notification-announcements

Duyurular

 

E-Arşiv Fatura Nedir

Geriye ve İleriye Dönük E-Arşiv Fatura Kesilebilir mi?

E-Arşiv Fatura sistemi, faturaların elektronik ortamda düzenlenmesini, paylaşılmasını ve takip edilmesini sağlayan bir uygulamadır. Kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip olan bu elektronik belge, zaman ve maliyet açısından önemli ölçüde tasarruf sağlar.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
İşletmeler İçin Vergi Planlaması Nasıl Yapılır

İşletmelerde Vergi Planlaması Nasıl Yapılmalı?

Vergi, devletin kamu harcamalarını finanse etmek amacıyla bireylerden, işletmelerden ve diğer ekonomik birimlerden topladığı zorunlu ödemelerdir. Bu ödemeler için bir planlama yapmak, size birçok avantaj sunar. Örneğin beslenme giderleri için MultiNet yemek kartı kullanabilir ve bu alanda yaptığınız harcamaları vergiden düşebilirsiniz.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
BSMV Nedir

BSMV Rehberi: Nedir, Oranları Nelerdir, Kimler Öder?

Banka ve Sigorta Muamele Vergisi (BSMV), Türkiye'de finansal işlemler üzerinden alınan bir vergidir. BSMV oranları, bankacılık işlemleri için %5, sigorta işlemleri için ise %5 veya %10 arasında değişir. BSMV'yi ödemekle yükümlü olanlar bankalar ve sigorta şirketleri gibi finansal işlem yapan kuruluşlardır. Vergi matrahı, vergi beyannameleri ve vergi tahsilatı gibi konular, BSMV mevzuatına göre olmalıdır. BSMV, devlet bütçesinde önemli bir gelir kaynağıdır.

Vergi & Muhasebe 7 Dakika Okuma
KDV Nedir

KDV Nedir, Ne İşe Yarar?

Bir ülkenin ekonomik yapılarını finanse eden en mühim kaynaklardan biri vergilendirme sistemidir. Bireylerin ve kurumların ödemekle sorumlu kılındığı vergiler, devletin kamusal yükümlülüklerini yerine getirmesi için gerekli olan geliri elde etmesini sağlar. 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 73.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Abone ol Vergi & Muhasebe