Sosyal mühendislik kavramı, günümüz dijital dünyasında karşılaştığımız en sofistike saldırı yöntemlerinden biridir. Dijital dönüşüm çağının beraberinde getirdiği yenilikler ve teknolojik gelişmeler ile birlikte giderek daha önemli bir konu hâline geldiği söylenebilir. Günümüzde sadece teknik zafiyetler değil, aynı zamanda insan doğasındaki güven duygusunu hedef alan manipülasyonlar da artmış durumdadır.
Şirketinizin değerlerine ve niteliklerine uygun personelleri seçmek için pek çok kriteri göz önünde tutmanız gerekir. Böylece kurum içi kültürü koruyabilir, finansal ve operasyon süreçlerinizin aksamadan devam etmesini sağlayabilirsiniz. Firmanızın bugününde ve geleceğinde önemli roller üstlenmesini istediğiniz çalışanları belirlerken kişilik envanteri testinden destek almanızda fayda vardır.
Geleceğe yönelik bir vizyonun temelinde sürdürülebilirlik yatar. Bu kavram; artan kaynak tüketimi, çevresel sorunlar ve toplumsal eşitsizlikler gibi küresel zorluklar karşısında günümüzün en mühim meselelerinden biri hâline gelmiştir.
Lojistik, akla gelen her türlü ürünün ve bilginin servis akışını sağlamaktır. Ürünü başlangıç noktasından varış noktasına dek ulaştırma sürecinin yönetimi olarak da bu kavram tanımlanabilir. Planlama, yönetim ve koordinasyonun oldukça önemli olduğu lojistik sektöründe bir diğer hayati durumsa tüm bunları çevreyi de hesaba katarak yapmanızdır. Bu noktadaysa sürdürülebilir lojistik adımlar son derece önem kazanmıştır.
Sürdürülebilirlik, kısa ve genel tabirle kaynakların sınırlı olduğunu bilerek hareket etmek anlamına gelir. Gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılamasına engel olmadan var olan kaynakların doğru şekilde kullanılması bu noktada esastır. Artan dünya nüfusuna paralel olarak gelişen kaynak ihtiyacını doğru şekilde kullanmak gerekir. Sürdürülebilirlikte amaçlanansa tam olarak kaynakların doğru ve kontrollü şekilde kullanılmasını sağlamaktır.
Patent almak için öncelikle buluşunuzun yenilikçi olması gerekir. Bunu edinmek için buluşun yenilikçi olması, sanayiye uygulanabilir olması ve öğretici bir nitelikte olması gerekmektedir. Ayrıca buluşunuzun daha önce herhangi bir yerde açıklanmamış veya başvurusu yapılmamış olması da gereklidir. Türk Patent ve Marka Kurumu’nun resmî internet sitesinden sorgulama yaparak fikrinizin telif haklarını öğrenebilirsiniz.
Şirket araçları, iş akışının devamlılığı açısından oldukça önemlidir. Farklı amaçlar doğrultusunda kullanılan bu araçların alım ve satım süreçlerinde izlenen bazı prosedürler vardır. Zamanla faaliyet alanını değiştirme, model yükseltme ve diğer etkenlerle mevcut şirket araçlarınızı satmak isteyebilirsiniz. Bu noktada atmanız gereken bazı yasal adımlar bulunur. Yazının devamında şirket aracı satışına dair merak edilen konuları detaylı bir şekilde açıkladık.
Filo yönetimi, bir şirketin sahip olduğu araçları verimli şekilde kullanması, bakımını ve idaresini yapması için oluşturulan bir stratejidir. Bu uygulamanın temel hedefi, şirketin operasyonel maliyetlerini düşürmek ve verimliliği artırmaktır. Filo yönetimi; sürücülerin güvenliği, araçların düzenli bakımı, doğru rota planlaması ve yakıt verimliliği gibi bileşenlerden oluşur.
Bir işletme sahibiyseniz çalışanlarınıza sunduğunuz tek imkân, maaş vermek olmamalıdır. Ekstra hizmetler ve hediyeler, çalışanlarınızın kendini değerli hissetmesini sağlar. Çalışan motivasyonunun artması, verimli iş gücü olarak şirkete geri döner. Kırtasiye yardımı da motivasyon sağlayan hediyelerden biridir. Kırtasiye yardımı, çoğunlukla okul çağında çocuğu olan çalışanlara yöneliktir. Her eğitim - öğretim yılının başında tekrarlanır.
İnsan kaynakları programları, işletmelerin kendi içinde kaydetmeleri gereken verilerin kolay bir şekilde saklanmasını sağlayan yazılımlardır. Firmalar, işlerini daha kolay halletlmeleri için bu bilgisayar programlarını tercih eder. Aynı zamanda insan kaynakları programları sayesinde işler daha düzenli ve hızlı yönetilir.