notification-announcements

Duyurular

 

Huzur Hakkı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Huzur Hakkı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Huzun hakkı kavramı iş dünyasında her geçen gün daha sık kullanılmaya başlanan kavramlardan bir tanesidir. Huzur hakkı temelde bir şirkette belirli pozisyonlardaki kişilere yapılan bir ödeme olarak tanımlanabilir. Bu nedenle, şirketler için “Huzur hakkı nedir?” kadar kimlere ödendiği ve nasıl hesaplandığı sorularının yanıtları da büyük önem taşıyor. Bu yazımızda sizler için huzur hakkının ne olduğunu ve nasıl hesapladığını ayrıntılarıyla açıkladık.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Ön muhasebe nedir

Ön Muhasebe Nedir? Ön Muhasebe Programları Nelerdir?

Bir şirketin en can alıcı birimlerinden biri muhasebe departmanıdır. İşletmenin tüm mali işleri bu departman üzerinden takip edilip yürütülür. Gelir- gider takibi, tahsilat ve ödeme işlemleri, nakit akışı, stok ve cari hesap takibi gibi tüm finansal işlemler, genel muhasebenin hazırlık aşaması olan ön muhasebe birimi tarafından yapılır. Bu nedenle ön muhasebenin önemi çok daha fazladır. Aksi halde şirket mali açıdan zarara uğrayabilir, cezai yaptırımlar söz konusu olabilir.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Ramazan Yardımı Muhasebe Kaydı

Ramazan Yardımları Nasıl Muhasebeleştirilir?

Herkes için farklı anlamlar taşıyan bayramlar işletmeler tarafından çalışanların bağlılığını güçlendirmek ve motivasyonlarını artırmak için bir fırsata dönüştürebiliyor. Bayramlarda yoğun iş temposundan bir süreliğine uzaklaşan çalışanlara yönelik çeşitli bayram hediyeleri ve yardımları sayesinde çalışan bağlılığı güçlendirilirken motivasyonunda artış sağlanabiliyor.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Bayram Mesaisi Hesaplama

Bayram Mesaisi Nedir ve Nasıl Hesaplanır? (2024)

Genel tatil günü olarak değerlendirilen bayramlarda belirli işyerleri ve çalışanların iş devamlılığını sağlaması gerekebiliyor. Çalışanların iş sorumluluklarını sürdürdüğü bu süreç bayram mesaisi olarak tanımlanıyor. Resmi olarak da tatil olan bayramlarda mesai çalışanlar ve işyeri arasındaki iş sözleşmesine bağlı olarak yapılabiliyor. Böyle durumlarda, bayramda tatilinde mesai yapan çalışanlara aylık maaşlarına ek olarak bir mesai ücreti ödenir.

Vergi & Muhasebe 8 Dakika Okuma
Abone ol Vergi & Muhasebe