Şirketler, çalışanlarına farklı içerikleriyle ön plana çıkan yan haklar tanır. Bu sayede personelin motivasyonunu yükseltme ve iş verimliliğini artırma gibi hedeflere ulaşır. Şirketlerin bu bağlamda sunduğu yan haklardan biri de evlilik yardımıdır.
İşletmeler, çalışanlarının sosyal güvenceleri için gereken tüm işlemleri yapmak zorundadır. Bu bağlamda personelin işe başlama tarihinden son çalışma gününe kadar izlenmesi gereken prosedürler bulunur. İşe giriş bildirgesi de söz konusu prosedürlerden biridir. İşverenler, bu bildirgeyle çalışanlarının haklarını korur.
Motivasyon, insanlarda değişkenlik gösteren ve genellikle yapılan işin sürekliliğini etkileyen bir duygudur. İş hayatınızda da yeni projelerde görev alma, ilerleme fırsatları ve takdir edilmek gibi faktörler motivasyonunuzu artırır. Bazı durumlarda bu faktörler değişebilir veya yetersiz kalabilir. İşverenler, kötü günlerinde çalışanlarına farklı yöntemlerle destek olarak motivasyonlarını artırabilir.
OKR, şirket hedeflerinin tanımlanarak bu hedeflerin hızlı ve esnek bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan bir yöntemdir. Bir kısaltma olan OKR’ın açılımı ise Objectives and Key Results yani Hedefler ve Anahtar Sonuçlar olarak geçer. Hangi sektör olduğunun önemi olmaksızın şirket çalışanlarını verimli bir şekilde esas amaçlara odaklayan OKR metodu, Peter Drucker tarafından ortaya atılmıştır ve tarihi 1950’lere dayanmaktadır.