notification-announcements

Duyurular

 

KOBİ Kredileri Nelerdir, Nasıl Alınır?

Multinet Up
Multinet Up
İnovasyon & Girişimcilik 5 Dakikalık Okuma Süresi
KOBİ Kredileri Nelerdir?

KOBİ, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere karşılık gelen bir kavram olarak kullanılır. Sahip oldukları belirli özelliklere bağlı olarak mikro ölçekli, küçük ölçekli gibi çeşitli KOBİ türleri bulunuyor. KOBİ’ler işletmelerini büyütmek veya geliştirmek adına finansal desteğe ihtiyaç duyabiliyorlar. Bu noktada, KOBİ’ler ihtiyaçlarına bağlı olarak kendilerine özel koşullarda sunulan çeşitli KOBİ kredilerinden faydalanabiliyor. Bu yazımızda sizler için, KOBİ kredilerini ve özelliklerini sunarak nasıl faydalanabileceğinizi açıkladık.

KOBİ Kredileri Nelerdir?

KOBİ’ler ihtiyaçlarını belirleyerek bu ihtiyaçları için en uygun krediyi bulmaları, koşullarını değerlendirmeli ve başvurularını bu doğrultuda yapmaları oldukça önemlidir. Bununla birlikte, KOBİ’lerin başvuracakları kredilerin maliyeti, vadesi ve geri ödeme şekli gibi etkenleri de göz önünde bulundurması gerekir. KOBİ’lerin başvurabilecekleri krediler hem bu etkenler hem de ihtiyaç doğrultusunda çeşitlenebiliyor. KOBİ’lerin faydalanabileceği krediler şu şekilde özetlenebilir:

  • Taksitli Krediler: İşletmeyi büyütmek ve geliştirmek için alınan uzun vadeli kredilerdir. Ödeme seçeneği genellikle aylık ve eşit taksitlerle olduğu için bu krediyi kullanacak KOBİ’lerin düzenli nakit akışına sahip olması önemlidir.
  • Spot Krediler: Tutarı, faiz oranı ve vadesi kredinin kullanıldığı tarihteki piyasa koşullarına göre sabit olarak belirlendiği kısa vadeli kredilerdir. KOBİ’lerin bu kredi türünün erken ödeme olanağının bulunmadığını, vade ile son bulunduğunu bilmeleri önemlidir.
  • İskonto Krediler: Kısa vadeli finansman ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan iskonto kredileri ticari çek veya senetlerin vade tarihine kadarki süreye tekabül eden faiz, komisyon gibi kesintiler sonrasında kalan bakiyenin nakde dönüştürülmesi ile verilen bir kredidir. 
  • Hazır Hesap: KOBİ’lerin kısa süreli ihtiyaçlarını karşılamaları için kullanabileceği bir tutarın hesap bakiyesi olarak sürekli var olduğu bir kredi türüdür. Bu kredi, hesapta para bulunmasa bile çek veya fatura gibi ödemelerin yapılması için kullanılabiliyor. Hesaba para yatırılarak kredi otomatik olarak kapatılabiliyor.                                                                          
  • KOSGEB Kredileri: KOSGEB sunduğu KOBİ Finansman Destek Programı ile KOBİ’lere ihtiyaçları temelinde işletme kredisi, makine-teçhizat kredisi ve acil destek kredisi olmak üzere üç farklı kredi imkanı sağlıyor. Bu kredilerden faydalanmak için KOBİ’lerin programda yer alan temel koşulları sağlaması gerekiyor.

KOBİ Kredileri Nasıl Alınır?

KOBİ’ler kredi türüne bağlı olarak kredi ihtiyaçlarını farklı şekillerde karşılayabiliyor. KOBİ’ler ihtiyaçları olan kredileri alırken kredi türüne ve kredi sağlayıcı kuruma bağlı olarak belirli koşulları sağlaması gerekebiliyor. KOSGEB kredileri dışında kalan taksitli kredi, spot kredi gibi kredi türlerinden faydalanmak isteyen KOBİ’ler doğrudan bankalara veya ilgili finans kuruluşlarına başvurularını yapabilirler. 

KOBİ’lerin KOSGEB tarafından sunulan kredilerden faydalanabilmeleri için KOSGEB veri tabanında kayıtlı ve aktif olmaları, KOBİ Bilgi Beyannamesi’nin güncel olması ve KOBİ Finansman Destek Programı’nda tanımlanmış işletme türlerinden birinde yer almaları gerekiyor. Bu koşulları sağlayan KOBİ’ler bankadan kredilerini kullanabilir ve kullandıkları kredilerin faiz/kâr payı tutarları geri ödemesiz olarak desteklenir.

 

35.000'i aşkın noktada geçerli MultiNet yemek kartının sunduğu operasyonel kolaylıkları öğrenmek ve yılda 113.000 TL'yi aşan vergi avantajından faydalanmak için bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım.

05xx xxx xx xx

KOBİ kredileri ve başvuru koşulları zaman içerisinde farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle, KOBİ'lerin tüm gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekiyor. Hem KOBİ hem de diğer tüm girişimcileri yakından ilgilendiren girişimcilik ve inovasyon ile ilişkili güncel konuları Multinet Blog sayfası üzerinden takip edebilir, Multinet UP çözümlerini keşfederek işletmenize pek çok avantaj kazandırabilirsiniz.

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi giriniz

Kategoriler
İnovasyon & Girişimcilik
İnovasyon
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
Kurumsal Seyahat
kurumsal seyahat
Lojistik ve Filo Yönetimi
lojistik ve filo yönetimi
İlgili Yazılar
ROAS Nedir Nasıl Hesaplanır?
ROAS Nedir? Nasıl Hesaplanır?
Bir İşçinin Maliyeti Nasıl Hesaplanır?
Personelin İşletmeye Maliyeti Nasıl Hesaplanır?
SWOT Analizi Nedir, Nasıl Yapılır? Örnek SWOT Analizi
SWOT Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?
  • Kitle İletişimi Nedir?
    Kitle İletişimi Nedir, Kitle İletişimi Araçları Nelerdir?

    Kitle iletişimi, geniş kitlelere bilgi, fikir ve mesajların etkili bir şekilde iletilmesini sağlayan stratejik bir süreçtir. Bu süreçte kullanılan kitle iletişiminin özellikleri, mesajların hızla yayılmasını, geniş kitlelere ulaşmasını ve hedeflenen etkileşimin sağlanmasını mümkün kılar.

  • İnovasyon Nedir, Çeşitleri Nelerdir?
    İnovasyon Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

    İnovasyon veya bir diğer ismiyle yenileşim; bir ürün, hizmet, süreç veya iş modeline yenilikçi çözümler getirerek mevcut durumu iyileştirme ve geliştirme sürecidir.

  • ROI Nedir, Nasıl Hesaplanır?
    ROI Nedir, Nasıl Hesaplanır?

    Her başarılı yatırım şirketinizin büyümesine ve rekabet edebilme gücünün artmasına yardımcı olur. Yatırımların başarısının ölçülmesi noktasında da "ROI Nedir?" sorusu ile karşılaşılır.

  • Malware Nedir?
    Zararlı Yazılım (Malware) Nedir?

    Zararlı yazılımlar veya diğer bir adıyla malware, bilgisayar sistemlerine zarar verme amacıyla tasarlanan yazılımlardır. Halk arasında sıkça virüs olarak bilinse de aslında virüs, bu zararlı yazılım türlerinin sadece bir tanesidir.

  • Instagram Reklam Görseli Boyutları
    Instagram Reklam Formatları ve Görsel Boyutları

    Sosyal medya uygulamaları arasında en popüler platformlardan biri olan Instagram’da reklam verebilmek için görsel veya video kullanmanız gerekir. Türlerine göre reklam boyutları ve bilmeniz gerekenleri sizin için listeledik.

  • Sosyal Medya Görsel Boyutları
    2024 Sosyal Medya Görsel Boyutları Nelerdir?

    Instagram post boyutu, Facebook kapak fotoğrafı ölçüleri veya X (eski adıyla Twitter) profil resmi boyutları gibi detaylar, paylaşımların etkisini artırmada büyük rol oynar.

  • İmza Sirküleri Nedir?
    İmza Sirküleri Nedir, Nasıl Alınır?

    “İmza sirküleri nedir?” sorusuna şirket yetkililerinin imza yetkilerini resmî olarak belgeleyen bir doküman olarak yanıt verilebilir. Bu belge, imza yetkisine sahip kişilerin kimler olduğunu ve bu yetkilerin hangi sınırlar içerisinde kullanılabileceğini net bir şekilde ortaya koyar.

  • Marka Tescili Nedir?
    Marka Tescili Nedir, Nasıl Yapılır?

    Marka tescili, bir markanın yasal olarak korunmasını sağlayan ve işletmelere önemli avantajlar sunan bir süreçtir. Bir markanın tescili, isim, logo, sembol veya slogan gibi ayırt edici işaretlerin yalnızca tescil sahibi tarafından kullanılmasını garanti eder.

  • POS Cihazı Nasıl Alınır?
    POS Cihazı Nasıl Alınır?

    Modern teknolojilerin günden güne gelişmesi ile hızlanan dijital dönüşüm süreci, üretim ve tüketim alışkanlıkları üzerinde oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Özellikle alışverişlerde kredi kartı kullanımında ciddi bir artış söz konusudur.

  • İleti Yönetim Sistemi Nedir?
    İleti Yönetim Sistemi (İYS) Nedir, Ne İşe Yarar?

    Hizmet sağlayıcılar, SMS ve e-posta gibi yöntemler aracılığıyla müşterileriyle iletişime geçer. Gerçek ve tüzel kişilerin ticari faaliyetleri kapsamında gönderdiği bu mesajlara elektronik ileti denir. Ticari elektronik iletiler, sadece alıcıların onay vermesi durumunda gönderilir.