Filo Kiralamada Bilmeniz Gerekenler

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

13.09.2021
5 Dakika Okuma Süresi

Büyük kurumlar veya şahıs şirketleri tarafından tercih edilen filo kiralama uzun dönem araç kiralama hizmetidir. Filo araç kiralama işlemi filo kiralama şirketi ile şirket sahibi arasında yapılan bir anlaşma ile gerçekleştirilir. Şirket ihtiyaçları doğrultusunda araba, kamyon, SUV gibi araç modellerinden oluşan araç filosunu belirli bir süre kullanmak için ödeme yaparak araçları kiralar.

Bireysel olarak araç kiralamaya oldukça benzese de filo kiralamaları genellikle bir yıl veya daha fazla sürerken, iki veya daha fazla araç içerir. Araç modeline bağlı olarak şirketin ve aracı kullanacak çalışanların belirli belgeleri sağlaması gerekebilir. Belirli şartlar doğrultusunda yapılan anlaşma sonucunda araçlar belirli bir süre kapsamında şirket çalışanları için kiralanır. Bu yazımızda, şirketiniz için filo kiralarken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için listeledik.

Filo Kiralamada Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Filo araç kiralama sözleşmesi imzalamadan önce göz önünde bulundurulması gereken belirli noktalar vardır. Filonuzu oluştururken bu etkenlere dikkat ederek firmanızı büyük giderlerden koruyabilir ve belirli tasarruf önlemleri alabilirsiniz. Firmanız için filo kiralarken dikkat etmeniz gerekenler şu şekilde özetlenebilir:

  • Firmanızın operasyonel süreçlerine ve araçların kullanım amacına uygun araç modelleri seçin. Filodaki araçların yük taşıma, şehir içi ulaşım gibi hangi amaçla kullanılacağını belirleyin.
  • Filonuzdaki araç sayısını ihtiyaçlarınıza göre belirleyin. Bunun için, filoda yer alacak çalışanlarınızı belirleyerek bir liste oluşturabilirsiniz.
  • Filodaki araçların muayene, sigorta, bakım gibi gerekliliklerinin zamanında yapılmasına yönelik hususların sözleşmede yer almasına özen gösterin.
  • Filodaki araçların sahada kullanım süreçlerini etkin bir şekilde yönetmenizi sağlayan sistemlere başvurun. Bunun için en etkili yöntem olan araç takip sisteminden faydalanabilirsiniz.
  • Filodaki araçların hasar, bakım, onarım gibi durumlarında filonuzu yönlendirmenizi ve takibini yapmanızı sağlayacak filo yönetimine sahip olun.
  • Akaryakıt harcamaları ve tüketim süreçlerinin kontrolünü sağlamak için gerekli sistemlere sahip olun. Bunun için alım, tüketim, kilometre hesabı gibi akaryakıt giderlerinin takibini sağlayan taşıt tanıma sistemi kullanabilirsiniz.

Shell Taşıt Tanıma Sistemi ile Filonuzu Daha Kolay Yönetin

Türkiye’nin ilk taşıt tanıma sistemi olan Shell TTS ile filonuzu yönetiminizi online olarak hızlı, kolay ve rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Filo araçlarınız Türkiye genelinde 1000’e yakın Shell TTS ile donatılmış Shell istasyonlarında vakit kaybetmeden yakıt alabilirken online raporlama hizmeti ile her yakıt alımını ayrı ayrı inceleyebilirsiniz. Shell TTS ile yararlanabileceğiniz filo yönetimine yönelik diğer avantajlar şunlardır:

  • Size özel oluşturulan teklif ve kampanyalardan faydalanarak tasarruf edebilirsiniz.
  • Ayda sadece 2 kez fatura keserek muhasebe yükünü ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Araçların yakıt tüketim bilgilerini online olarak görüntüleyebilir, tek tıkla bilgisayarınıza veya telefonunuza kaydedebilirsiniz.
  • Araçların litre ve kilometre değerleri ile verimlilik analizi yaparak akaryakıt harcamalarınıza yönelik uygun stratejik kararlar alabilirsiniz.
  • Filonuza özel limitler belirleyerek araçlarınızın akaryakıt tüketiminde tasarruf sağlayabilirsiniz.
  • Akaryakıtınızı alırken vergi avantajlarından
  • Zengin ürün yelpazesine sahip 600’den fazla Shell Select Market’te alışverişinizi yapabilir, ödemelerinizde MultiNet yemek kartı kullanabilirsiniz.

Shell Taşıt Tanıma Sistemi’ne Katılın

Filonuzdaki araç sayısı farketmeksizin Multinet UP’ın akaryakıt çözümü olan MultiPetrol ile Shell güvencesi ve avantajlarından yararlanabilirsiniz. Firmanıza özel ödeme koşulları ve fiyat tekliflerini öğrenmek için başvurunuzu hemen yapabilirsiniz. Taşıt tanıma üniteleri başvurunuzun onaylanmasının ardından yedi iş günü içerisinde kargo ile size iletilir. Shell TTS filo yönetimi tarafından sunulan üç çeşit taşıt kimlik ünitesinden birini seçebilirsiniz:

  • Akıllı Halka: Motor ile bağlantısı olmadan araç pompasına kolayca monte edilir. Araçtan inmeden akaryakıt alımlarınızı gerçekleştirmenizi sağlar.

  • Akıllı Anahtarlık: Araca herhangi bir montaj işlemi uygulanmadan kullanılan, taşınabilen bu sistem araçtan inmeden akaryakıt ikmali sağlar.

  • Taşıt Kimlik Ünitesi: Araç motoru ve kilometre sayacına monte edilen bu sistem araçtan inmeden güvenli ve hızlı akaryakıt ikmali sağlamasının yanı sıra kilometre ölçümü de yaparak yakıt tüketim bilgilerini sisteme aktarır.

Seçtiğiniz üniteler iletildikten sonra montaj işlemi için servisi bulunduğunuz konuma çağırarak veya yetkili TURPAK servislerinden birine giderek tamamlayabilirsiniz. Siz de MultiPetrol ile Shell Taşıt Tanıma Sistemi’ne katılarak şirketinize özel avantajlardan faydalanabilirsiniz. MultiPetrol çözümleri ile tanışarak avantajlardan faydalanmak için başvurunuzu hemen yapabilirsiniz.

Shell Türkiye premium distribütörü Multinet Up ile filo yönetimi çok pratik. Taşıt tanıma sistemi, yaygın şube ağı ve daha fazla

Submitted bygamzegulden.sigircion13.09.2021

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık