Kıdem Ödülü Nedir ve Nasıl Seçilir?

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

13.10.2023
5 Dakika Okuma Süresi

Bir firmayı başarıya ulaştırmayı sağlayan en önemli unsur, şirketini seven, yüksek motivasyonlu personelleridir. Çalışanlarının sadakatini kazanan firmalar, rakiplerine karşı oldukça önemli bir avantaj yakalar. Ancak şartların hızla değiştiği günümüzde çalışanların motivasyonunu yüksek tutmanın ve bağlılıklarını kazanmanın gittikçe zorlaştığı söylenebilir. Bu noktada işine bağlı personeller kazanmak için özellikle insan kaynakları departmanına büyük sorumluluklar düşer.

Kıdem ödülü, insan kaynaklarının personellerine değerli hissettirmek için atabileceği adımlardan biridir. Ödül genellikle çalışanların şirketteki 5., 10., 15., 20., 25., 30. veya 35., yılında verilir. Kıdem ödülleri, şirketlerin çalışanlarını motive etmek için kullanabilecekleri harika bir fırsattır. Personellere şirkete değer kattığını hissettirmek hem çalışanlar hem de firmalar için önem arz eder. 

Multinet Up, işverenlere yeni nesil çözümler sunarak kıdem ödülleriyle çalışanlarınıza esnek yan haklar sağlar. Sunulan hizmetlerden biri de MultiFlex dijital hediyedir. Kurumsal hediyelere yeni bir soluk getiren bu çözüm sayesinde çalışanlarınızın ihtiyacına göre harcama yapmasını sağlarsınız. Kıdem ödüllerinin yanı sıra personellerinizin özel günlerini kutlarken tercih edebileceğiniz dijital hediyeler sayesinde tasarruf yapmanız da mümkündür. Kıdem ödülleri ve Multinet Up’ın ayrıcalıklı dünyası hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazıyı inceleyebilirsiniz.

Kıdem Ödülü Nedir?

Çalışan memnuniyetini sağlamak, bir şirketin en çok yatırım yapması gereken alanlardan biridir. Bu da maddi ve manevi değeri olan kurumsal hediyelerle mümkün kılınır. Siz de işini severek yapan personeller kazanmak için şirketinizde kıdem teşvik ödülünü gelenekselleştirebilirsiniz. Kıdem ödülü, şirket politikası hâline geldiğinde personellerinizi memnun etmeniz kolaylaşır. Üstelik mutlu personel, memnun müşteri demektir. Kıdem ödülü, yıllara göre değişiklik gösteren herhangi bir hediye olabilir.

İşletmeler ve Çalışanlar için Kıdem Ödülü Neden Önemlidir?

Personelinize değer verdiğinizi göstermek için onlara kıdem ödülü vermeyi tercih edebilirsiniz. Bu noktada kıdem ödülünün önemini anlamanız gerekir. Kıdem ödülü hem şirketiniz hem de personelleriniz için önem arz eder. Kıdem ödülleri sayesinde yan haklar ve çalışan motivasyonunu güçlendirmiş olursunuz. Böylece çalışanlarınızın şirketinize aidiyet duygusu gelişir.

Firmanıza sadık çalışanlar, şartlardan da memnun olacağı için yaptığı işe dört elle sarılır. Bu da şirket hacminin büyümesinde önemli bir rol oynar. Personelleriniz kendini değerli hissettiği için hevesle çalışacağından müşteri kazanımında da artış gözlenir. Bu anlamda kıdem ödülünün işletmelerin kendilerine yapabilecekleri büyük bir yatırım olduğunu söylemek mümkündür.

Motivasyonu Artıran Kıdem Ödüllerinden Seçerken Nasıl Bi̇r Yol İzlemeli̇?

Çalışanlara Verilen Kıdem Ödülleri

Çalışanların aidiyet duygusunu güçlendiren sadakat ödülü seçerken birkaç detaya dikkat etmek gerekir. Verilmesi planlanan hediyenin özenle seçilmiş olduğunu personellerinize hissettirmelisiniz. Maddi ve manevi değeri bulunan tutarlı kurumsal hediyeler, çalışan bağlılığı ve memnuniyeti için çok önemlidir. Doğru hediyeyi bulmak için küçük bir çalışan araştırması yaparak personellerinizin nabzını tutabilirsiniz. Bu sayede daha isabetli hediyeler seçmeniz mümkün hâle gelir.

Kıdem ödülüne ayrılan bütçenin çalışma sürelerine göre orantılı ve adil biçimde dağıtılmasını sağlamak da önemlidir. Ayrıca kıdem yılları için verilen hediyeleri sabitleştirerek personeller arasında yaşanabilecek gerginliklerin de önüne geçersiniz. Kıdem ödülünün hatıra olarak saklanabilecek kalıcılığa sahip olması gerekir. Aksi takdirde sadece maddi değeri olan bir ödül, personelinizi kısa süreliğine mutlu eder.

Çalışanlara Kıdem Ödülü Olarak Neler Verilebilir?

Aslında her türlü unsuru kıdem ödülü olarak çalışanlarınıza verebilirsiniz. Bu anlamda içinizden geçeni yapmanızda sakınca yoktur. Ancak böyle düşünüldüğünde işverenler genellikle maddi değeri yüksek ziynet eşyalarına yönelirler. Ziynet eşyası, kısa süreli mutluluk sağlasa da bozdurulup harcandıktan sonra bir önemi kalmaz. Bu nedenle kalıcı bir hediye, personelinizi daha çok mutlu eder. Çalışanlarınızın her baktığında şirketinizde geçirdiği güzel günleri anımsaması için kıdem ödül örneklerini inceleyebilirsiniz.

Kıdem Plaketi ile Çalışanınızı Onurlandırın

Plaket, kıdem ödülü seçiminde işverenler tarafından çokça tercih edilir. Kıdem yılına göre daha görkemli hâle gelen plaketler, çalışanlarınızı onurlandırmanın harika bir yoludur. Personelinizin ismine özel bir plaket hazırlatıp bunu ona bir toplantıda takdim edebilirsiniz. Şirketten gelen tebrik ve teşekkür mesajının yanı sıra plakette kendi ismini gören personeliniz çok mutlu olacaktır.

Kuruma Özel Kıdem Rozetleri ile Çalışan Sadakatini Artırın

Tercih edebileceğiniz kıdem ödül seçeneklerinden biri de rozettir. Kurumla ilişkilendirilmiş bir ürün olan kıdem rozetleri de en az plaketler kadar onore edicidir. Rozetin üzerinde personelin kuruma hizmet verdiği yıl süresi yazar. Bu da ödülü klişelerden sıyırarak kişiye özel hâle getirir. Üstelik rozet, çalışanda seriyi tamamlama isteği yaratan bir ödüldür. Bu da şirkete olan bağlılığı artırır.

Birçok Markada Geçerli MultiGift ile Çalışanınıza Ödül Seçme Avantajı Tanıyın

Multinet Up sayesinde çalışanlarınıza kendi kıdem ödülünü seçme hakkını da tanıyabilirsiniz. Multinet Up’ın sunduğu çözümlerden biri olan MultiGift hediye kartı, kurumsal ödüllere yeni soluk getirir. Boyner, Flo ve NetWork gibi birçok markada geçerli olan hediye kartı sayesinde personeliniz dilediği alışverişi yapar. Siz de çalışanlarınızı ödüllendirirken %45’e varan vergi avantajlarından tasarruf edebilirsiniz. Farklı tedarikçilerle iletişim trafiğine girmeyi ortadan kaldıran çözüm ortağı Multinet Up, işverenlere yeni nesil ve tasarrufçu hizmetler sunar.

Submitted byeda.ozyildirimon13.10.2023

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık