Taşıt Tanıma Sistemi (TTS) Nedir?

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

30.06.2021
5 Dakika Okuma Süresi

Taşıt tanıma sistemi (TSS), şirketlerin araçlarının akaryakıt harcamalarını ve tüketim süreçlerini takip edilmesini sağlayan bir raporlama sistemidir. Taşıt tanıma sistemi, orta ve büyük ölçekli şirketlerin yakıttan tasarruf etmesine yardımcı olur. Taşıt tanıma sistemi ile sürücüler ödeme yapmadan, fiş beklemeden, kolay bir şekilde akaryakıt alımı yapabiliyor.

Akaryakıt alım kolaylığı yanı sıra taşıt tanıma sistemleri ile alım, tüketim, kilometre hesabı gibi akaryakıt giderlerinin takibi de sağlanabiliyor. Ancak, tüm bu özellikler farklı sahip taşıt tanıma sistemlerinde yer alıyor. Bunun için, ihtiyacınız olan taşıt tanıma sistemini belirlerken bu özelliklerin göz önünde bulundurulması büyük önem taşıyor.

Taşıt Tanıma Sistemi Nasıl Çalışır?

Taşıt tanıma sistemi, araç bilgilerinin yer aldığı cihazların akaryakıt pompası ile veri paylaşımı yapması sayesinde çalışır. Bu cihazlar, aracın motoruna veya pompa kapağına monte edilebileceği gibi anahtarlık şeklinde de kullanılabiliyor. Bu cihazlar sayesinde araca ikmal edilen yakıt miktarı ve tutarı kaydedilerek uydu üzerinden sisteme aktarılır. Böylece taşıt tanıma sistemi ile araçların akaryakıt ikmaline ilişkin veriler akaryakıt firmasına aktarılarak faturalandırılır ve aynı zamanda sistem üzerinden aktif olarak takip edilmesi sağlanır. Taşıt tanıma sistemi için kullanılan cihazlar şu şekilde sıralanabilir:

Akıllı Anahtarlık

Araca bir montaj işlemi uygulanmadan kullanılan akıllı anahtarlık taşınabilir ve kilometre ölçümü yapmayan bir sistemdir. Bu sistem ile araçtan inmeden güvenli ve hızlı bir şekilde akaryakıt dolum süreci gerçekleştirilir.

Akıllı Halka

Motor ile bağlantısı olmadan aracın pompa kapağına takılan akıllı halka sistemi, araçtan inmeden güvenli ve hızlı bir şekilde yakıt almanızı sağlar. Araca monte işlemi basit olan bu sistem, kolay kullanımı ve kaybolma riski taşımaması ile oldukça fazla tercih ediliyor. Ancak bu sistem kilometre sayacına bağlı olmadığı için aracın yakıt tüketimine ilişkin bilgileri aktarmıyor.

Taşıt Tanıma Kimlik Ünitesi

Aracın motoruna ve kilometre sayacına bağlanan taşıt tanıma kimlik ünitesi yakıt dolumu sürecinin güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Detaylı montaj işlemi gerektiren bu sistem kilometre ölçümü yaparak aracın yakıt tüketim bilgilerini sisteme aktarır. Bu sistem, motora monte edildiği için diğer sistemlere göre daha az tercih ediliyor.

Shell Taşıt Tanıma Sistemi Nedir?

Shell TSS (Taşıt Tanıma Sistemi), Türkiye’de ilk sunulan, araçların akaryakıt harcamalarını tek merkezden kontrol edilmesini sağlayan filo yönetim sistemidir. Shell TSS filo yönetimi, şirket araçlarınızın kolay ve hızlı bir şekilde online olarak yönetilmesini sağlıyor. Shell TSS ile şirket araçlarınızın Türkiye genelinde 1000’e yakın Shell istasyonundan faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, araçlarınızın akaryakıt giderlerini aylık sadece  fatura ile toplayarak zaman ve iş gücünden tasarruf edebilirsiniz.

taşıt tanıma sistemi avantajları

Shell Taşıt Tanıma Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Shell TSS ile internet sitesi üzerinden ofisinizden çıkmadan filonuzu kolay bir şekilde yönetebilir ve avantajlarından faydalanabilirsiniz. Shell TSS ile faydalanabileceğiniz avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Pratik ve Hızlı Akaryakıt İkmali

Shell TSS ile donatılmış 1000’e yakın Shell Türkiye istasyonundan akaryakıt ikmali sürecinde kasada ödeme beklemez, işleminizi vakit kaybetmeden yapabilirsiniz. İstasyonlar aracınızı otomatik olarak algılar, akaryakıt ikmali için araçtan inmenize gerek kalmaz.

  • Muhasebe Kolaylığı

Shell TTS sitesi üzerinden ayda 3 kez toplu olarak kesilen faturalarınızı kontrol edebilir, zaman ve iş gücünden  tasarruf edebilirsiniz. Shell TTS hesabınız üzerinden faturalarınıza her zaman erişim sağlayabilirsiniz.

  • Yönetim ve Kontrol Kolaylığı

Shell tarafından sunulan online platform üzerinden araçlarınızın akaryakıt ikmali ve tüketim miktarlarını hızlı ve kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Araçlarınızın günlük, haftalık veya aylık akaryakıt ikmali için bir limit belirleyebilir, hangi günlerde yakıt alınabileceğini seçebilirsiniz. Belirlediğiniz araçların akaryakıt alım izinlerini internet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

  • Online Raporlama

Araç ve departman bakımından araçlarınızın akaryakıt ikmal, tüketim gibi tüm kontrollerini online olarak yapabilirsiniz. Akaryakıt alımlarını her aracınız için ayrı ayrı inceleyebilir, araçlarınızın yakıt tüketim değerlerine yönelik verimlilik analizi yapabilirsiniz. Raporlara her zaman online olarak erişebilir ve bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

  • Akaryakıt Fırsatları

Shell TSS ile araçlarınızın akaryakıt alımı ve tüketimini kontrol ederken, Shell’in şirketinize özel sunduğu ödeme koşulları ve kampanyalarından faydalanabilirsiniz.

MultiPetrol ile Shell Taşıt Tanıma Sistemi Avantajları Artıyor!

Shell’in en büyük distribütörü olan MultiPetrol ile Türkiye’nin her ilinde en yaygın istasyon ağından kaliteli akaryakıt alabilirsiniz. Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt alımlarınızı kolay ve güvenli bir işleme dönüştürürken MultiPetrol ile şirketinizin için pek çok avantaj sağlayabilirsiniz. MultiPetrol çözümleri ile elde edebileceğiniz avantajları şu şekildedir:

  • Akaryakıt harcamalarınıza yönelik özel ödeme koşulları ve vergi tasarrufu sağlarsınız.
  • Online olarak filonuzun harcama limitini belirleyebilir, yakıt tüketimine ilişkin verilerinizi kolaylıkla takip edebilirsiniz.
  • Ayda sadece 3 fatura keserek zaman ve iş gücünden tasarruf edersiniz.
  • Şirketinizin ihtiyaçlarına göre gelişmiş teknolojiler sunan MultiPetrol yenilikçi çözümlerden de faydalanabilirsiniz.
  • Araçtan inmenize gerek kalmadan 1000’e yakın Shell istasyonundan akaryakıtınızı vakit kaybetmeden alabilirsiniz.

Şirketinizin ister 1 ister 1000 aracınız bulunsun MultiPetrol ile Shell Taşıt Tanıma Sistemi’ne katılabilir, şirketinize özel çözümlerden faydalanabilirsiniz. MultiPetrol Yakıt Kartı ile tanışmak ve avantajlarından faydalanmak için başvurunuzu hemen yapabilirsiniz!

Shell Türkiye premium distribütörü Multinet Up ile filo yönetimi çok pratik. Taşıt tanıma sistemi, yaygın şube ağı ve daha fazla

Submitted bygamzegulden.sigircion30.06.2021

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Yukarı Çık