Covid-19'a Karşı Çalışan Sağlığını Korumak için Alabileceğiniz Önlemler
2019 yılının aralık ayından itibaren Çin’den başlayarak tüm dünyaya yayılan ve mart ayından beri Türkiye’yi de etkisi altına alan Covid-19 (Corona Virüsü) salgını nedeniyle, tüm işletmeler çeşitli önlemler alarak çalışanlarının sağlığını korumaya...
Stopaj Vergisi Nedir? Nasıl Hesaplanır?
En basit haliyle “Kaynağında kesilen vergi” olarak tanımlanan stopaj vergisi hakkında merak edilen konuları ve nasıl hesaplandığı ile ilgili bilgileri, MultiNet Up olarak bu yazımızda paylaştık.
Stopaj Vergisi Nedir?
Stopaj vergisi, gelir...
Proforma Fatura Nedir? Nasıl Düzenlenir?
Ticaret ile uğraşanların sıklıkla kullandığı ya da karşılaştığı bir kavram olan proforma fatura, herhangi bir mali ya da yasal yükümlülüğü olmayan, teklif niteliği taşıyan ve üzerinde “Proforma fatura” ibaresi yer alan bir belge türüdür. MultiNet Up...
Lojistik Yönetimi Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?
Bir malın üretimindeki ilk basamaktan, nihai tüketiciye ulaştırıldığı son basamağa kadar ki süreçte gerçekleştirilen depolama, nakliye, paketleme, gümrükleme ve dağıtım gibi işlerin tamamı “Lojistik” kavramı ile ifade edilir. Teknolojinin gelişmesi...
Kurban Yardımları ile Çalışanlarınızı Ödüllendirmenin 4 Yolu
Verimlilik konusu, her işletmenin gündemini sürekli meşgul eden konulardan biri olarak öne çıkıyor. Özellikle 20. yüzyılın başlarından itibaren “İşletmenin verimliliği nasıl artırılır?” sorusuna yanıt bulmak için birçok bilimsel çalışma yapılmış...
Günümüzde Dijital Dönüşümün İşletmelere Kattığı Faydalar
Sıklıkla duyduğumuz ve en basit ifadeyle “Herhangi bir bilginin bilgisayar ortamına aktarılması” olarak tanımlayabileceğimiz dijitalleşme, gelişen teknoloji ile birlikte hayatımızda her geçen gün daha fazla yer kaplıyor. Temel amacı insan hayatını...
Geçiş Döneminde Yemek Maliyetlerinizi Yönetin
Ofislere geri dönmeye başladığımız bu dönemde, bir çoğumuz Covid-19 tedbirleri kapsamında ofiste aynı anda bulunan çalışan sayısını azaltmak için gruplandırmalar yaptık.
Tam kadroya göre planlanmış çalışan yemek maliyetlerinizi azaltmak, hijyen...