem de operasyonel avantaj sağlayabilir. Multinet UP’ın akaryakıt çözümü olan MultiPetrol ile Shell güvencesi ve çeşitli avantajlar sunuyor.

Shell’in premium aracı kurumu olan MultiPetrol sayesinde işletmeler 1.000’den fazla Shell istasyonundan akaryakıt ihtiyaçlarını karşılarken Shell FuelSave ile akaryakıtta %3 tasarruf sağlayabilir. Ayrıca, MultiPetrol ile tüm akaryakıt harcamaları online panel üzerinden takip edilebilir, muhasebesel iş yükü ortadan kaldırılarak zamandan tasarruf sağlanabilir.

Kadın girişimcilere Multinet UP çözümlerinden faydalanarak hem finansal hem de operasyonel açıdan pek çok avantaj elde edebiliyor. Multinet UP çözümleri ve sahip olduğu avantajlarından faydalanmak için başvurunuzu hemen yapın!

Kategoriler
İnovasyon & Girişimcilik
İnovasyon
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
Kurumsal Seyahat
kurumsal seyahat
Lojistik ve Filo Yönetimi
lojistik ve filo yönetimi
İlgili Yazılar
Marka Tescili Nedir?
Marka Tescilini Nedir, Nasıl Yapılır?
POS Cihazı Nasıl Alınır?
POS Cihazı Nasıl Alınır?
İleti Yönetim Sistemi Nedir?
İleti Yönetim Sistemi (İYS) Nedir, Ne İşe Yarar?
Marka Tescili Nedir?

Marka Tescilini Nedir, Nasıl Yapılır?

Marka tescili, bir markanın yasal olarak korunmasını sağlayan ve işletmelere önemli avantajlar sunan bir süreçtir. Bir markanın tescili, isim, logo, sembol veya slogan gibi ayırt edici işaretlerin yalnızca tescil sahibi tarafından kullanılmasını garanti eder.

2020 yılının en iyi muhasebe programları

2024 Yılının En İyi Muhasebe Programları

İş yükü çok fazla olan ve doğası gereği çok dikkatli olunması gereken muhasebe konusunda, firmalar ve çalışanlar en doğru çözümü arıyorlar. Bu noktada teknoloji devreye giriyor ve muhasebe alanında çeşitli çözümler sunuyor.

İhbar Tazminatı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

İhbar Tazminatı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Çalışma hayatı içerisinde her daim bir çalışan sirkülasyonu mevcuttur. Özellikle çok çalışanı olan işletmelerde performans, yenilik, büyüme, küçülme gibi birçok sebeple çalışanlar iş yerlerinden ayrılabilir ya da işten çıkarmalar söz konusu olabilir.