İş Seyahatinde Valiz Nasıl Hazırlanır?

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

31.05.2023
5 Dakika Okuma Süresi

İş seyahatlerinin en zorlayıcı özelliği, zaman kısıtıdır. Sürecin öncesinde ve içerisinde daima dakik olmanız ve hızlı hareket etmeniz gerekir. Pratikliğe önem vermek, bu noktada hayat kurtarır. İş seyahati valizi hazırlamak da bu pratikliğin bir parçasıdır. Valizinizi hızlı hazırlamalı ve aradığınızı hemen bulabileceğiniz şekilde organize etmelisiniz. 

İş seyahatlerinin bireysel yolculuklarınızdan ayrılan diğer bir özelliği de belli bir amaca yönelik olmasıdır. Seyahatinizin rahat ve verimli geçmesi için yanınıza gerekli eşyaları aldığınızdan emin olmalısınız. İş amacınıza aykırı veya gereksiz ürünlerden kaçınmanız önemlidir. Bu koşulu sağlamak için önceden bir liste hazırlamayı düşünebilirsiniz.

Seyahat Öncesi Valiz Planlaması Yapmak Neden Önemlidir? 

Valiz hazırlamak, iş seyahati planlamasının bir parçasıdır. Seyahatinizi planladıktan sonra sıra valiz hazırlamaya gelir. Valiz planlamasını, seyahat programınıza yönelik gerçekleştirmelisiniz. Kaç farklı konuma gideceğiniz, nerede ne kadar süre kalacağınız ve toplamda kaç günü seyahatte geçireceğiniz önemlidir. Yolculuğunuzun kaç saatte ve hangi araçlarla tamamlanacağı da valiz planlaması için önem taşır. 

Sektörünüz, iş tanımınız, temsil ettiğiniz pozisyon ve seyahat programınız; valiz planlaması yaparken size rehber olmalıdır. Plansız bir valizle yolculuğa çıkmak, şirketinize ve konumunuza zarar verecek aksiliklere yol açabilir. Valiz planlaması sayesinde önemli belgelerin sıvı ürünlerle aynı yerde bulunması ve programa uygun kıyafet götürmemek gibi tüm risk unsurlarını ortadan kaldırmanız mümkündür.

Başarılı Bir İş Gezisi için En Önemli Adım: İş Seyahati için Valiz Yerleştirmenin Püf Noktaları Nelerdir? 

İş seyahati valizi hazırlamak, basit ama etkili bir iştir. Doğru planlanmış ve iyi organize edilmiş bir valizle tüm dünyayı dolaşabilirsiniz. Böyle bir valiz, size sadece zaman kazandırmakla kalmaz. Eşyalarınızın zarar görmesini ve küçük parçaların kaybolmasını da önler. Aynı zamanda kafa karışıklığı yaşamanıza ve seyahati gözünüzde büyütmenize engel olur.

Valiz yerleştirmek, çoğu kişi için işkence gibi görünse de püf noktalarına dikkat edildiği takdirde eğlenceye bile dönüşebilir. Öncelikle kaç valizle gideceğinize karar vermelisiniz. Çoğu zaman bir adet yeterli olur. Burada kullandığınız valizin boyu da önemlidir. Eğer uzun bir yolculuk yapacaksanız acil ihtiyaçlarınız için her zaman ulaşabileceğiniz bir el bagajı da hazırlayabilirsiniz.

Eşyalarınızı valize yerleştirmeden önce tamamını uygun bir yere dizin. Hepsini bir arada görmek, fazlalıkları azaltmanıza ve eksikleri fark etmenize yardımcı olur. Ayrıca nasıl bir valize ihtiyacınız olduğuna ve neyi nereye koyacağınıza da bu aşamada karar verirsiniz. Yerleştirmeye başlarken ise valiz içi organizerlerinden yararlanmanız mümkündür. Dilerseniz internetten valiz için kıyafet katlama ipuçlarına göz atabilirsiniz. Eşyalarınızı kullanım sırasına göre dizmek de size fayda sağlayacaktır.

İş Seyahatine Çıkarken Valizde Neler Bulunmalıdır? 

İş seyahati valizi hazırlama aşamasını tamamlamadan önce gerekli ürünleri aldığınızdan emin olmalısınız. İş valizinde mutlaka bulunması gereken ürünlerden ilki evrak çantasıdır. İnce ve yer kaplamayan bir evrak çantası kullanmak, seyahatinize ve işinize dair önemli belgelerin bir arada ve güvende kalmasına yardımcı olur. 

İkinci önemli ürün ise ekipmanınızdır. Ekipman içeriği, yaptığınız işe göre değişir. Ancak çoğunlukla dizüstü bilgisayar, tablet, şarj cihazları, yurt dışına çıkılacaksa priz değişim aparatları, not defteri ve kalem gibi eşyalara ihtiyaç duyulur. Bu ekipmanın tamamını bir bilgisayar çantasının içinde düzenlemeniz mümkündür.

İş gezisi için valizinizde bulunması gereken diğer eşyalar, resmî kıyafetler ve kişisel bakım ürünlerinizdir. Temel hijyen malzemeleri muhtemelen kalacağınız otelde bulunacağı için yerden kazanmak adına yalnızca özel ürünlerinizi alabilirsiniz. El bagajınızda kronik ilaçlarınız, enerji verici besinler ve hemen ulaşmak isteyeceğiniz ürünleri bulundurmak da size yardımcı olur. Daha fazla püf noktası için iş seyahati ipuçlarına göz atabilirsiniz.

Türlerine Göre İş Seyahatinizde Avantaj Sağlayacak Valizler Hangileridir?

