Kurumsal Hediyelerin Dünü ve Bugünü

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

14.07.2022
5 Dakika Okuma Süresi

Şirketlerin başarı ve devamlılıkları adına çalışanların motivasyonu ve verimliliği oldukça önemlidir. Bu doğrultuda, şirketler çalışan motivasyonu ve verimliliğini artırmak için çeşitli çözümlerden faydalanabiliyor. Bu süreçte şirketler tarafından en sık tercih edilen çözümlerden biri kurumsal hediyelerdir. Kurumsal hediyeler, bir şirketin çalışanları ile arasındaki iş ilişkisini güçlendirmeye yarayan tüm hediyeler olarak tanımlanıyor. Kurumsal hediyeler çalışanlara farklı dönemlerde takdir, ödüllendirme, özel gün gibi çeşitli nedenler ile verilebiliyor. 

İş süreçlerine benzer şekilde günümüzde değişen çalışma modelleri, çalışma alışkanlıkları ve çalışan tutumları kurumsal hediyelerin de değişmesine neden oldu. Geçmişe göre günümüzde verilen kurumsal hediyeler ve içerikleri farklılık gösterebiliyor. Bu yazımızda, şirketlerin geçmişte ve günümüzde tercih ettiği kurumsal hediyelere ve bu hediyelerin içeriklerine yer verdik.

Geçmişte Kurumsal Hediye

Geçmişte kurumsal hediyeler gerçekleştirilen iş anlaşmaları esnasında veya sonrasında müşterilere bir teşekkür göstergesi olarak, çalışanlara ise sadece özel günlerde sunulan tebrik kartları olarak görülüyordu. Değişen ve gelişen dünyayla Y ve Z kuşağının iş gücüne girmesi, müşteri deneyimleri kadar çalışan deneyimlerine de odaklanmanın önemi arttı. Bu noktada, işletmeler geçmişte kurumsal hediye sürecinde kullandığı çözümlerin yerine farklı çözüm ve stratejilerin arayışına girdi.

Çalışan deneyimine odağın artmasıyla zaman içerisinde şirketler çalışan memnuniyet ve bağlılıklarını artırmaya yönelik yeni çözümler aramaya başladı Özel günlerde, teşvik veya diğer ödüllendirmelerde çalışanlara yönelik yeni hediye stratejileri geliştirilmeye başlandı. Kurumsal hediye sürecine daha fazla çalışanın dahil olmasıyla kupa, kalem, ofis eşyaları gibi hediyeler ile çalışanların motivasyon ve bağlılıklarının yükseltilmesi amaçlandı. Bu durum, bugün kurumsal hediye olarak adlandırılan çalışan teşvik sürecinin başlangıcı olarak kabul ediliyor.

Yenilikçi Kurumsal Hediye Tercihleri

Özellikle yeni çalışma modellerini ortaya çıkması, teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmenin yaygınlaşması ile değişen iş dünyasında hem çalışan hem de iş veren açısından kurumsal hediye süreci geçmişe göre artık daha farklı. Günümüzde pek çok şirket için çalışan üretkenliği, bağlılığı ve memnuniyeti artırmak bir şirket politikası olarak görülüyor.

Yıllar boyunca, kurumsal hediyeler genellikle çalışanlara fiziksel olarak ve yüz yüze verilmiş olsa da günümüzde bu süreç farklı şekilde yürütülebiliyor. Yeni çalışma modelleri ve çalışan sayısı düşünüldüğünde kurumsal hediyelerin fiziksel olarak verilmesi hediyenin seçimi, lojistiği, faturalandırılması gibi konular ile hem zamansal hem de operasyonel açıdan işletmeyi etkileyebiliyor. Bu nedenle, şirketler kurumsal hediye için yenilikçi çözümlerin başında gelen hediye kartı seçeneğinden faydalanabiliyor. Hediye kartları temelde çalışanların daha özgür bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlarken şirketlerin de operasyonel iş yükünü ortadan kalkıyor.

Kurumsal hediye seçeneği olarak hediye kartı seçeneğinden faydalanan şirketlerin de göz önünde bulundurması gereken çeşitli etkenler bulunuyor. Bunların başında, hediye kartının çalışanların istek ve ihtiyaçlarına göre alışveriş yapabilmelerini sağlayacak oranda geçerli nokta sayısına sahip olması. Bu özellik sayesinde çalışanlar diledikleri hediyeyi kendileri seçebiliyorlar. Buna ek olarak, şirketlerin tercih edeceği  hediye kartı seçeneğinin işletmeye sağladığı imkân ve avantajlar da dikkate alınması gereken etkenler arasında yer alıyor.

MultiGift Hediye Kartı ile Yeni Nesil Kurumsal Hediyeler!

Şirketler çalışanları için kurumsal hediye sürecinde elektronikten giyime, kırtasiyeden gıdaya diledikleri gibi harcama yapabilecekleri MultiGift Hediye Kartı tercih edebilirler. Bu noktada, MultiGift Hediye Kartı prim, doğum günü, doğum, evlilik hediyeleri, yılbaşı gibi özel ve önemli dönemler için şirketler tarafından kullanılıyor. Geçerli nokta sayısı, QR ve dijital kod teknolojisi gibi özelliklere ek olarak MultiGift Hediye Kartı hem çalışan hem de şirketlere çeşitli avantajlar sunuyor. MultiGift Hediye Kartı ile elde edilen işletme ve çalışan avantajları şu şekilde sıralanabilir:

> Şirketlerin elde edebileceği avantajlar;

  • MultiGift Hediye Kartı tercih eden şirketler SGK İşçi Primi, SGK İşveren Hissesi, Gelir Vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor ve %45'e varan vergi avantajı elde edebiliyor.

  • Çalışan memnuniyet ve motivasyonunu artırarak çalışan bağlılığını güçlendirebilirsiniz.

  • Şirketler veya ilgili birimler çalışanlara özel ödüllendirme seçeneklerini online olarak oluşturabilirler.

  • Kurumsal hediye sürecinde ortaya çıkan maliyetler online olarak kontrol edilebilir.

  • Tek bir fatura ile fatura sürecinin getirdiği iş yükü ve zaman kaybı ortadan kaldırılabilir.

  • Geçerli nokta sayısı ile çalışanlar ihtiyaçlarının tam karşılığını alabiliyorlar.

  • Hediyelerin satın alma, dağıtım, nakliye, fatura toplama gibi süreçleriyle ortaya çıkan iş yükü ortadan kaldırılarak zamandan tasarruf edilebiliyor.

  • Multinet Online Kurumsal işlemler menüsü üzerinden çalışanların ihtiyaçlarına özel fiziki veya sanal kart yaratılabiliyor ve kurumsal ödüllendirme süreci hızlıca tamamlanabiliyor.

> Çalışanların elde edebileceği avantajlar;

  • 20.000’den fazla noktada ihtiyaçlarına uygun alışveriş yapabilir, bakiyelerini diledikleri gibi kullanabilirler.

  • MultiPay ile harcama geçmişlerini kontrol edebilir, bütçelerini daha etkin bir şekilde yönetebilirler.

  • MultiPay uygulaması üzerinden harcama noktalarına gitmek için yol tarifi alabilirler.

  • Sanal kart veya dijital kod teknolojileri ile temassız alışverişin keyfini çıkartabilirler.

  • Çalışanlar özel indirim ve kampanyalardan faydalanarak harcadıkça kazanmaya devam edebiliyorlar.

Şirket ihtiyaçlarına göre özelleştirebildiğiniz MultiGift Hediye Kartı seçeneği çalışan sayısı farketmeksizin tüm sektörlerde şirketler tarafından kurumsal hediye süreçlerinde kullanılabilir. Sahip olduğu özellikler ve sunduğu imkânlar sayesinde kurumsal hediye sürecini şirketler için daha etkin bir hale dönüştüren MultiGift Hediye Kartı çözümüyle tanışma ve sunduğu avantajlardan faydalanmak için başvurunuzu hemen yapabilirsiniz!

Submitted bybarison14.07.2022

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık