notification-announcements

Duyurular

 

Damga Vergisi Nedir

Damga Vergisi: Nasıl Hesaplanır, Güncel Oranlar Nelerdir?

Devlet, kamu harcamaları için gereken mali kaynağı vergi ve çeşitlerinden elde eder. Bu kapsamda hem işletmelerden hem de bireylerden tahsil edilen farklı vergiler bulunur.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Vergi Takvimi 2024

2024 Yılı Vergi Takvimi

Vergi, sektörü veya büyüklüğü fark etmeksizin her işletmenin devlete karşı ödemekle yükümlü olduğu bir kavram olarak tanımlanabilir. Her işletmenin ödemekle yükümlü olduğu vergiler kanunlar tarafından belirleniyor. Söz konusu vergi oranları ve içerikleri her yıl farklılık gösterebiliyor. İşletmeler 2024 yılı vergi takvimi sayesinde güncel vergi oranları ve içeriklerinin takibini daha kolay bir şekilde yapabiliyorlar.

Vergi & Muhasebe 10 Dakika Okuma
Bordro Nedir, Bordro Parametreleri Nelerdir?

Bordro Nedir? 2024 Bordro Parametreleri

Personelin emeğinin karşılığını aldığının bir ispatı olan belgeye bordro adı verilir. Ücret pusulası olarak da bilinir. Yorumlamaya ve değerlendirmeye açık olmayan, kanunlarla sabit bir belgedir. İlgili belge hakkında bilgi sahibi olmak için doküman üzerinde yer alan verileri ve parametreleri öğrenmek gerekir. Bu yazımızda bordro hakkında tüm merak edilenleri açıklamaya çalıştık.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
İade Faturası Nedir

İade Faturası: Nedir, Nasıl Kesilir?

Ticari ilişkilerin olduğu her alanda iade de en az alım-satım kadar karşılaşılabilen bir durumdur. Ürünün fazla gelmesi, bozuk olması gibi nedenler ve hizmet alım kararının iptali gibi durumlar alıcının malı geri verme hakkını doğurur. Alıcıya tanınan bu hakkın muhasebeleştirilmesi için mutlaka iade faturası kesilmelidir. Doğru şekilde düzenlenen iade faturası sayesinde ticari ilişkiler herhangi bir aksaklığa uğramadan devam eder.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Abone ol Vergi & Muhasebe