Çalışanlar için Bayram Tatili ve Bayram Tatilinde Yapılabilecekler

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

30.06.2021
5 Dakika Okuma Süresi

İş yoğunluğundan uzaklaşmak, ailemiz ve dostlarımız ile vakit geçirmek için güzel bir fırsat olan bayram tatilleri her şey gibi pandemiden etkilenebiliyor. Özellikle bu dönemde sosyal hayatımızı kısıtlaması, ortaya çıkan yeni çalışma modellerine uyum süreci derken hepimiz daha fazla motivasyona ihtiyaç duyuyoruz.

Bayram tatillerinizi belirli aktiviteler ile ihtiyacınız olan motivasyon kaynağına dönüştürebilirsiniz. Bayramı evde vakit geçirerek veya bir yerlere giderek değerlendirmek isteyenler için yapılabilecekleri sıraladık. İşte bayram tatilinde yapılabilecekler listesi!

1. Bayram Tatilinde Sevdikleriniz ile Görüşün

bayram tatili sevdiklerinizle geçirin

Aileniz ve dostlarınız ile görüşerek bayram geleneklerini sürdürebilir, bayramın birlik, beraberlik ve paylaşma duygusunu yaşayabilirsiniz. Bayram tatilinde belirli nedenlerden dolayı fiziksel olarak yan yana olamasanız da aileniz ve dostlarınız ile görüntülü görüşerek bayramlaşabilir, sevginizi paylaşabilirsiniz.

2. Birlikte Dizi ve Film İzleyin

bayram tatilinde: dizi film izleme

Bayram tatilini evde geçirmeyi planlıyorsanız, uzun zamandır duyduğunuz veya izlemeyi planladığınız dizi ve filmler için güzel bir fırsat. Sevdikleriniz ile yan yana oturup dizi ve film izlemenin keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer sevdikleriniz ile yan yana değilseniz, belirli çevrimiçi platformların sunduğu aynı anda izleme özelliğinden faydalanabilir, dizi ve filmlerin keyfini birlikte çıkarabilirsiniz.

 

3. Hobilerinize Yönelin

bayram tatilinde: hobilerinizle ilgilenin

İş yoğunluğu nedeni ile vakit ayıramadığınız, ihmal ettiğiniz hobilerinize bayram tatilinde geri dönebilir veya yeni hobilere başlangıç yapabilirsiniz. Bayram tatillerinin süresinin yeni bir hobi edinmek için kısa olduğunu düşünüyorsanız, bayram sonrası iş döneminde de devam edebileceğiniz yapboz, maket, teraryum gibi hobilere başlamayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca, oynarken kendinizi de geliştirebileceğiniz Go, Sudoku, Mangala gibi zeka oyunlarını öğrenebilirsiniz.

 

4. Meditasyon Yapın

bayram tatilinde: meditasyon yapın

Bayram tatilinde vücudunuz kadar zihninizi de dinlendirmek önemlidir. Hem bayram tatili hem de sonrasında, iş hayatı veya günlük olayların yaratabildiği stresten uzaklaşmak için meditasyon yapabilirsiniz. Daha önce meditasyon yapmadıysanız, bayram tatili sürecinde kolayca öğrenebilirsiniz. Bayram tatili sonrası çalışma döneminde de meditasyon yapmaya devam edebilir, iş hayatınızdaki sosyal ilişkileri güçlendirmenize ve olaylar karşısında daha sakin kalmanıza katkı sağlayabilirsiniz.

 

5. Kitap Okuyun

bayram tatilinde: kitap okuyun

Kitap okumak meditasyon gibi zihin rahatlatıcı bir niteliğe sahiptir. İş yoğunluğunu ile kütüphanenizde uzun süredir sizi bekleyen kitaplarınıza bayram tatilinde vakit ayırabilir, evden çıkmadan da bir roman veya hikaye ile farklı dünyaları ziyaret edebilirsiniz. Okuma listeleri oluşturarak kitap okumayı ailece yapılabilecek bir etkinliğe belki de bir yarışmaya dönüştürebilirsiniz.

6. Alışveriş Yapın

bayram tatilinde: alışveriş yapın

Bayramda bir tatile çıkmayı planlamıyorsanız, tasarruf ettiğiniz tatil harcamalarınızı ihtiyaçlarınız veya sadece kendinizi mutlu etmek için kullanabilirsiniz. İnsanların da şehir dışına tatile gitmesini bir fırsata çevirerek kalabalık olmayan alışveriş merkezlerinin keyfini çıkarabilir, alışverişlerinizi rahatça yapabilirsiniz. Trafik, pandemi gibi nedenlerden dolayı alışveriş merkezlerine gitmek size cazip gelmiyorsa, online alışveriş ile ihtiyaçlarınızı kolay ve hızlı bir şekilde karşılayabilirsiniz.

7. Seyahat Edin

bayram tatilinde: seyahat edin

Bayram tatili için şehir dışı veya yurt dışı seyahat planlarınızı yapabilir, günümüzde çalışma ortamı olarak da kullandığınız evden biraz uzaklaşarak kendinize vakit ayırabilirsiniz. Pandemi kısıtlamaları veya risklerinden dolayı seyahat edememeniz görmek istediğiniz yerleri ziyaret etmenize engel değil. Oturduğunuz yerden sanal turlara katılarak yurt içinde ve dışındaki müzeleri, doğal güzellikleri, şehirleri gezebilirsiniz.

8. Oyunlar Oynayın

bayram tatilinde: oyun oynayın

Bayram tatilini evde kalmayı planlıyorsanız, aileniz veya dostlarınızla birlikte keyifli vakit geçirmek için masa oyunları oynayabilirsiniz. Bir masa oyununa sahip olmadan veya fiziksel olarak yan yana bulunmadan da aileniz ve dostlarınızla birlikte masa oyunu oynayabilirsiniz. Masa oyunlarını ve daha birçok oyunu telefon, bilgisayar, konsol gibi cihazlar sayesinde çevrimiçi olarak oynayabilirsiniz.

9. Mutfağa Girin ve Yeni Tarifler Deneyin

bayram tatilinde: yemek yapma

Yoğun iş yaşamı, yeni çalışma modelleri derken evde yemek yapmak için çok fazla vaktiniz veya enerjiniz kalmıyor olabilir. Özellikle zahmetli yemekler veya yeni tarifler çalışılan günlerde çok tercih edilmiyor. Bayram tatilinde hem kendiniz hem de sevdikleriniz için birbirinden lezzetli yemekler pişirebilir, ilginizi çeken yeni tarifler deneyebilirsiniz.

 

10. Sevdiklerinize Hediyeler Gönderin

bayram tatilinde: bayram hediyesi

Bayram tatilinde yapabileceğiniz aktivitelerin arasında sevdiklerinize hediye vermek de yer alıyor. Bayram gibi özel günlerde ailenize ve dostlarınıza hediyeler göndererek sevginizi paylaşabilir, bayramın birlik ve paylaşma duygusunu yaşatabilirsiniz. Birçok alışkanlığın ve sürecin değiştiği bu zamanlarda çeşitli hediyeler ile sevdiklerinizin gününü güzelleştirebilir, onlara verdiğiniz değeri hissetmelerini sağlayabilirsiniz.

Yeni çalışma modellerine uyum sağlarken iş sorumluluklarını devam ettiren çalışanlarınıza böyle günlerde hediye ve destekler vererek ihtiyaçları olan motivasyonu sağlayabilirsiniz. Çalışanlarınıza bayram tatilinde vereceğiniz hediye ve destek için hediye kartı çözümünü tercih edebilirsiniz.

 

MultiGift Hediye Kartı ile Çalışan Motivasyonunu Arttırın!

MultiGift ile Bayram Hediyesi

Bayramlarda çalışanlarınızın motivasyonunu artırmak için MultiGift Hediye Kartı çözümlerinden faydalanabilir aynı zamanda %45’e varan vergi tasarrufu ile şirketinize mali avantaj kazandırabilirsiniz. Ayrıca, MultiGift Hediye Kartı çözümleri ile daha birçok avantajı elde edebilirsiniz. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • 000’e yakın noktada, çalışanlarınıza ihtiyaçlarına ve isteklerine göre harcama imkanı sunarsınız.
  • Her çalışınınıza özel hediye ve destek seçenekleri oluşturabilir, farklı bakiyeler belirleyebilirsiniz.
  • Geleneksel yardım ve desteklerde karşılaşılan gecikme, iş yükü gibi sorunları ortadan kaldırırsınız.
  • MultiPay ile çalışanlarınız bakiyelerini izleyebilir, bireysel kampanyalara katılabilirler. Ayrıca, MultiGift hediye kartının geçerli olduğu en yakın mağazaları görüntüleyerek yol tarifi alabilirler.
  • Çalışanlarınıza ürün seçimi özgürlüğü sunarak memnuniyetlerini ve şirket bağlılıklarını güçlendirebilirsiniz.

MultiGift Hediye Kartı çözümleri ile tanışmak ve tüm bu avantajlardan faydalanmak için başvurunuzu hemen yapın!

Submitted bygamzegulden.sigircion30.06.2021

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Yukarı Çık