İş seyahati valizi hazırlamanın en önemli adımı, bagaj seçimidir. Seyahat süreniz ve ihtiyaçlarınız bu seçimi etkileyebilir. Ancak maksimum verimi alabileceğiniz minimum sayıda ürün ve bu eşyaların sıkışmadan yerleşebileceği bir valiz, seyahatinizi kolaylaştırır. Elbette bu valizin pratik kullanıma sahip olması ve zevkinize uyması da oldukça önemlidir.

İş seyahati bavulu olarak avantaj sağlayacak ürünler arasında özel organizasyon sistemine sahip valizler dikkat çeker. Bu valizler, eşyalarınızı düzenlemenize yardımcı olur. Sert kabuklu valizler ise korumak isteyeceğiniz eşyalar taşırken içinizin rahat etmesini sağlar. Bagaj ağırlık sınırına takılmamak için ise darası hafif valizler tercih etmeniz önemlidir. Orta, büyük veya kabin boy seçimleri de farklı avantajlara sahiptir.

Pilot Boy Valiz

İş seyahati, pilot boy valiz kullanımının en yoğun olduğu yolculuk tipidir. Pilot boy valizler, ortalama 40 - 55 litre arasında bir hacme sahiptir. En küçük valiz boyu olarak bilinen bu çantalar, kabine alınabilir. El bagajı olarak kabul edilen bu valizlerin taşınması son derece kolaydır. Çok az ürününüz varsa veya değerli eşyalarınızı yanınıza almak isterseniz pilot boy valizleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede bagaj teslim sürecini de atlayabilirsiniz.

Kabin Boy Valiz

İş seyahati, kabin boy valizlerle de gerçekleştirilebilir. Kabin boy valizler, ortalama 55 - 65 litre hacme sahiptir. Adı üzerinde kabine alınabilen bu valizler, el bagajı olarak değerlendirilir. Fazla eşyanız yoksa kabin boy valizleri tercih edebilirsiniz. Bu valizler sayesinde gözünüzün önünden ayırmak istemediğiniz önemli eşyalarınızın güvenliğinden de emin olursunuz. Zaman zaman bagaj teslimine takılsa da çoğunlukla bu süreci atlatmanızı sağlayan kabin boy valizler, vaktinizin değerli olduğu iş seyahatleri için büyük avantaj sunar.

Uçak Yolculuklarında Valizde Kabul Edilmeyen Edilmeyen Eşyalar Nelerdir?

İş seyahati valizi hazırlama sırasında bazı detayları bilmeniz önemlidir. Uçak yolculuklarında valize kabul edilmeyen bazı ürünler bulunur. Bu ürünleri nasıl taşıyacağınızı bilmek de iş bavulu hazırlamanın püf noktaları arasındadır. Hiçbir şekilde taşıyamayacağınız ürünleri, mümkünse gittiğiniz yerden temin edebilirsiniz. Söz konusu ürünleri kargo uçağıyla yollamak da bir seçenek olabilir.

Uçaklarda valize kabul edilmeyen ilk ürün sıvılardır. Uçak altı bagajınızda sıvı taşıyabilirsiniz. Ancak el bagajında taşımak istediğiniz sıvı, jel ve aeresoller 100 ml’yi geçmemeli. 100 ml’lik kaplarınızı da 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisine yerleştirmeniz gerekir. Makas, çakı ve iğne gibi kesici ve delici ürünler de kargo bagajına verilmelidir. Patlayıcı ve yanıcı maddelerin birçoğu yasaktır. Ancak 100 ml’yi geçen parfüm ve alkollü içecek gibi ürünleri, uçak alt bagajında taşımanız mümkündür.

Valizdeki Elektronik Cihazların Taşınması için Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

İş seyahati valizi hazırlamanın en kritik adımlarından biri, elektroniklerdir. İş seyahatiniz için çok yüksek ihtimalle elektronik cihazlara ihtiyaç duyarsınız. Ancak valizde elektronik eşya taşımak için bazı kısıtlamalar bulunabilir. Yolculuklarda çoğunlukla bilgisayar çantanızı kabine alabilirsiniz. Fakat ağırlık sınırını geçmediğine emin olmanız gerekir. Pil ve bataryalar ise patlayıcı oldukları için havayolu şirketine göre değişen sınırlara tabi tutulabilirler.

Elektronik eşyalarınızı darbelerden korunacak şekilde yerleştirmeye dikkat etmelisiniz. Mümkünse hepsini ayrı şekilde ve kendi kılıflarında taşıyın. Önemli cihazlarınızın kullanma kılavuzunu ve garanti belgesini de yanınıza almak isteyebilirsiniz. Eğer gittiğiniz yerde almanız gereken bir elektronik eşya olursa mutlaka faturalandırın. Faturalandırmanız gereken diğer harcamaları iş seyahatlerinin muhasebeleştirilmesi konusunda detaylı bilgi edinerek öğrenebilirsiniz.

MultiTravel İş Seyahatlerinizde Her Zaman Yanınızda!

MultiNet Up, iş seyahatleriniz için görünmez seyahat giderlerini görünür kılan bir yol arkadaşıdır. MultiTravel kurumsal seyahat platformu sayesinde Türkiye’deki binlerce prestijli otel arasından şirketinize en uygun seçeneği tercih edebilirsiniz. Limit ve bütçenizi kontrol eder, kural ve yetkilerinizi yönetir, organizasyon ve onay akışı sağlarsınız. Üstelik 7/24 online online otel rezervasyonu yapabilirsiniz. MultiNet Up sayesinde ek ücretlerden sıyrılır ve kurumsal seyahatin tadını çıkarırsınız.

Submitted bykurucayon31.05.2023

BENZER İÇERİKLER

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık